POLATLI?NIN İYİLİK MELEKLERİ

Ankara^ya bağlı Polatlı ilçesi?nde havaların soğumasıyla, Suriyeli Mültecilere yardımlarını attırmaya devam eden Ledün Derneği?ne vatandaşlar da destek veriyor.

9.11.2015 14:07:03 0
POLATLI?NIN İYİLİK MELEKLERİ

Ankara^ya bağlı Polatlı ilçesi’nde havaların soğumasıyla, Suriyeli Mültecilere yardımlarını attırmaya devam eden Ledün Derneği’ne vatandaşlar da destek veriyor.

İlçemiz Polatlı’da 8 yıldır, kimsesiz ailelere yardım eden, Ledün Derneği son bir senedir, Suriyeli Mültecilere giysi, yakacak ve yiyecek yardımında bulunuyor. Suriyeli Mülteci ailelerin çocuklarının okuması için de çalışmalar başlatan Ledün Derneği’nin bu örnek yardım çalışmasına Polatlı halkı da destek veriyor.

Başkalarının yardımına koşmak, Allah’ın inâyetine sunulmuş en beliğ bir davetiye olduğunu belirten, Ledün Derneği Başkanı Fatma Onaran yaptığı açıklama da, “Kardeşlerimize sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu her defasında halkımıza anlattık. Bugün Polatlı'da halkımızın verdiği destek ile ihtiyaç sahibi tüm kardeşlerimize ulaşmanın sevinci içerisindeyiz. Havaların soğumasıyla birlikte, o soğuk harabe evlerde yatan, kardeşlerimiz ile kendimizi kıyasladığımızda utanmamız gerektiğini ve Allah'ımıza bir kez daha şükretmemiz gerektiğini anladık. Şu imtihanlar dünyasında Yüce Allah birine servet vermişse, bunun yanında o servette başkalarının da payı bulunduğunu bildirmiş ve her hakkı sahibine vermeyi emretmiştir. Bizlerde bize verilen emri yerine getirmek için kolları sıvadık."

Şu ana kadar 53 Suriyeli Mülteciye yardım ettiklerini belirten Onaran, "8 yıldır, 1.600 yakın ihtiyaç sahibi ailemize ulaştık. Bununda yanında 53 Suriyeli Mülteci kardeşimize yardım ederek onların hayır dualarını aldık. Bu yardımları halkın verdiği destek ile yaptık. Yeri geldi hanımlar ile beraber gözleme, yufka, bazlama, işli ve ev işi hamur işlerini yaparak, onlara götürdük. Hepsinden Allah razı olsun." dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/POLATLI

HABER;RÜGAR KABASAKAL

 

27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78