ÖZGÜR CAN ÇOBAN İLK SOLO ALBÜMÜNÜ YAYINLADI...

Genç şarkıcı Özgür Can Çoban ilk solo albümü ``Yaralandım``ı Dokuzsekiz Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu.

Magazin 5.03.2019 20:04:09 0
ÖZGÜR CAN ÇOBAN İLK SOLO ALBÜMÜNÜ YAYINLADI...

Genç şarkıcı Özgür Can Çoban ilk solo albümü ''Yaralandım''ı Dokuzsekiz Müzik etiketiyle müzikseverlerin beğenisine sundu.

 
Yıl içerisinde yayınlanacak EP serisinin ilk albümü olma özelliğini de taşıyan albümün ilk klibini, aynı zamanda albüme de adını veren Yaralandım şarkısına çeken Çoban, hayranlarını şaşırtmayı başardı. Sözü ve müziği Nalan Tokyürek'e ait olan şarkıyı Alper Atakan yönetiminde yeniden düzenleyen genç şarkıcı, klip içinse yönetmen Kemal Başbuğ'u tercih etti.
 
Neşet Ertaş ve Aşık Mahzuni Şerif gibi halk ozanlarının evrensel ezgilerinin yeni nesil temsilcisi olarak gösterilen ve özellikle bozlak performansları ile hafızalarda yer edinen Çoban, bu albümle birlikte müziğin her kulvarındaki iddiasını ortaya koymuş oldu.
 
 
 
 

Özgür Can Çoban - Biyografi

 

Kırşehir'de doğdu. TRT Ankara Radyosu Türk Halk Müziği ve Çok Sesli Korolarında "Solist" olarak görev yaptı. Genç yaşına rağmen TRT Türk Halk Müziği repertuarına önemli derlemeler kazandırdı. 

2013 yılında  İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı ses eğitimi bölümü öğrencisi olarak akademik hayatına başladı. İTÜ TMDK'da Erol Parlak, Can Etili ve Zara'dan nazariyat, şan ve repertuar dersleri aldı. TRT'nin televizyon ekranında yayınlamış olduğu ses yarışmalarında birincilikler kazandı.

Bağlama, perküsyon, Klasik Gitar, Ud, Piyano çalan  Özgür Can Çoban, Kral Türkiye Müzik Ödülleri Neşet Ertaş Altın Bağlama Ödülleri'nde "En İyi Genç Yetenek" olarak gösterildi. Neşet Ertaş'ın da sahne aldığı İTÜ Bağlama Günleri'nde halk müziğinin usta sanatçılarıyla aynı sahnede performans sergiledi. 

Bir çok reklam ve dizi müziklerinde çalışmaları oldu..

Emel Sayın, Zara, Kenan Doğulu, Nükhet Duru, Gökhan Tepe, Ferhat Göçer gibi sanatçılara vokal olarak eşlik etti. 

Borusan Müzik Evi’nde düzenlenen 'SecretTribe’ projesi kapsamında Mercan Dede ile birlikte sahne aldı. 

 

Şu anda kendi sahne ve stüdyo çalışmalarına DokuzSekiz Müzik Yapımcılığında devam etmekte.

 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MAGAZİN SERVİSİ

30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19