Referandum Müslümanların kanının dökülmesine sebep olacaktır!

UTESAV Başkanı Mehmet Develioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi?nde (IKBY) yapılan referandum ile ilgili bir açıklama yaptı. Develioğlu: "ABD?den aldığı gizli, İsrail?den aldığı açık destekle yapılan bu çalışmalar bölgede tamamen Müslümanların kanının daha

25.09.2017 17:51:24 0
Referandum Müslümanların kanının dökülmesine sebep olacaktır!

Uluslararası Teknolojik Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Vakfı (UTESAV) Başkanı Mehmet Develioğlu, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi’nde (IKBY) yapılan referandum ile ilgili bir açıklama yaptı.

Develioğlu açıklamasında şunları kaydetti:

 

“Uzun süredir gelişmelerini yakından takip ettiğimiz Barzani tarafından başlatılan bağımsızlık referandumu bölgenin hayatiyeti açısından çok büyük önem arz etmektedir. Barzani her ne kadar bağımsızlık çığırtkanlığı yapsa da bu gelişmeler mevcut durumun daha kötüye gitmesine sebep olacaktır. ABD’den aldığı gizli, İsrail’den aldığı açık destekle yapılan bu çalışmalar bölgede tamamen Müslümanların kanının daha fazla dökülmesine sebep olacaktır. Bölgeyi savaşa sokmaktan başka hiçbir sonucu olmayan bu referanduma karşı olduğumuzu açıkça belirtiyoruz!

 

Özellikle yönetim olarak merkeze bağlı olan Kerkük vilayetinde Türkmenlerin durumu bizim için en çok önem arz eden noktadır. Tarih, kültür ve medeniyetiyle Türkmeneli olan Kerkük’ün başka birilerinin uluslararası güçlerle gizli anlaşmalar yaparak referandum bahanesiyle işgal girişiminde bulunmasına asla müsaade etmeyiz! Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu gelişmeleri Milli Güvenlik sorunu olarak nitelemiştir. Biz de bu konuda devletimizin atacağı adımların arkasında olduğumuzu bildiriyoruz.”


26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00