Polen Alerjisi En Çok Çocukları Etkiliyor

Bahar aylarında polenlerin havaya yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan polen alerjisine karşı aileleri uyaran Dr. Binod ŞAH, çocukların maruz kaldığı alerji tehlikesine dikkat çekerek bahar aylarında görülebilecek alerjik reaksiyonlara karşı tavsiyelerde bu

Sağlık 10.05.2018 12:10:07 0
Polen Alerjisi En Çok Çocukları Etkiliyor

Bahar aylarında polenlerin havaya yayılmasıyla birlikte ortaya çıkan polen alerjisine karşı aileleri uyaran Dr. Binod ŞAH, çocukların maruz kaldığı alerji tehlikesine dikkat çekerek bahar aylarında görülebilecek alerjik reaksiyonlara karşı tavsiyelerde bulundu.
Polen alerjisi en çok çocukları etkiliyor. Çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Binod ŞAH, ‘‘polen alerjisi bahar aylarında sık olarak nezle, burun tıkanması, peş peşe hapşırma, burunda, damakta ve kulakta kaşıntı, sık burun kanaması gibi alerjik nezle belirtileri ile gözlerde sulanma ve kaşınma gibi alerjik belirtiler; sık öksürük, nefes sıkışması gibi astım endikasyonları polen alerjisinin en önemli belirtileridir.’’ diyerek aileleri konu hakkında uyardı.


‘Çocuklarda Okul Başarısını Ciddi Derecede Etkiliyor’


Dr. Şah yaptığı açıklamada polen(bahar) alerjisi sık sinüzit, geniz eti büyümesi, sık kulak iltihabı gibi sonuçlara neden olabildiğini belirtirken ‘’Polen alerjisi nedeniyle burunları tıkalı olan çocuklar geceleri rahat uyuyamaz ve sabahları yorgun kalkar, uyku kaliteleri de bozulur. Bu durum okul başarısını ciddi bir şekilde etkilemektedir. Alerjik nezle her beş çocuktan birinde ilerde astıma sebebiyet verebilir.’’ dedi.


Teşhis İçin Sadece Alerji Testleri Yeterli Olmayabilir


Doğru teşhis ve tedavi için sadece alerji testlerinin yeterli olmayabildiğini söyleyen Dr. ŞAH, ‘‘Polen alerjisi belirtileri gösteren 18 yaşına kadar olan çocuklar “çocuk alerji uzmanları” tarafından dikkatli bir şekilde değerlendirilmelidir. Teşhis koymak için bazı alerji testleri yapılmaktadır. Doğru teknik ve doğru alerjenlerle yapılacak test çok önemlidir. Tek başına alerji testleri teşhis koymak için yeterli olmayabilir. Alerji uzmanları tarafından çocuktaki belirtiler ile alerji test sonuçları arasında değerlendirme yapılarak kesin teşhis konulabilir. Doğru teşhis konulduktan sonra bazı ilaçlarla tedavi edilebilir. Tedavi başarısı yüksektir. Polen alerjisi tedavisinde korunma, ilaç tedavisi ve aşı tedavisi uygulanmaktadır.’’ ifadelerini kullandı.


Koruyucu Önlemler Etkilidir


Koruyucu önlemlerin alerji etkisinden korunmada öneminden bahseden Dr. ŞAH ‘‘Evden çıkarken güneş gözlüğü takılmalı ve polenlerle temastan kaçınılmalı, polen mevsiminde polenlerin yoğun olduğu saatlerde dışarıda olmamaya gayret gösterilmeli, ağız yerine burundan nefes alıp verilerek burnun filtre görevinden faydalanılmalıdır. Polenler kıyafetlerimize de yapışabilmekte olduğundan dışarıda uzun vakit geçirilmişse eve gelince kıyafetler değiştirilip duş alınmalı, dışarıdan ürün alırken özellikle açık ortamda satılan yiyecek ve diğer malzemelerin temizliğine ve hijyenine mutlaka dikkat gösterilmelidir. Alerji testleri mutlaka doğumdan 18 yaşına kadar olan çocuklarda çocuk alerji uzmanlarınca yapılmalıdır.’’ şeklinde tavsiyelerde bulundu

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10336,5%0,68
  • DOLAR

    32,26% 0,08
  • EURO

    34,70% -0,16
  • GRAM ALTIN

    2400,45% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3903,08% 0,24