Prof. Dr. Muharrem Kılıç Mardinlilere 15 Temmuz?u Anlattı

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Destanı etkinlikleri kapsamında birçok ve program düzenledi. Bu bağlamda kentte konserler, konferanslar, anma programları ve sportif faaliyetler yapıldı.

Mardin 15.07.2017 13:38:43 0
Prof. Dr. Muharrem Kılıç Mardinlilere 15 Temmuz?u Anlattı

 

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi 15 Temmuz Destanı etkinlikleri kapsamında birçok ve program düzenledi. Bu bağlamda kentte konserler, konferanslar, anma programları ve sportif faaliyetler yapıldı. Konferanslardan birisinde ise Prof. Dr Muharrem Kılıç’ta darbe girişimini ve perde arkasını anlattı. Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleşen konferansa Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri ve vatandaşlar da katıldı.

 

Mardin’in 15 Temmuz Destanı’nı yakışan bir şekilde etkinlikler ile hatırladığını ifade eden Vali/Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaman, “15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. Hainlerin darbe girişimine karşı demir yığınlarına karşı göğüslerini siper eden Türk milleti geçit vermedi. O gecede 249 canımız şehit oldu. Milletimiz ise yazdığı destanla özgürlüğüne olan düşkünlüğünü tüm dünyaya gösterdi. Bizler  15 Temmuz tarihini hafızalarda diri tutmayı kendimize görev saydık. Bu nedenle ilimizde 15 Temmuz’u unutturmayacak etkinlik takvimini hazırladık” dedi.

 

Programlarda darbe girişiminin vahametinin çarpıcı örnekler ile anlatıldığını kaydeden Yaman, “Etkinliklerimize her yaş grubundan herkesin katılımını sağladık. Özellikle düzenlediğimiz konferanslarla hainlerin ülkemizde yapmak istediklerini çarpıcı örnekler ile anlattık. Bugün de ilimize Prof. Dr Muharrem Kılıç katılarak önemli bir konferans verdi. Vatandaşlarımız da yoğu ilgi göstererek 15 Temmuz ‘a sahip çıktığını gösterdi. Bizler bundan sonra da bu tür etkinlikler ile yeni neslin bilinçlenmesine katkı vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

 

Konferansın sonunda katılımlarından dolayı Prof. Dr Muharrem Kılıç’a çiçek takdim edildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00