POHAD:"BELEDİYE AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİŞİ İLE YÖNETİLMEKTEDİR"

Geçtiğimiz günlerde Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Yaşar`ın, Meclis gündemine getirdiği Haymanalılar Derneği ile ilgili Polatlı Haymanalılar Dernek Başkanı açıklamalarda bulundu. Üstün, "Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya, herkesin başkanı ol

8.04.2015 18:16:29 0
POHAD:
Geçtiğimiz günlerde Ak Partili Belediye Meclis Üyesi Ali İhsan Yaşar'ın, Meclis gündemine getirdiği Haymanalılar Derneği ile ilgili Polatlı Haymanalılar Dernek Başkanı açıklamalarda bulundu. Üstün, "Polatlı Belediye Başkanı Yıldızkaya, herkesin başkanı olmaktan çıkmış, oy verenlerin başkanı olmuştur." dedi. sözlerinin devamın da Üstün şunları kaydetti. 



"DERNEĞİMİZE YAPILAN HAKSIZLIKLARI GÖZLER ÖNÜNE SERMİŞTİR"


Polatlı Haymanalılar Derneği olarak, Polatlı Belediyesinin derneğimize yönelik haksızlıklarını çeşitli  kulvarlarda dile getirmem dolayısıyla; bazı meclis üyeleri, söz konusu haksızlıkları Belediye meclis toplantısında gundeme getirmişler. Belediye Baskanı ise; bu konunun meclis gündeminde olmasina gerek olmadığını, konunun dernek baskanı tarafindan her yerde söylendiğini belirterek bu konuyu meclis gundeminin işgali olarak yorumlamış, sayın Belediye Baskanının haksızlık gördüğünü belirten ve sadece bir kişiyi değil bir topluluğu ilgilendiren bir konuyu meclis gündeminin işgali olarak görmesi derneğimizi üzerken derneğimize olan haksız yaklaşımını da bir kez daha gözler önüne sermistir. ifadelerinde bulunuldu. 
 
"YILDIZKAYA TÜM HAYMANALILARI EZMİŞTİR"

Dernek Baskanı mı? bizi yönetecek diyen Başkana diyorum ki benim yöneticilikte gözüm olsa yada bir beklentim olsaydı zamanında şahsıma yapmış olduğu meclis üyeligi teklifini kabul ederdim. Öncelikle sayın Başkana derneğin şahsıma ait olmadığını ve tüm Haymanalılara ait olduğunu tekrar hatırlatmak istiyorum. Yani Başkan Yıldızkaya tüm Haymanalıları burada ezmiştir. Biz Belediyeden herhangi bir ayrıcalık istemedik, Belediyeye ait olan yerlerden birine ücretini ödemek koşuluyla talip olduk. Ama belediye ihale yapma gereği duymadan başkalarına vermiştir." sözlerini kullandı. 
 
"BELEDİYE AHBAP-ÇAVUŞ İLİŞKİŞİ İLE YÖNETİLMEKTEDİR"

Söz konusu yerin derneğimize verilmesine Haymanalı Belediye meclis üyesi karsı çıktığı için verilmemesi ifadesi ise belediyenin kanun ve yönetmeliklerle değil keyfi davranışlarla ahbap-cavus ilişkisiyle yönetildiğini göstermektedir.Haymanalı Meclis üyesi ile bu kadar koordineli ve çalışma içindeyseniz neden polatlının 3/1ni teşkil eden, Haymanalılardan Belediye Başkan yardımcısı almadınız. 7 tane başkan yardımcınız vardı bunlardan biri neden Haymanalı değildi? Yoksa suçu yıkmak için hazır da Haymanalımı aradınız bizi bizle yıkma düşüncesinden vazgeçin, Yandaş dernekler için 70-80 bin TL harcanıp, 80 km uzaklıktaki mahallelere belediyenin araç ve gereçleri seferber edilirken Haymanalı Belediye meclis üyesinin tavrı nasıl olmuştur, tüm samimiyetimle merak ediyorum. Derneğimizin talip oldugu yerle ilgili olarak nasıl bir ihale yapıldığını ya da nasıl bir minaret kılıf hikayesi olduğunu bilmiyorum, ama bu konuyla ilgili gerekli araştırmalarımızı yapıp konuyla ilgili usulsüzlük tespitinde haklarımızı yargı önünde arayacağımızı da ifade etmek istiyorum." sözlerini söyledi. 
 
"BU DERNEK İÇERİSİNDE BAŞKANA OY VERMİŞ İNSANLARDA BULUNMAKTA"

Seçimlerden önce herkesin Başkanı olacağım diyen, sayın başkana sadece kendisine oy verenlerin değil, tüm Polatlı'nın Belediye Baskanı olduğunu hatırlatma ihtiyacı duymuş olmaktanda son derece üzgünüm. Sayin Başkanın şahsım üzerinden derneğimize yaptığı haksızlık. Bu dernek benim değil tüm Haymanalıların. Ben bugün varım belki yarın olmayacağım. Ama bu derneğe gönül vermiş insanlar içerisinde belki başkana oy vermiş ve verecek insanlar bulunmakta. Baskanın gerek meclis toplantısında ya da konuyla ilgili konustuğu kişilere bir şeyler söylemiş olmak için söylediği sözleri bir kenara bırakarak bir soru sormak istiyorum. Sayin baskan eğer seçimlerde sizi desteklemiş olsaydık bize yine de bu haksızlığı yapar mıydınız? Belediye Başkanı bu sorunun cevabını da ne bana ne basına ne de bir başkasına versin. Sadece tüm samimiyetiyle kendi kendine yanitlasin. " ifadelerini kullandı. 


Son olarak konumuzla yakından ilgilenip desteğini esirgemeyen Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kooperatifi Başkanı Sayın Ertuğrul Kıymaz'a, Eski Kamyoncular Kooperatifi Baskanı Fevzi Çiftci, MHP meclis üyesi İlhan Kırpık ve MHP Meclis üyesi Hamza Boran Beye ve Ak Parti Belediye Meclis Üyelerine, tüm Haymanalılara teşekkürü borç bildiğimi ifade etmek istiyorum.
 
ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/POLATLI
HABER:RÜZGAR KABASAKAL

19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10267,1%-0,1
  • DOLAR

    32,30% 0,20
  • EURO

    34,76% 0,00
  • GRAM ALTIN

    2408,93% 0,00
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,00