PRF.DR.KADRİ YILDIRIM ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım,HDP`den milletvekili adaylığı için Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne istifa dilekçesini vererek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Siyaset 9.02.2015 21:14:29 0
PRF.DR.KADRİ YILDIRIM ADAYLIK İÇİN İSTİFA ETTİ

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım,HDP'den milletvekili adaylığı için Artuklu Üniversitesi Rektörlüğüne istifa dilekçesini vererek görevinden istifa ettiğini açıkladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi (MAÜ) Yaşayan Diller Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Kadri Yıldırım,bundan kısa bir süre önce yaptığı Basın açıklamasında,Milletvekili seçimlerinde kesinlikle adaylığı düşünmediğini belirterek ,Akademisyenlik görevine devam edeceğini açıklamıştı.

Aradan geçen kısa süre içerisinde adaylık konusunda 360 derece dönüş yaparak,Adaylık için Akademideki görevinden istifa etmesi kafaları karıştırdı.

Prf. Dr.Kadri Yıldırım Bugün yaptığı açıklamada kısaca şunları söyledi:

" Eğer HDP adayı olarak Haziran ayında yapılan seçimlerde meclise girmek kısmet olursa hem genelde Mardin Artuklu Üniversitesi’ni, hem de özelde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayarak onlar için mecliste mücadele edeceğim. Şayet şu veya bu nedenle meclise girmek kısmet olmazsa üniversitedeki görevime döneceğim ve hiç kimsenin dilinden, dininden, inancından ve cinsiyetinden mağdur olmayacağı katılımcı demokratik bir üniversite anlayışının hâkim olması için ekip olarak mücadelemize kaldığımız yerden devam edeceğiz. Mecliste olsun üniversitede olsun, barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elimden gelen katkıyı sunmaya devam edeceğim."açıklamasında bulunan Yıldırım,İstfa Dilekçesini ise Rektör Prf.Dr.Ahmet Ağırakçe'ye sunduğubu açıkladı.
 

 


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78