RABİA PLATFORMUN`NDAN İDAM KARARLARINA BÜYÜK TEPKİ

Rabia Paltfomyu yazılı Basın açıklaması yaparak,:``Mısır'da darbe karşıtı 529 kişiye idam kararı verilmesi insanlık tarihi adına büyük bir utançtır``denildi.

Gündem 26.03.2014 10:23:37 0
RABİA PLATFORMUN`NDAN İDAM KARARLARINA BÜYÜK TEPKİ

Rabia Paltfomyu yazılı Basın açıklaması yaparak,:``Mısır’da darbe karşıtı 529 kişiye idam kararı verilmesi insanlık tarihi adına büyük bir utançtır``denildi.

Rabia Platformu tarafından yapılan yazılı basın açıklaması şöyle:

Mısır’da darbe karşıtı 529 kişiye idam kararı verilmesi insanlık tarihi adına büyük bir utançtır. 545 sanıklı davada, Minya Ceza Mahkemesi, binlerce sayfa evrakı dakikalar içinde inceleyerek, toplam yargılama süresinde, kimlik tespiti ve iddiaların sanıkların yüzüne okunması için gerekli zamanı bile hesaba katmadan dünya tarihinde görülmemiş bir şekilde dakikada 26 idam kararı vermiştir. Ne şahitler dinlenmiş ne de avukatların savunma yapmalarına izin verilmiştir. Bu şekilde tek duruşmada 529 darbe karşıtı için idam kararı verilmiştir. Bu tarihte benzeri görülmemiş bir skandaldır.

Dünyada bir veya birkaç idam kararı için büyük kampanyalar yapan Batılı sivil örgütlerin ve Batı ülkelerinin bu karar karşısında nasıl bir tavır takınacağı merak konusudur. Özgürlük, adalet, insan hakları ve demokrasi taraftarı olduğunu iddia eden tüm sivil toplum kuruluşlarını, hükümetleri, uluslar arası örgütleri bu idam kararları karşısında etkin bir duruş sergilemeye ve samimi olmaya çağırıyoruz.  

Bizler, Uluslararası Rabia Platformu olarak küresel ve büyük bir kampanya başlatıyoruz. Dünya hukuk tarihi adına büyük bir utanç olan bu kararların uygulanmaması ve Mısırlıların özgürlük ve demokrasi mücadelelerinin başarılı olması için küresel ağımızı harekete geçireceğiz.

Verilen karar sadece Mısır cuntası için değil, darbeye destek veren Batılı ülkeler, işbirlikçi Arap rejimleri için de utanç verici bir durumdur. Mahkeme heyetleri yargıç değil darbe yönetiminin infaz timi gibi çalışmaktadırlar. Bu yargıçlar insan aklı ve vicdanı ile dalga geçmektedirler. Buna seyirci kalmak bu zulme ortak olmak demektir.

Bu kararla darbeciler gerçek yüzlerini bir kez daha göstermişlerdir. Mısır halkına, hayatlarına, demokratik özgürlüğüne büyük bir düşman olduklarını bir kez daha ispat etmişlerdir. Darbe yönetimi bugüne kadar devletin resmi kuruluşlarını halkına karşı kullandı. Medya kuruluşlarını insanları aldatmak için kullandı. Ordu ve polisi insanları öldürmek için kullandı. Yaptığı katliamlar en ağır ve büyük katliamlardı. Şimdi de darbeciler mahkemeleri toplu bir katliam yapmak için kullanıyor.

Darbe yönetimi bu kararıyla Mısır’daki darbe karşıtı gösterileri barışçıl olmaktan çıkarmaya ve şiddete yönlendirmeye çalışıyor. Demokrasi yanlısı Mısırlıların bu tuzağa düşmeyeceklerine inanıyoruz.

Vicdanı olan herkesi, siyasi partileri, yazarları, entelektüelleri, sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası örgütleri bu hukuksuz uygulamalara dur demeye çağırıyoruz.

Bu konuyla ilgili gelişmeleri www.r4biaplatform.com adresinden takip edebilirsiniz.``Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL

 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07