Malezya ekonomisinin gelişim lokomotiflerinden PROTON, düzenlediği Uluslararası Distribütörler Konferansı ile dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan 26 distribütörünü bir araya getirerek global pazarlara sunmak üzere tasarladığı yenilikçi modellerini tanıtt
Malezya ekonomisinin gelişim lokomotiflerinden PROTON, düzenlediği Uluslararası Distribütörler Konferansı ile dünyanın çeşitli ülkelerinde bulunan 26 distribütörünü bir araya getirerek global pazarlara sunmak üzere tasarladığı yenilikçi modellerini tanıttı.
1983 yılında başbakan olduğu dönemde, Malezya`yı ilk yerli otomobiline kavuşturan ve bugün danışman olarak halen PROTON’a dışarıdan destek vermekte olan Tun Mahathir Bin Mohamad, konferansın açılış konuşmasında; Proton’un ülkedeki gelişim aşamalarından bahsederek; “PROTON zaferimizi sadece birlikte çalışmamıza, hedefe aynı anda ve beraber yürümüş olmamıza borçluyuz. İlerleyişimizi artık daha da büyümüş olan PROTON ailesi olarak yine aynı şekilde devam ettirecek ve markamızı dünyanın her köşesine ulaştırmak için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Öncül hedefimiz sürekli gelişimdir ve biz buna tam anlamıyla hazırız” dedi.
İhracat Direktörü Badrul Hisham Bin Gzali’nin üretilen yeni PROTON ve Lotus modellerini distribütörlere tanıtmasının ardından ihracatta 5 yıl içinde 500,000 adet araca çıkılacağını belirterek Proton’un gelecek yıllardaki hedeflerinin büyük olduğunu açıkladı.
Konferansa PROTON Türkiye Distibütörü ULUMOTOR adına, Halil Ziya Ulubaş ve Satış & Pazarlama Genel Müdürü Mehmet Babür katıldı.
Konferansta söz alan Babür, Türkiye pazarının dizel otomobil talebinin olduğunu yineleyerek; “Türkiye de Avrupa ülkeleri standartlarını takip ettiğinden ve koşullar hemen hemen Avrupa düzeyinde ilerlemekte olduğundan, Türkiye için konuşurken Avrupa’ yı da kapsayan büyük bir potansiyelden söz ediyoruz. Bu da şudur ki toplam pazarın ortalama %70’i dizel araçlara aittir. Bu sebeple gerek Türkiye gerek Avrupa pazarında yüksek volume yapabilmek adına 1.6 litreyi geçmeyecek hacimde yenilikçi bir dizel motora sahip yeni Proton modellerinin ivediyetle geliştirilmesi gerekir. Benzinli modellerde de rekabetçi fiyat aralığında yer almayı hedeflememiz gerektiğini söyleyen Babür, Türkiye’de A’dan F’ye tüm segmentlerde ürün yelpazesine sahip olmak istediklerini dile getirdi.
Proton Hakkında
1983 yılında motorlu araçlar yedek parça ve bileşenleri satmak amacıyla Malezya Başbakanı Tun Mahathir Bin Mohamad’in teşvik ve katkıları ile kurulan PROTON ekonomideki yükselişini büyük oranda arttırarak ülkeyi bugün dünyanın en fazla ihracat yapan ülkelerinden biri haline getirmiş ve 238 milyar dolarlık milli hasıla ile Malezya’nın dünyanın 37. büyük ekonomisi haline gelmesine neden olan tasarruflardan biri olmuştur.
İlk fabrikasını 923.900 m2’lik bir alana sahip olan Shah Alam’da kuran PROTON ilk yıl 80.000 adet araç kapasitesi ile tasarlanırken 1997 yılında üretim kapasitesi yılda 230.000 adet otomobile çıkarılmıştır.
1996 yılında bir milyonuncu aracını üreten PROTON yine aynı yılın Ekim ayında İngiliz otomotiv mühendislik firması LOTUS Group International’ı satın alarak Lotus üretim kalitesini ve dizayn zerafetini kendi ürünlerine de katmış oldu.
Günümüzde Avrupa piyasaları dahil olmak üzere 50 farklı ülkeye ihracat yapan PROTON; müşterileri, iş ortakları, hissedarları, devlet kurumları ve çalışanlarının uyumlu-şaşmaz bağlılıkları ile en başarılı uluslararası otomotiv üreticisi olan ülkelerin arasına girmeyi başarmıştır.
Ulubaşlar Holding’e Bağlı Ulumotor Hakkında
1971 yılında kurulan Ulubaşlar Holding günümüzde PROTON marka otomobil ve AVIA marka kamyonların Türkiye Distribütörü olarak faaliyetlerini sürdürmekte ayrıca Ulusigorta, Ulukasa, vasitam.com, Ulubilişim, Ulumod, Ulu Oto Kiralama’ nın yanı sıra Ulumotor ve Ulucar şirketlerine bağlı olarak toplam 38 bayi ve yetkili servis ile birlikte çalışmakta ve 1992 yılından bu yana da KIA marka araçların yetkili bayiliğini bünyesinde bulundurmaktadır.
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55