PARK AÇILIŞINDA DUYGULU ANLAR

Çankaya Belediyesi'nin Şehit Er Mete İmrak'ın adını vererek Dikmen'de açtığı park açılışı duygulu anlara sahne oldu. Parkın açılışına yüzlerce vatandaş katıldı…

Belediye Haberleri 2.07.2013 11:06:12 0
PARK AÇILIŞINDA DUYGULU ANLAR

Ankara – Çankaya Belediyesi tarafından Dikmen Şehit Cengiz Karaca Mahallesi’nde açılan yeni bir parka şehit er Mete İmrak’ın adı verildi.

Açılışa şehit erin ailesi ve yakınları ile Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın yanı sıra Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin ve ilçe yöneticileri, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Belediye Başkan Yardımcısı Buğra Gökçe, Çankayalı muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“SANKİ METE’Yİ KARŞIMDA GÖRÜYORUM…”

Tekirdağ’da askerliğini yaparken 2012 yılında şehit olan er Mete İmrak parkının açılışında konuşan baba Şerafettin İmrak, duygulu anlar yaşanmasına neden oldu. İmrak; “Çankaya Belediye Başkanına çok teşekkür ederim. Beni duygulandırdı ve ağlatıyor. Sanki Mete’yi karşımda sağ olarak görüyorum. Bu parka emeği geçenlerin hepsine teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

TANIK: “BİR TARAFIM AĞLIYOR, BİR TARAFIM GURUR DUYUYOR…”

“Değerli kardeşlerim, Mete İmrak’la birlikte kaybettiğimiz tüm değerlerimiz için, bu ülkenin barış ve güvenlik içerisinde yaşamasını, özgür bir toplum oluşmasını, ülkemizin kendi geleceği konusunda kendisinin haklarının korunmasını sağlamak mücadelesinde yaşamını yitirmiş tüm değerlerimize rağmet diliyorum” ifadeleriyle konuşmasına başlayan Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık ise konuşmasını “Nur içinde yatsınlar. Onların yaşamları ülkemizin kalkınmasına da, insanlarımızın gelişmiş bir toplumun mensupları olarak yaşamasına da, birbirleriyle kardeşlik duyguları geliştirmesine de inanıyorum ki yardımcı olacaktır. Mete İmrak’ı da bu değerlerimiz arasında anıyor olmaktan hem bir tarafım hüzünlü ve ağlıyor, hem de bir tarafım gurur duyuyor” şeklinde sürdürdü.

CHP Çankaya İlçe Başkanı Mehmet Perçin; “Mete’nin babasını dinlerken çok duygulandım ama belediyemiz adına da çok gururlandım. Bölgede, mahallede derin izi olan, çocukların yareni Mete kardeşimizin adına böyle bir parkın onun evinin hemen dibinde yapılmış olmasından dolayı çok mutlu ve gururlu olduğumu sizlerle paylaşmak isterim” ifadelerinde bulundu.

METE’Yİ YAŞATAMADIK AMA ÇOCUKLARI YAŞATMALIYIZ…

CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu ise “Gelirken yolda baktığım bütün boş alanlara park yapıldığını görerek gurur duydum” ifadeleriyle başladığı konuşmasını “Benim partimin belediye başkanının yönettiği bir ilçede her tarafta AVM görmektense her tarafta park görmek gerçekten gurur verici bir olay. Çankaya Belediyesi sosyal belediyeciliğin gereklerini yerine getiriyor ve büyük bir mütevazilik içerisinde bunu yapıyor. Emeklerinden dolayı belediye başkanımıza ve ilçe başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Şehit kardeşimiz Mete İmrak’ın adına park açılması bizim için buruk bir açılış. Umut ediyorum ki, bu parkta oynayan çocuklarımız Mete ağabeyleri gibi şehit olmaz, bir kardeş kavgasında kör kurşuna, kör kazaya kurban gitmez. Biz siyasetçiler Mete kardeşimizi yaşatamadık ama bu parkta oynayacak çocukları yaşatmak için elimizden geleni yapmak zorundayız” şeklinde sürdürdü.

2680 metrekare alan üzerine kurulan ve 1600 metrekaresi yeşil alanlardan oluşan park konuşmaların ardından vatandaşlarla birlikte gezildi. Ayrıca, çocuk oyun alanları ve oturma mekanları ile vatandaşların kullanımına açılan parkın açık spor alanı da bulunmakta.

Mahallelerine böyle bir parkın yapılmasından büyük memnuniyet duyduklarını belirten mahalle sakinleri, parka mahallelerinin şehidinin adının verilmesinin de çok büyük bir kadirşinaslık olduğunu belirterek başkan Tanık`a teşekkürlerini ilettiler. Ayrıca, bayraklarla donattıkları balkonlarından törene katılan bazı mahalle sakinleri başkan Tanık`a sevgi gösterilerinde bulundular.


ABDULLAH ORTAÇ(AHA)ÇANKAYA-ANKARA


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78