POLATLI`DA HDP`LİLERDEN ÇİRKİN SALDIRI

Ankara`nın Polatlı İlçesinde HDP Polatlı İlçe Başkanı Ekrem Akbay, Ak Partili sandık görevlilerine küfürler yağdırdı. Yanındaki HDP`liler ile Ak Partlileri ve vatadandaşları darp etti.

Gündem 1.11.2015 17:33:09 0
POLATLI`DA HDP`LİLERDEN ÇİRKİN SALDIRI

Ankara'nın Polatlı İlçesinde HDP Polatlı İlçe Başkanı Ekrem Akbay, Ak Partili sandık görevlilerine küfürler yağdırdı. Yanındaki HDP'liler ile Ak Partlileri ve vatadandaşları darp etti. 

Alınan bilgiye göre, Ankara'nın Polatlı İlçesi Mehmet Akif Mahallesi Cumhuriyet İlköğretim Okulunda bir HDP'nin sandık görevlisi Esengül A.'nın cep telefonunun arkasına yapıştırdığı. HDP logosu Ak Partili üyeler tarafından bu durum görevli memura bildirildi. Bu esnada içeri giren HDP Polatlı İlçe Başkanı Ekrem Akbay 1148 nolu sandığın olduğu sınıfa girerek, küfürler etti. Akbay daha sonra bağırarak 'Heiniz Katilsiniz. Sizin yaptıklarınızı yanınına bırakmayacağız.' diyerek tehdit etti. Araya girmek isteyen sandık görevlisine yumruk atan, HDP Polatlı İlçe Başkanı Ekrem Akbay ve yanında ki 12 kişilik HDP'li üyeler, hem oy veren vatandaşlara, hemde Ak Partililere saldırdılar. 

Olayda görgü tanığı Uğur Çelik verdiği demeç de şunları söyledi. "Ben burada normal vatandaşım görgü tanığı olarak konuşuyorum. HDP İlçe Başkanı buraya geldi. Terbiyesizlik yaptı, kimse ona karşı terbiyesizlik etmedi. Kendisi ve üyeleri telefonlarının arkasına HDP amblemini yapıştırmış. Millete göstererek oy toplamaya çalışıyor. Vatandaşlarda buna tepki gösterdi. Daha sonra bunlar önce küfür ettiler. Daha sonra Ak Partili ve oy kullanmak için gelen seçmene saldırdılar. Hiç bir şekilde ne Ak Partililer ne de vatandaşlar kendilerine bir saldırıda bulunmadı." dedi. 

Tartışmanın büyüyerek okul önünde devam etmesi üzerine olay yerine gelen polis olaya hemen müdahele etti. 

Kavgada darbedilen 2 AkPartiliyle 4 vatandaş Polatlı Devlet Hastanesine kaldırıldı.Polis olayın ardından bölgede güvenlik önlemleri aldı. Olayla ilgili 6 kişi ise gözaltına alındı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER:RÜZGAR KABASAKAL


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88