PRF. DR.CANER ÖZDEMİR VAATLERİNİ AÇIKLADI

Mersin Üniversitesi Rektör adaylarından Prf.Dr.Caner Özdemir şimdi de aday olmasının nedeni ile seçimleri kazanması halinde hayata geçireceği Proje ve çalışmaları kamuoyu ile Paylaştı.

23.10.2014 07:59:30 0
PRF. DR.CANER ÖZDEMİR VAATLERİNİ AÇIKLADI

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Prf.Dr.Caner Özdemir Mersin Üniversitesi`nde 30 Ekim`de gerçekleştirilecek olan Rektörlük Seçimlerine adaylığını Ağustos ayının başında açıklayarak, Rektörlük seçimleri yarışına katılmıştı.

Mersin Üniversitesi Rektör adaylarından Prf.Dr.Caner Özdemir şimdi de aday olmasının nedeni ile seçimleri kazanması halinde hayata geçireceği Proje ve çalışmaları kamuoyu ile Paylaştı.

Mensubu olmaktan büyük gurur ve kıvanç duyduğum Mersin Üniversitesi’ne daha etkin hizmet edebilmek ve tüm çalışanlarımızı da bu amaçla motive edebilmek amacıyla bu göreve talip oldum. Üniversitelerde rektörlük ve üst yönetim, üniversitenin vizyon ve misyonunu doğrudan belirleyen birincil organlardır.  Mersin Üniversitesi’nin hem akademik kalitesinin çok daha iyi bir düzeye getirilebilmesi, hem de nitelikli çalışmalar ve projeler gerçekleştirebilmesi için vizyonumuzu uluslararası düzeyde tanına bilirliğimizi artırmayı hedefleyen ilkeler çerçevesinde ve misyonumuzu da toplum ve teknoloji yararına fikir/ürün/teori geliştirecek şekilde hayata geçirmemiz gerektiğini düşünüyorum.

Neden Adayım?

Genç, çalışkan, paylaşımcı ve dinamik bir yönetim anlayışını oluşturabilmek için, Mersin Üniversitesi’nin hak ettiği akademik özerkliğine kavuşması için, Mersin Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini güçlendirmek ve saygınlığını arttırmak için, Mersin Üniversitesi’nin kent ile işbirliğini en üst düzeye taşıyabilmek için, Teknoloji üretmek için en güncel teknolojiyi kullanan bir üniversite için, Ar-Ge yapan ve ürüne dönüşebilen projeler geliştiren bir üniversite için, Akademik başarıları destekleyen bir üniversite için ve Mutlu ve huzurlu bir çalışma ortamı sağlayabilmek için Mersin Üniversitesi Rektörlüğü’ne adayım.

Nasıl Bir Üniversite?

Evrensel değerleri her değerin üzerinde tutan ve ilkeleri olan, İnsan hakları ve özgürlükleri konusunda taviz vermeyen, En üst düzeyde eğitim vermeye çalışan ve bunun için en son teknolojiyi kullanan, Ar-Ge yapan ve yaptığı Ar-ge’nin sonuçlarını ürüne ya da toplumsal yarara dönüştüren, Uluslararası arena’da bilimsel eserleriyle tanınan, Öğrenci odaklı olarak çalışan ve öğrencileriyle beraber projeler üreten, Üniversite-sanayi işbirliğini oluşturmuş ve Kentle entegre olan ve topluma hizmet görevini yerine getiren bir üniversite hayalim var.

Mersin’e Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi…

Mersin için kritik ve stratejik öneme haiz olan Güneş enerjisi ile ilgili olarak Üniversitemizde bir “Güneş Enerjisi Araştırma ve Uygulama Merkezi” kurmayı planlıyoruz. Söz konusu merkez, Mersin’de, bölgemizde ve ülkemizdeki güneş enerjisinden yararlanma imkânlarını araştıracak, bu konuda önemli sayıda bir uzman ekibin yetiştirilmesi ve bölgemizdeki Güneş enerjisi potansiyelinin kullanılabilmesi için değişik uygulamaların hayata geçirilmesi sağlanacaktır. 

Mersin’i bir Sağlık Turizmi Merkezi Haline Getirmek…

Tıp Fakültesi’ne bağlı olarak çalışan Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanemizi sağlık alanında hem Ortadoğu bölgesi, hem de Kuzey Afrika, hem de Avrupa için bir cazibe merkezi haline getirmeyi planlıyoruz. Bunun için saç ektirme gibi basit operasyonlardan, organ nakli gibi karmaşık ameliyatlara kadar; bizim belirleyeceğimiz, uzmanlaşacağımız ve VİP hizmet vereceğimiz önemli alanları Tıp Fakültesi öğretim üyeleriyle beraber belirleyeceğiz. Bu alanlarda; adı geçen bölgelerden hasta getirerek sağlık turizmini Mersin için başlatmak ve Mersin’in sağlık turizmi alanında bir marka haline getirmek istiyoruz.

 Kente Dokunan ve Toplumla barışık bir Mersin Üniversitesi…

Üniversitemizde bundan böyle verilecek lisansüstü tez konularının; Mersin’in, bölgemizin ve ülkemizin hem toplumsal sorunlarının hem de sanayimizdeki teknolojik problemlerinin çözümüne yönelik olması en önemli önceliklerimizden biri olarak belirlenmiştir. Böylece; akademisyenlerimizin ürettiği bilgilerin topluma ve kente dokunması ve direkt olarak Üniversite-Kent, Üniversite-Toplum ve Üniversite-Sanayi işbirliklerinin gerçek manada uygulanması sağlanacaktır.

 Prof. Dr. Caner Özdemir kimdir?

Gülnar’lı olan Prof. Dr. Caner Özdemir, lisans eğitimini ODTÜ Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü’nden; Yüksek Lisans ve Doktora eğitimlerini Austin’deki Teksas Üniversitesi Elektrik-Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nden aldı. Aselsan (Ankara) ve AlliedSignal (Maryland, ABD) gibi öncül askeri elektronik şirketlerinde çalıştı ve önemli savunma sanayi projelerinde yer aldı. TÜBİTAK Marmara araştırma merkezinde milli olarak gerçekleşen birçok savunma sanayi projesine katkı sağladı. 2000 yılından beri Mersin Üniversitesi’nde öğretim üyesi olan Prof. Özdemir; Bölüm Başkanlıkları, Meslek Yüksekokul Müdürlüğü, Araştırma Merkezi Müdürlüğü ve Dekanlık gibi birçok idari görevlerde bulundu. Prof. Özdemir’in radar görüntüleme konusunda uluslararası kitap ve kitap bölümleri bulunmaktadır.


ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10219,59%0,01
  • DOLAR

    32,21% 0,01
  • EURO

    34,77% -0,24
  • GRAM ALTIN

    2427,07% -0,70
  • Ç. ALTIN

    3925,56% -0,46