Türkiye`nin Göz Konusundaki en önemli Hekimlerinden biri olan Prof.Dr.H.Kadircan Keskinbora,Cem TV`de yayınlanan Gülay Tunçel`in sunumuyla Sağlıklı Hayat Programına 28 Ocak 2016 Perşembe günü(Yarın) saat:10:00`da konuk olarak ,Canlı yayında katılacak
Türkiye'nin Göz Konusundaki en önemli Hekimlerinden biri olan Prof.Dr.H.Kadircan Keskinbora,Cem TV'de yayınlanan Gülay Tunçel'in sunumuyla Sağlıklı Hayat Programına 28 Ocak 2016 Perşembe günü(Yarın) saat:10:00'da konuk olarak ,Canlı yayında katılacak
Cem TV'de yayınlanan ve Sunuculuğunu Gülay Tunçel'in yaptığı ''Sağlıklı Hayat'' Konuğu Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Tıp Tarihi ve Etiği Uzmanı olarak aktif görevini sürdüren Prof. Dr. Kadircan Keskinbora,Canlı Yayın konuğu olacak ve Göz hastalıkları ve Göz iltihabı konusunda seyircilerin merak ettiği soruları yanıtlayacak.
PROF.DR.KADİRCAN KESKİNBORA KİMDİR?
6 Nisan 1959 da Mardin’de doğdu. İlk ve orta öğrenimini aynı şehirde, yüksek öğrenimini de 1982 yılında Hacettepe Tıp Fakültesinde tamamladı. Göz Hastalıkları alanında 1987 yılında Uzman, 1999 da Doçent, 2007 yılında Profesör olan Keskinbora; hekimlik görevini mecburi hizmet nedeniyle 1982-1984 yıllarında Erzurum, 1987-1989 arasında yedek subay tabip olarak Isparta’da, ikinci mecburi hizmet nedeniyle 1989-1991 yılları arasında Batman’da yaptı.
Bu dönemler dışında hekimliğini İstanbul’da Eğitim Hastaneleri ve muayenehanesinde sürdürdü. Batman’da Batman Devlet Hastanesi ve Göz Kliniğinin kurulmasını sağladı.
2002 yılında atandığı Bakırköy Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Göz Kliniğini kurdu, birimlerini oluşturdu ve ilk asistanlarını göreve başlattı.
Tekirdağ, Namık Kemal Üniversitesi Tıp Fakültesi Kurucu Dekanlığını yaptıktan sonra aynı üniversitede öğretim üyeliği görevini sürdürerek 2012 yılında kurumdan emekliye ayrıldı.
2013 yılı sonlarına dek İstanbul Zeytinburnu Avrasya Hospital‘de Göz Hastalıkları Uzmanı olarak görevde bulundu. Aynı dönemlerde göreve başladığı Bahçeşehir Üniversitesi‘nde Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı’nda da Öğretim Üyesi olarak iş ve akademik kariyerinisürdüren Keskinbora, İstanbul Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü’nde 2002 Yılı Güz döneminde başladığı “Deontoloji, Tıp Tarihi ve Etiği” doktorasını 2006 Temmuz ayında tamamladı.
Yerli ve yabancı bilimsel dergilerde çok sayıda makalesi yayınlanan, Ulusal ve Uluslararası kongrelerde, bilimsel veya bilgilendirici toplantılarda, radyo ve televizyonlarda konuşmacı, panelist, kurs eğitmeni veya konferansçı olarak bulunan Keskinbora , çok sayıda konuşmalar yaptı.
Ulusal ve Uluslararası bilimsel, sosyal ve sivil toplum kuruluşlarından bazılarına da üye olan Keskinbora, İngilizce, Almanca ve Arapça biliyor.
Göz Hastalıkları alanında “Oftalmolojide Sorularla Eğitim” ve “Oftalmolojide Sınava Doğru” adlı iki kitabı yayınlandı. Ayrıca, iki bilimsel kitapta, kitap bölümleri bulunmaktadır.
“Yaban Gülü”, “Mardin Düşünceleri”, “Ben Suyum” ve “İddia” adlı dört şiir kitabı basılarak yayınlandı.
Babasının derlediği el yazması özdeyişler kitabını “Düşünen Beyinlerin İnsanlığa Mirası – Özdeyişler” adıyla yayına hazırlayarak okuyucusuyla buluşturdu.
Bahçeşehir Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Tıp Tarihi ve Etiği Uzmanı olarak aktif görevini sürdüren Prof. Dr. Kadircan Keskinbora, son olarak, orijinali Arapça olan İbn-i Sina’nın 1013 yılında yazdığı “El Kanun fi’t Tıbb” adlı 5 ciltlik tıp ansiklopedisinin bir özeti niteliğinde olan “Küçük Tıp Kanunu” yayınladı.
Türk Musikisi solistliği, ud çalma, kitap okuma, şiir yazma ve fotoğraf çekimi hobileri olan Keskinbora’nın bazı besteleri, TRT Türk Sanat Müziği repertuarına kabul edildi.
ARTUKLU HABER AJANSI-ÖZEL HABER