PANDEMİ DÖNEMİNDE FEDAKARCA ÇALIŞAN NÜFUS PERSONELİ KATKI BEKLİYOR

e-Nufus Sen Genel Başkanı Ali Kart yaptığı yazılı basın açıklamasında Nüfus Çalışanları olarak Pandemi döneminde 11 bin personelimizle özverili ve kesintisiz bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam ettik.Personelimiz, Pandemi günlerinde bile fedakarca

Gündem 12.06.2020 19:41:11 0
PANDEMİ DÖNEMİNDE FEDAKARCA ÇALIŞAN NÜFUS PERSONELİ  KATKI BEKLİYOR
e-Nufus Sen Genel Başkanı Ali Kart yaptığı yazılı basın açıklamasında Nüfus Çalışanları olarak Pandemi döneminde 11 bin personelimizle özverili ve kesintisiz bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam ettik.Personelimiz, Pandemi günlerinde bile fedakarca çalışarak,bu zor günlerde özverili olarak hizmet etti.Nüfus Çalışanları olarak çalışanlarımızın da diğer Kurumlar da olduğu gibi Ödüllendirilmesini yetkililerden rica ediyoruz''dedi.
 
 
 
 
Genel Başkan Ali Kart yazılı Basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;
 
 
''Sendikamızın elinde bulunan verilere göre ülke nüfusumuz 83,5 milyonu geçmiş durumdadır.
Nüfus Çalışanları olarak Pandemi döneminde 11 bin personelimizle özverili ve kesintisiz bir şekilde halkımıza hizmet vermeye devam ettik. 
Personelimiz, sınava girecek öğrenciler için yeri geldi sokağa çıkma yasağının olduğu günlerde, yeri geldi 19 Mayıs resmi tatilinde dahi hep görevinin başında oldu,
İşlem hiç durmadı  !!
Pandemi öncesi Nüfus Müdürlüklerimizde verilen günlük randevu sayımız 120 bin iken pandemi sonrası Yeni Normalimizde bu sayının 60 larındayız.
Ülkemizin 801 noktasında pasaport, 808 noktasında sürücü belgesi, 1054 noktasında kimlik ve diğer işlem başvuruları alınmaktadır.
Şu ana kadar 55,5 Milyon civarında çipli kimlik dağıtımı gerçekleştirildi. Vatandaşımız yeni kimlik çıkarana kadar ellerinde bulunan kimlik geçerlidir.
Bunun yanında Yeni tip sürücü belgesine geçen kişi sayısı 12,8 milyonu buldu, henüz yenilenmeyi bekleyen 15,2 milyon eski tip sürücü belgesi bulunmaktadır.Yen tip sürücü belgesine geçiş için süre 31.12.2022 tarihine kadar uzatılmıştır.
Yeni normal hayatımızda bizimde halkımızdan beklentilerimiz var, 
İşlem yapmaya gelmeden önce muhakkak ön araştırma yapmalarını istiyoruz, başvuru için istenilen şartların ne olduğu, yanlarından hangi belgelerin bulunması gerektiğini öğrenmeleri hem bekleme süresini azaltacak hem de işlemin yarım kalmasının önüne geçecektir.
 Şunu bilmelerini istiyoruz bazı evrakları (Nüfus Kayıt örneği, yerleşim yeri belgesi vb..) kolaylıkla e-devletten temin edebilirler, bazı işlemleri e-devlet üzerinden kolaylıkla yapabilirler,
 Örneğin Adres değişikliklerini ( boş konuta olmak şartıyla ) e-devlet üzerinden yapabilirler. Bu temasın en az olması gereken yeni normal hayatımızda güzel bir uygulamadır.
Nüfus Müdürlüklerimize gelmeleri gerektiğinde ise,
 Maske-Mesafe-Temizlik kuralına uyarak işlem yaptırmaya gelmelerini bekliyoruz.
Çipli kimlik için bir adet biyometrik  fotoğraf ile  banka ve ptt şubelerine ücretini (25 TL) yatırarak,
Yeni tip sürücü belgesine geçerken ise bir adet biyometrik fotoğraf ve ücreti (15 TL) yatırıp, bunun yanına sağlık raporlarını ekleyerek,
Randevu sayfamız olan randevu.nvi.gov.tr internet adresinden randevularını alıp Nüfus Müdürlüklerimize geldiklerinde işlemlerini yaparak ayrılacaklardır.
Cümlemin başında belirttiğim gibi, bu kurumun çalışanları pandeminin en ağır yaşadığı günlerde dahi işlem yapmaya devam etti, bu süreçte görev alan bazı kurumlara ek katkılar sağlandı örneğin ( sağlık çalışanlarına, ptt çalışanlarına olduğu gibi) , öz verili çalışanların ödüllendirilmesi moral ve motivasyonu arttıracaktır.
Bizlerde Sayın İçişleri Bakanımızdan, Nüfus Çalışanları için buna benzer bir adım bekliyoruz. 
Basın ve kamuoyuna saygılarımı sunuyor, Teşekkür ediyorum.''dedi.
 
 
 
 
ARTUKLUHABER AJANSI-MERSİN

16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00