``Özmal?ın ölümü şüpheli``

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Kadın Dayanışma Merkezi çalışanları, Maide Özmal?ın Savur ilçesine bağlı Kırkdilek köyünde 20 Haziran günü şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma açılmasını talep ederek, bu davanın takipçis

Mardin 1.07.2016 17:51:36 0
``Özmal?ın ölümü şüpheli``

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı ve Kadın Dayanışma Merkezi çalışanları, Maide Özmal’ın Savur ilçesine bağlı Kırkdilek köyünde 20 Haziran günü şüpheli ölümü ile ilgili soruşturma açılmasını talep ederek, bu davanın takipçisi olacaklarını belirtti. 


Büyükşehir Belediyesi Kadın Politikaları Daire Başkanlığı, 20 Haziran günü Savur’un Kırkdilek Mahallesi’nde intihar ettiği öne sürülen 9 aylık evli ve hamile olan Maide Özmal’ın ailesini ziyaret ettikten sonra konuya ilişkin basın açıklaması yaptı. Kadın Dayanışma Merkezi önünde yapılan açıklamaya ilçe Kadın Dayanışma Merkezi çalışanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Leman Kiraz, Kadın Politikaları Daire Başkanı Mekiye Güzel ile Mardin kadın örgütleri temsilcileri katıldı. Açıklama, Mardin Kadın Politikaları Daire Başkanlığı Kadın Şiddet Şube müdürü Melek Kızıl Ari tarafından yapıldı. 


Kızıl Ari, Özmal’ın çiftlik evinin 20 metre ilerisinde bulanan mısır tarlasında silahla intihar ettiğinin iddia edildiğini belirterek, “ Ailesi Maide’nin 8 saat yaralı olarak yerde kaldığını söyledi. İç kanamadan hayatını kaybettiğini ve ölümün şüpheli olduğunu ifade ettiler. Aile kızlarını görmek istiyor ancak darp ediliyor. Osman Özmal’ın 3 gün yoğun bakımda kalması olayın şüphesini daha da derinleştiriyor. Bizce her intihar şüpheli bir ölümdür” dedi. 


“Kadın intiharları, kadın cinayetleri gibi ele alınmalı” diyen Kızıl Ari, Türkiye’de kadına yönelik şiddet ve ölüm istatistiklerinin her geçen gün korkunç bir hal aldığını ifade etti. Türkiye’de 2016 yılının ilk beş ayında en az 13 kadının öldürüldüğünü dile getiren Kızıl Ari, “Kadınların yaşamları iktidar sahipleri tarafından kuşatılmışken sadece cinsiyetlerinden dolayı en temel hak olan ‘yaşam hakkı’ ellerinden alınmaktadır. Kadınların beyanını esas almayan sistem kadınları tehdit etmeye devam etmektedir”  diye konuştu. 


Kadın Danışma Merkezleri olarak yaşanan intihar iddialarının ivedilikle sonuçlanması gerektiğini vurgulayan Kızıl Ari, “  Kadın intiharlarının ve katliamlarının sonuçlanmasını istiyoruz. Mardin Kadın Örgütleri olarak ailenin yanında olduğumuzu ve bu davanın takipçisi olacağımızı belirtiyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


32.3° / 20.7°
  • BIST 100

    9745,5%-0,85
  • DOLAR

    34,18% 0,13
  • EURO

    38,07% -0,43
  • GRAM ALTIN

    2925,68% -0,25
  • Ç. ALTIN

    4867,96% 0,00