PLATES, GEBELERE BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

Lokman Hekim Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, Sağlık Bakanlığının da desteklemesiyle artık bazı devlet hastanelerinde hamilelere plates eğitimi verilmeye başlandığını belirtirken, gebelik döneminde yapılan plates ile vücut

Sağlık 16.12.2016 08:37:00 0
PLATES, GEBELERE BÜYÜK FAYDA SAĞLIYOR

Lokman Hekim Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, Sağlık Bakanlığının da desteklemesiyle artık bazı devlet hastanelerinde hamilelere plates eğitimi verilmeye başlandığını belirtirken, gebelik döneminde yapılan plates ile vücut düzgünlüğü, esnekliği, sıkılaşması ve güçlenmesinin sağlandığını aktardı. 

 

Hamilelik egzersizlerinde platesin son yıllarda sıkça tercih edilmesini sağlayan etkenin, yüksek efor gerektirmemesine rağmen esneklik ve kas direncini artırmadaki etkinliği olduğunu vurgulayan Küçük, “Doğru uygulandığı takdirde bu egzersizler yardımıyla anne adayları vücutlarında yorgunluk hissine neden olmadan, gebelik boyunca dinç ve esnekliğini koruyan bir kas yapısına, duruş bozukluklarına karşı direnen güçlü bir iskelet sistemine sahip olabilir.” dedi. 

 

Plates egzersizlerinde çeşitli büyüklükte toplar, sopalar, yastıklar ve hafif ağırlıklar kullanıldığına dikkati çeken Doktor Küçük, “Hamile olanların veya olmayanların her sporda olduğu gibi platesi de yetkili uzmanlar denetiminde yapması gerekir, aksi taktirde önemli rahatsızlıklar ve sakatlanmalar olabilir. Platese doktorunuz izin verdiği sürece, gebeliğin 12 ve 16. haftası arasında başlayabilir, ortalama olarak haftada 2 veya 3 defa doğumunuza kadar güvenle devam edebilir, hamileliğinizi daha mutlu ve konforlu hale getirebilirsiniz. Gebeliğin her döneminde yapılan plates hareketleri farklılık göstermektedir.” diye konuştu.

 

Lokman Hekim Hastaneleri Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Zahide Küçük, platesin gebelik dönemindeki faydalarını şu şekilde sıraladı:

 

 - Gerekli soluma ve gevşeme egzersizleri sayesinde doğum daha kolay olur.

- Bel ve sırt kaslarının güçlendirerek buradaki ağrıları hafifletir.

- Duruş bozukluklarını ortadan kaldırır.

- Plates yapmakla endorfin hormonu artar, bu da anne adayını daha mutlu, huzurlu yapar.

- Nefes egzersizleri sayesinde anne adayı daha stressiz bir gebelik geçirir.

- Özellikle kol ve bacak olmak üzere vücutta oluşan ödemin atılmasını sağlar.

- Pelvik egzersizleri sayesinde gebelikte oluşan idrar kaçırma sorununu ortadan kaldırır.

- Doğum sonrasında vücudun eski haline dönmesini hızlandırır.

- Anne adayı, plates sayesinde uykuya daha çabuk dalar, kendini daha zinde hisseder.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00