PORTRE FOTOĞRAFINIZIN OLMASI İÇİN ŞÖHRET OLMAYI BEKLEMEYİN

Portre fotoğraf denilince çoğumuzun aklına vesikalık gelir. Oysa portre çekimi bunu kapsamakla birlikte bundan daha fazlasıdır. Son dönemde yoğunlaşan portre fotoğraf çekimleriyle ilgili olarak fotoğraf sanatçısı Evren Şumlu?dan bilgi aldık.

Türk Dünyasından Haberler 7.01.2016 11:58:39 0
PORTRE FOTOĞRAFINIZIN OLMASI İÇİN ŞÖHRET OLMAYI BEKLEMEYİN

Portre fotoğraf denilince çoğumuzun aklına vesikalık gelir. Oysa portre çekimi bunu kapsamakla birlikte bundan daha fazlasıdır. Son dönemde yoğunlaşan portre fotoğraf çekimleriyle ilgili olarak fotoğraf sanatçısı Evren Şumlu’dan bilgi aldık.

Eskiden sadece sanatçılar ve şöhretli insanlar için düşündüğümüz bu çekimleri, günümüzde birçok kişi yaptırmakta. Çünkü artık biliniyor ki imaj önemli. Fotoğrafçı Evren Şumlu; doktorundan avukatına, öğretmeninden öğrencisine, bankacısından farklı pozisyonlardaki yöneticilere kadar her meslek grubundan kişilerin bu çekimleri vitrinlerinin iyi görünmesi adına yaptırdıklarını; bunları web sitelerinde, sosyal medya hesaplarında, basın röportajlarında ve diğer tanıtım materyallerinde kullandıklarını ifade ediyor.

“Kişinin kimliğini, kişiliğini ve duygularını yansıtmak, doğru ifade şeklini yakalamak portre çekimlerindeki en temel amaç. Bunu yaparken çekim boydan veya başı ve omuzları kapsayacak şekilde olabilir. “ diyen Şumlu,  portre fotoğrafı çekerken kişinin mesleki pozisyonu ve enerjisine göre seçilecek mekan, kişinin nasıl poz vereceği, hangi lensin kullanılacağı, sonrasında düzenlemelerin hangi ayarlarda yapılacağının önemli olduğunu vurguluyor.

İyi bir başlangıcın olmazsa olmazının, bizi doğru yansıtan bir imaj olduğunu söyleyen Evren Şumlu, “portre çekimlerinin de gün geçtikçe öneminin anlaşılacağını ve daha da yaygınlaşacağını söyleyebiliriz.“ diyor.

Detaylı bilgi almak için www.evrensumlu.com  adresini ziyaret edebilirsiniz.

EVREN ŞUMLU KİMDİR ?

Fotoğrafçı Evren Şumlu, 10 Şubat 1984 Bakırköy doğumludur. 18 Mart Üniversitesi Fotoğrafçılık bölümü mezunu olup 12 yıldır profesyonel fotoğrafçılık yapmaktadır. 'Fotoğraf benim en büyük aşkım' diyen sanatçı, sıra dışı kadrajı ile ön plana çıkmaktadır. Moda, reklam ve portre fotoğrafı çekimleri  yapmaktadır. 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34