PARİSTEKİ KANLI SALDIRILARA TEPKİLER SÜRÜYOR

Fransa`nın başkenti Paris`teki terör saldırılarına dünyadan tepki yağıyor. Liderler sert dille kınadıkları saldırıların ardından, Fransa ile dayanışma mesajı verdi.

14.11.2015 10:02:53 0
PARİSTEKİ KANLI  SALDIRILARA TEPKİLER SÜRÜYOR

Fransa'nın başkenti Paris'teki terör saldırılarına dünyadan tepki yağıyor. Liderler sert dille kınadıkları saldırıların ardından, Fransa ile dayanışma mesajı verdi.

 

Erdoğan: Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'te meydana gelen terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Tüm Fransız halkı ile aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Benim teröristim iyi, seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Paris'te meydana gelen terör saldırılarına ilişkin açıklama yaptı. Erdoğan, "Bir dizi terör olayında çok sayıda kişinin öldüğünü ve yaralandığını ayrıca hala devam eden bir rehine krizi olduğunu tesirle öğrenmiş bulunuyorum. Fransız halkına kayıpları için taziyelerimi sunuyor yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

"UZUN SÜREDİR DİLE GETİRDİĞİMİZ HASSASİYETLERİN NE KADAR İSABETLİ OLDUĞUNU ACI ŞEKİLDE GÖSTERMİŞTİR"

Erdoğan, "Uzun süredir dile getirdiğimiz hassasiyetlerin ne kadar isabetli olduğunu acı bir şekilde göstermiştir. Uluslararası toplum olarak terörizme karşı bir mutabakatın olması gerektiğini hep ifade ettik. Artık terörizmle mücadele konusunda sözün bittiği yerde olduğumuzu hatırlatmak istiyorum. Bunun artık bunun ön plana çıkması gereken bir dönemde olduğunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Yaklaşık 30 yıldır bunun mücadelesini veren ülkenin Cumhurbaşkanı olarak bunları ifade ediyorum" diye konuştu. 

"HER ZAMAN İFADE ETTİĞİMİZ GİBİ, TERÖRÜN DİNİ, MİLLETİ, IRKI, VATANI YOKTUR"

Erdoğan, "Her zaman ifade ettiğimiz gibi, terörün dini, milleti, ırkı, vatanı yoktur. Terörizmin hepsi kötüdür. Teröristin hepsi kötüdür. Benim teröristim iyi, seninki kötü mantığını artık bir kenara bırakıp ayaklar altına almamız gerekir. Terörü, kendi iddialarının ve söyleminin ötesinde bizatihi varlık sebebiyle değerlendiremedikçe bu meselenin üstesinden gelemeyeceğimiz aşikardır" dedi.

"TÜRKİYE OLARAK TERÖRİZM KONUSUNDA İLKELİ TAVRIMIZI BUNDAN SONRA DA AYNI ŞEKİLDE DEVAM ETTİRECEĞİZ"

Erdoğan, "Türkiye olarak terörizm konusunda ilkeli tavrımızı bundan sonra da aynı şekilde devam ettireceğiz. Ankara, Suruç, Gaziantep, Diyarbakır, Şırnak'taki aklınıza geldiği kadarıyla ülkemin insanları bunları çok iyi bilir. Ne düşünüyorsak ne düşündüysek Paris'teki eylemler içinde aynısını düşünüyor, hissediyoruz" dedi.

"TÜM FRANSIZ HALKI İLE AYNI ACIYI PAYLAŞTIĞIMIZI TEKRAR HATIRLATMAK İSTİYORUM"

Erdoğan, "Terörün anlamını ve yol açtığı sonuçları çok iyi bilen bir ülke olarak şu anda Fransa'da yaşanan acıyı gayet iyi anlıyoruz. Tüm Fransız halkı ile aynı acıyı paylaştığımızı tekrar hatırlatmak istiyorum. Bir kez daha Fransız dostlarımıza başsağlığı diliyorum" dedi.

 

Başbakan Ahmet Davutoğlu Twıtter hesabından Paris'teki saldırıya ilişkin, "Teröre karşı Fransa ile dayanışma içindeyiz. Kurbanların yakınlarına ve Fransız halkına başsağlığı diliyorum. Paris'teki alçak saldırının hedefi tüm insanlıktır. Türkiye olarak bu saldırıyı nefretle kınıyoruz" dedi.
Başbakanlık: Paris'te bu gece gerçekleştirilen insanlık dışı alçakça terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz

Başbakanlık'tan Paris'teki terör saldırısına ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, "Paris'te bu gece gerçekleştirilen insanlık dışı, alçakça terör saldırılarını şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz. Fransa halkının acısını yürekten paylaşıyoruz. Bu saldırılar sadece Fransa halkına değil tüm insanlığa, demokrasiye, özgürlüklere ve evrensel değerlere yönelmiştir. Terörün dini, milliyeti, temsil ettiği herhangi bir değer yoktur. Terörizm insanlığa karşı suçtur. Türkiye terörle mücadelede Fransa ve tüm dost ve müttefik ülkelerle tam bir dayanışma içindedir. Hep birlikte bu alçaklara karşı mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz" ifadelerine yer verildi.

 

Fransa’nın başkenti Paris’te yapılan saldırıların ardından bir açıklama yapan ABD Başkanı Barack Obama: “Bu saldırı yalnız Paris’e Fransız halkına karşı yapılan bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm insanlığa ve insanlığın evrensel değerlerine yapılmış bir saldırıdır.” ifadelerini kullandı.
Obama saldırının masum vatandaşlara yönelik çirkin bir saldırı olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti: “Fransız halkı tarih boyunca ABD halkı ile omuz omuza durmuştur. Terör ve radikal saldırılara karşı mücadelede Fransa ile birlikteyiz.”

Fransa’da yaşanan geçmişteki terör saldırılarını kast eden Obama, “Masum sivillere yönelik çirkin bir saldırı girişimine tanıklık ettik. Bu saldırı yalnız Paris’e, Fransız halkına karşı yapılan bir saldırı değildir. Bu saldırı tüm insanlığa ve insanlığın evrensel değerlerine yapılmış bir saldırıdır.”

 


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88