POLATLIDAKİ YÜKSEK SU FATURALARINI TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankatra Milletvekili Levent Gök,Polatlı İlçesindekiAbonelere birkaç ay öncesine göre dörde, beşe katlanarak gelen faturaların yanı sıra, bir öğrenciye bir okuma dönemi için 1.720,63 TL'lik su bedeli faturaları Gönderilmesini TBMM`ne verdiği soru önerg

5.06.2014 09:43:38 0
POLATLIDAKİ YÜKSEK SU FATURALARINI TBMM`YE TAŞIDI

CHP Ankatra Milletvekili Levent Gök,Polatlı İlçesindekiAbonelere birkaç ay öncesine göre dörde, beşe katlanarak gelen faturaların yanı sıra, bir öğrenciye bir okuma dönemi için 1.720,63 TL’lik su bedeli faturaları Gönderilmesini TBMM`ne verdiği soru önergesi ile İçişleri Bakanı Efkan Ala Tarafından  konunun araştırılmasını talep etti.

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök,tarafından TBMM`ne verilen Soru önergesi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

 

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Efkan ALA tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. maddeleri gereğince arz ederim. 04.06.2014        

 

 

Levent GÖK

                                                                               Ankara Milletvekili

                                                             İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyesi

 

 

 

Daha önce Polatlı Belediyesince yürütülen Su ve Kanalizasyon hizmetlerinin ASKİ(Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri Genel Müdürlüğü) tarafından yürütülmeye başlanmasından itibaren rahatsızlıklar artmaya başlamış bulunmaktadır.

Abonelere birkaç ay öncesine göre dörde, beşe katlanarak gelen faturaların yanı sıra, bir öğrenciye bir okuma dönemi için 1.720,63 TL’lik su bedeli faturalası gönderilmiştir.

Bu bağlamda; 

1-Kullanma suyunda herhangi bir artış bulunmadığı halde 3 ay öncesine kadar 30 ila 60 TL arasında su fatura bedeli ödeyen abonelere 200-800 TL arasında su bedeli faturası tahakkuk ettirilmesinin gerekçesi nedir?

2-Buradaki fahiş yanlışlık nereden kaynaklanmaktadır? Su birim fiyatlarına zam mı yapılmıştır?

3-Sayaç okumalarında konut tüketimleri işyeri tipi abonelik üzerinden mi faturalandırılmıştır? Sayaç faturalarına yüklenen bir

4-Su bedeline itirazlar uzun kuyruklar oluşturmuş ve yurttaşlar sorunlarına çözüm getirilmeyişinden yakınmaktadırlar. İtirazların değerlendirilme ve sonuçlandırılmasında daha ivedi ve kolay bir yöntem uygulanması için ne yapmayı düşünüyorsunuz?

5-Mağdur duruma düşen aboneleri fahiş bedeli ödemeye zorlamaktan  vaz geçilerek sorunun çözülmesi için ilgililere bir talimat verecek misiniz?

6- Bu fahiş ölçekli yanlışlığın sorumluları hakkında bir soruşturma başlatacak mısınız?

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA,

HABERçABDULLAH ORTAÇ


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,39% -0,08
  • EURO

    34,62% -0,47
  • GRAM ALTIN

    2392,94% -1,71
  • Ç. ALTIN

    3886,52% -0,62