Potanın yıldızları Mamak?ta yetişiyor

Kurulduğu günden bugüne alt yapıya yaptığı yatırım ile her branştan spor camiasının takdirini kazanan Mamak Belediyesi, verdiği emeğin karşılığını başarı olarak geri alıyor.

4.12.2015 09:45:22 0
Potanın yıldızları Mamak?ta yetişiyor

 

Kurulduğu günden bugüne alt yapıya yaptığı yatırım ile her branştan spor camiasının takdirini kazanan Mamak Belediyesi, verdiği emeğin karşılığını başarı olarak geri alıyor. Geçtiğimiz yıl kurulan Mamak Belediyesi Basketbol Okulları’nda yetişerek, Mamak Belediyesi DSİ basketbol takımı alt yapısını oluşturan genç basketbol takımı ile başarılarına yenisini ekliyor. Altyapıya büyük önem veren Mamak Belediyesi, basketbol branşında Ankara’nın en başarılı basketbol alt yapı takımı hâline geldi. TBL 1.Ligi’nde verdiği başarılı mücadelesini alt yapıda da devam ettiren Mamak Belediyesi DSİ genç basketbol takımı, oldukça başarılı bir sezon geçirerek, oynadığı altı maçın altısında da galibiyet elde ederek namağlup oldu. Takım son olarak Ted Koleji ile oynadığı maçtan da 89-79 ‘luk skorla galip ayrıldı. Genç takım gelecek hafta oynanacak bir sonraki maçında Türk Telekom ile karşılaşacak.

Potanın yıldızları Mamak’ta yetişiyor

Alt yapı olarak ciddi çalışmalar içerisinde olduklarını kaydeden Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, basketbol okulu ile çocukların spor kariyerine adım attıklarını belirtti. Genç takımın elde ettiği başarıların Türkiye’deki alt yapı takımlarına da örnek olacağını vurgulayan Akgül, “Alt yapı takımımızın katıldığı her maçı kazanarak ayrılması bizim için ayrı bir gurur. Spor okullarımızdan kurulan takımımızın başarısı basketbolda artık bizde varız dedirtecek cinsten. Sporun her dalında iddialı olduğumuzu basketbol branşında da göstermiş olduk. Çocuklarımızı Türk sporuna kazandırmak istiyoruz ”diye konuştu.

Geleceğin dev adamları Mamak’ta

Mamak Belediyesi’nin geçtiğimiz yıl Mamak Belediyesi Spor Salonu'nda hizmete açtığı ve ardından Başak Gençlik ve Spor Merkezi, DSİ Etlik Spor Kompleksi ve Mamak Yüzme Havuzu Spor Kompleksinde yenilerini eklediği basketbol okullarında çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mamak Belediyesi Basketbol okullarında eğitim gören 220 sporcu ve 84 alt yapı takım oyuncusuyla çalışmalar dolu dizgin devam ederken, Mamak Belediyesi Basketbol okullarına kayıtlar da bir yandan devam ediyor. 5 yaş üzeri Mamaklı çocukların basketbol dalında eğitim alacağı Mamak Belediyesi Basketbol Okulları ile geleceğin dev adamları Mamak'ta yetişecek.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA/MAMAK


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,60%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04