Papo Mardin Erbane Orkestrası Kuruluyor…

Batman’lı Tiyatro oyuncusu,talk showcu ve erbane sanatçısı Papo, uzun süredir üzerinde çalıştığı Papo Mardin Erbane Orkestrası’nın kurulmasında sona geldiklerini belirtti.

Mardin 3.09.2020 11:20:00 0
Papo Mardin Erbane Orkestrası Kuruluyor…

Batman’lı Tiyatro oyuncusu,talk showcu ve erbane sanatçısı Papo, uzun süredir üzerinde çalıştığı Papo Mardin Erbane Orkestrası’nın kurulmasında sona geldiklerini belirtti. Erbaneyle yaptığı şovlar ve komik skeçleriyle tanınan sanatçı , amacının kuracağı Erbane orkestrasıyla konserler vererek kentin ve bölgenin tanıtımına katkı sağlamak olduğunu söyledi. 

 

15 Eylülde Mardin Sanat merkezi atölyesinde 10’u kadın 10’erkek 20 kişilik orkestrayla çalışmalarına start verecek olan Papo Mardin Erbane orkestrası ilkbaharda ilk konserlerini verecek şekilde çok dilli bir repertuarla da bölgenin zengin müzik kültürünü yerli ve yabancı turistlere tanıtmayı ve dinletmeyi amaçlıyor. 

 

Medeniyetin sıfır noktasında mezopotamyanın kadim kenti Mardin’de olmaktan büyük mutluluk duyduğunu belirten sanatçı ‘’burada onlarca medeniyet kendinden büyük bir kültürel sermaye bırakmışlar bize. Dünyanın hiçbir yerinde karşılaşamayacağınız güzellikte ve zenginlikte olan bu mirasa sahip çıkmak hepimizin ayrı ayrı görevi. Ben de bir sanatçı olarak kendi çabalarımla bu zenginliği sonraki kültürlere taşımak üzere müzikle erbaneyle bir uğraş içerindeyim. Kürt, Arap, Süryani, Türk ve Ermeni ezgilerinin yükseleceği orkestramızla ilk konserimizi vereceğimiz an için şimdiden çok mutlu ve heyecanlı olduğunu belirten sanatçı daha iyisini başarmak için gerekli maddi ve manevi desteğe de açık olduklarını belirtti.. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


Anahtar Kelimeler: Mardin Erbane Orkestrası Kuruluyor…
18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00