Polatlı?da KOBİGEL programı tanıtım toplantısı yapıldı

Polatlı Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile KOBİGEL programının tanıtım toplantısı yapıldı.

15.04.2016 21:07:43 0
Polatlı?da KOBİGEL programı tanıtım toplantısı yapıldı
Polatlı Ticaret Odası ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile KOBİGEL programının tanıtım toplantısı yapıldı. Polatlı Ticaret Odası seminer salonunda yapılan toplantıya Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya, KOSGEB Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü uzmanları ve Polatlı Ticaret Odası’na üye Tarım makinaları ve mobilya üretimi yapan firmalar katıldı. Uzmanlar sadece KOBİGEL programı hakkında değil, diğer kobi programları hakkında da katılımcılara bilgi verdi. Firma yetkilileri birçok hibe programı hakkında da kosgeb uzmanlarına sorularını da yöneltti.
Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı Sincan Hizmet Merkezi Müdürlüğü uzmanı Ömer Çağrı Özdemir KOBİGEL programı hakkında, ‘’ KOBİGEL Destek Programı çerçevesinde geleneksel imalat sanayinde faaliyet gösteren işletmelerimize 200 bin TL’si hibe, 400 bin TL’si ise geri ödemeli olmak üzere toplamda 600 bin TL; Orta-yüksek ve ileri teknoloji alanında faaliyet gösteren KOBİ’lerimize ise 300 bin TL hibe, 500 bin TL geri ödemeli olmak üzere toplamda 800 bin TL destek verilmektedir. Geri ödemeli, yani kredi desteklerimiz tamamen faizsiz olup; proje süresine göre değişmekle birlikte en az 36 ay en çok 48 ay vadelidir. Destek sürecinin 1 Nisan tarihi itibariyle başladı,  6 Mayıs 2016 tarihinde sona erecek. Ancak proje süresini kaçıran işletmelerimiz kesinlikle umutsuzluğa kapılmasın çünkü program her iki ayda bir yenilenecektir.Türkiye çapında ise toplam bütçe 300 milyon TL dir. Polatlı’dan da mutlaka KOBİGEL’e programına proje bekliyoruz. ‘’ dedi. 
Özdemir, ‘’ KOBİGEL, yani KOBİ Gelişim Destek Programı adını verdiğimiz bu destekle KOBİ'lerimize “gel” diyoruz. Bu destek programı ile, imalat sanayinin uzun süredir kurumumuzdan beklediği bir talebi de karşılamayı hedefliyoruz. Bu destek programı ile, imalatçı KOBİ'lerimiz, kurumsallaşma, markalaşma, üretim sürecini ve makina parkını geliştirme imkânına sahip olacak. Özellikle gelişmekte olan bölgelerde, düşük ve orta düşük teknoloji düzeyinde faaliyet gösteren KOBİ’lerin ekonomideki paylarının ve etkinliklerinin arttırılması, rekabet güçlerinin ve sağladıkları katma değerin yükseltilmesi amacıyla gıdadan tekstile, mobilya imalatından plastik ürünlerin imalatına kadar birçok sektör KOBİGEL Projesi ile desteklenecektir. ‘’ dedi.
Polatlı Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ulvi Sakarya ise, ‘’ İlçemizde hedeflenen yatırımların ve bu yatırımların istihdama katkılarının arttırılmasında devlet desteği kullandıran kuruluşlar büyük önem taşımaktadır. KOBİ'lerin sağlıklı bir biçimde büyüyebilmesi, daha uzun ömürlü olabilmesi ve ekonomideki etkinliklerinin artırılabilmesi için özellikle yönetim becerilerinin ve kurumsal yetkinliklerinin geliştirilmesi büyük önem arz etmektedir. Girişimciliğin geliştirilmesinde KOSGEB'in rolü ve önemi her geçen gün artmaktadır. Gelişmekte olan dünya ve teknoloji ile birlikte büyüyen sanayiye ayak uydurmak isteyen ve küçük kalmak istemeyen işletme sahiplerimizin KOSGEB'in sağladığı desteklerden muhakkak yararlanmaları gerekmektedir. ‘’ dedi.
Sakarya, ‘’ Özellikle imalat sektörünün temel ihtiyaçlarından biri olan makine desteği KOBİ'lerimizin gerçekten uzun süredir ihtiyaç duyarak beklediği bir destek kalemidir. Bugün burada bulunma sebebimiz olan KOSGEB'in yeni destek modeli KOBİ Gelişim ve Destek Programı başvuru koşullarını taşıyan tüm KOBİ'lerimizi proje hazırlamaya ve destek programından yararlanmaya davet ediyorum. Biliyoruz ki KOBİ'lerimizin bu noktadaki en büyük çekinceleri Proje hazırlanması aşamasıdır. Uzmanımız burada proje yazma konusunda da yazdıktan sonra düzeltilmesi konusunda da her zaman destek olacaklarını açık bir dille ifade ettiler. Umarım ki ilçemizden de bu projeye başvuran olur. ‘’ sözlerine yer verdi.

Toplantı sonunda KOBİGEL programı hakkında ve  diğer kobi programlarımı hakkında sorunlarını soran firma üyeleri bilgilendirme toplantısından memnun kaldıklarını ifade ettiler.Programa başvurular için PTO proje birimine başvuru yapılabilmektedir.?

 

POLATLI-ANKARA(AHA)RÜZGAR KABASAKAL


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04