RAMAZANIN İLK GÜNÜNDE MARDİN`DE BİNLERCE KİŞİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU

Ramazan ayının ilk gününde kadim şehir Mardin`de Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi`nin Düzenlediği İftar Programında binlerce Mardinli vatandaş iftar yemeğinde buluştu.

Mardin 17.05.2018 09:58:22 0
RAMAZANIN İLK GÜNÜNDE MARDİN`DE BİNLERCE KİŞİ İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞTU


Ramazan ayının ilk gününde kadim şehir Mardin'de  Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'nin Düzenlediği İftar Programında  binlerce Mardinli vatandaş  iftar yemeğinde buluştu.

 

Mardin Valiliği ve Mardin Büyükşehir Belediyesi Ramazan Ayı nedeniyle düzenlediği iftar programlarının ilkini gerçekleştirdi. 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen iftar organizasyonuna binlerce vatandaş katıldı. Programa Mardin Valisi ve Mardin  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman’ın yanı sıra protokol üyeleri, siyasi parti ve sivil topum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

 

 

Mardin Valiliği ve  Büyükşehir Belediyesince yenişehirde 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki İftar Alanı'nda  kurulan masalarda vatandaşlar ilk iftarını yaptı. Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'ndaki İftar   alanına kurulanMasalarda yerini  alan vatandaşlar, ezanın okunmasıyla ilk iftarı açmanın heyecanını yaşadı.

 

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı'nda düzenlenen iftar programına binlerce vatandaş katıldı. Kur'an-ı Kerim tilaveti ve akşam ezanının ardından Artuklu İlçe Müftüsü Mehmet Şafi Bilik'in yaptığı duayla  Mardinli vatandaşlar  oruçlarını  açtı.

 

Mardin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin organize ettiği   İftar yemeğine katılan Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman,İftar öncesi masaları tek tek gezerek vatandaşlarla sohbet edip çocuklarla yakından ilgilendi. İlahi ve Kur’an tilavetinin gerçekleştirildiği iftar yemeğinde   binlerce Mardinli vatandaş  aynı iftar yemeğinde bir arada olmanın heyecanını yaşadı.  

 

 

Vali Mustafa Yaman yaptığı açıklamada,Geçmiş yıllarda ki gibi huzur içerisinde bir ramazan ayı geçireceklerini aktaran Yaman, “Ramazan ayında vatandaşlarımızın iftara yakın ve iftardan sonra daha çok dışarda olacaklarından dolayı vakitlerini rahat geçirmeleri için park, bahçe ve diğer mekanların temizliği yapıldı. Teravih namazlarını daha huzur içerisinde kılınması için ibadethaneleri gül suyu ile birlikte temizliklerini yaptık.” diye konuştu.

 

Yaman, yapılan çalışmalar hakkında şunları söyledi: “Geçen sene olduğu gibi bu senede vatandaşlarımız ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda iftarımızı açacağız. İlçelerimize bu anlamda destek vereceğiz. Toplu taşıma araçlarımız kesintisiz çalışacak. Zabıtalarımız gerekli denetimlerini artırarak çalışacaklar. Şuanda Valilik, kaymakamlıklarımız ve belediyelerimiz hazırlıklarını tamamlamış durumda. İhtiyaç sahibi ailelere gıda yardımlarımız olacak. Ramazan ayı boyunca gıda dağıtımlarımız devam edecek. Tüm hemşerilerimin mübarek ramazan ayını tebrik eder, inşallah, Mardin güzel bir ramazan geçirmiş olacak.”

 

Yaman, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Tabi gördüğünüz gibi şu son bir senedir ilimizde bir huzur iklimi oluştu. Bu huzur iklimi ile beraberde şehrimizin artık morali yüksek. Önümüzde seçimde var. Biz artık sizin bundan sonra ki huzurunuz için her türlü tedbiri aldık. İnşallah seçimi de bu huzur iklimi içerisinde geçireceğiz. Yani sizin çok rahat bir şekilde sizin hür iradenizi sandığa yansıtacak tedbirlerimizi de aldık. Her şeyden emin olarak oyunuzu kullanacaksınız. Ben tekrar ramazanın hayırlı olmasını diliyorum. İnşallah Allah bayrama da eriştirir. Hayır, severlerimize de Allah kabul etsin diyorum.”

 

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04