REKORLARINDAN BİRİNİ DE HOLLANDA?DA KIRACAK?

Tolga Çakmak, Halter, Muay Thai, Kick Boks, Krav Maga, Sambo, Fitness, Yüzme, Atletizm ve Dalgıçlık dallarında rekorlar kırıyor.

Türk Dünyasından Haberler 4.10.2018 10:33:22 0
REKORLARINDAN BİRİNİ DE HOLLANDA?DA KIRACAK?

Tolga Çakmak, Halter, Muay Thai, Kick Boks, Krav Maga, Sambo, Fitness, Yüzme, Atletizm ve Dalgıçlık dallarında rekorlar kırıyor.

 

Dakikada 524 yumruk atıyor, saatte 26 bin 305 kilo kaldırıyor ve adını Guinness’e yazdırıyor.

 

İlhan KARAÇAY’ın haberi

 

Tolga Çakmak’ın adını, rekorlar kırdığı sıralarda televizyonlarda ve yazılı basında sık sık duymuşsunuzdur. Akıllara durgunluk verecek nitelikte rekorlar kıran Çakmak, bir rekor da Hollanda’da kırmak istiyor.
Bunun için Hollanda’ya gelen Çakmak ile Amsterdam’da buluştum. O’nu, genellikle öğrencilerin konakladığı bir otelin lobisinde buldum. Bu güne kadar almış olduğu ödül belgelerinin tamamını, konuşmamızı yapacağımız masanın üzerine sermişti.
Neler yoktu ki bu belgeler arasında?

 

Tolga Çakmak 'Guinness Dünya Halterde Dik Sırayla Bir Saat İçinde Kaldırılan En Fazla Ağırlık' rekorunu 26 bin 305 kilogramla kırmıştı. Çakmak, ABD'li sporcu Bob Natoli'nin 2012'den bu yana elinde bulundurduğu rekoru elinden almıştı. Zira ABD’li Natoli,bin 291 tekrarla 23 bin 450 kilogram kaldırmıştı. 
Rekor denemesini 19,4 kilogram ile başlatan Çakmak, bir saat boyunca halter kaldırdı. Bob Natoli'nin dünya rekorunu sürenin bitimine 1,5 dakika kala kıran Çakmak'ı eşi ve kızı da yalnız bırakmamıştı. Bin 97 tekrarla 26 bin 305 kilogram ağırlık kaldıran Çakmak'ın tansiyonu ise 18/14 olarak ölçüldü
Çakmak kırdığı rekor sonrasında duygularını şu sözlerle anlatmıştı::
"Bu rekorda hiç yorulmadım. Bir saat daha yapabilirim. Hiç durmadan çalıştım. Daha önceden zihnime bilinçaltıma bunu yerleştirmiştim. Bu rekora aylar öncesinden sırt kaslarımı güçlendirerek hazırlandım. Güç ve hız antrenmanlarımı gece gündüz demeden sürdürdüm. 4 ay gibi kısa bir sürede hazırlandım. 6 dünya rekoru projemiz daha var."


Bir başka rekor:


Yarışmalar halter dalında çeşitli branşlarda yapılıyor. Dik Sırayla yapılan yarışmadadan başka bir de koparma branşı var. Çakmak, 'Guinness Dünya Halter Koparmada Bir Saatte Kaldırılan Toplam Ağırlık’ rekorunu 7 bin 60 kilogramla kırmıştı. Çakmak, yine ABD’li olan Robert Kelly’nin 4 bin 800 kilogramla kırmış olduğu rekorun yeni sahibi olmuştu..

 

Uzmanlar, halter koparmanın çok zor bir stil olduğunu hatırlatarak, “Kırdığı rekorların üstüne, koparmada da rekor denemesi kolay olmadı. Koparma çok zor bir stil ve bunu bir saat boyunca yapmak da çok zor.’’ diye konuştular..
180 tekrarla, 7 bin 60 kilogram ağırlık kaldıran Çakmak, dünya rekoruna 2 yıl hazırlandığını söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:
“Dünya rekoruna 2 yıldır hazırlanıyorum. Son 7 ay daha antrenmanlarımı daha da sıklaştırdım. Günde 6 saat süren antrenmanlar yapıyorum ve kendime sadece 1 gün dinlenme veriyorum. Dünya rekorları antrenmanları süresince çeşitli sakatlıklarım meydana geldi. Bu sakatlıklarımla da doktorlarımızın sayesinde kısa zamanda toparlandım ve hiçbir dinlenme vermeden devam ettim. Çok çalışmıştık ve çok iyi yapacağımızdan hiçbir şüphemiz yoktu. Halter koparmada çeşitli rekorlar kırmaya devam edeceğim. En çok mekik ve şınav çekme rekorlarını kırmakla uğraşacağım.
Amerikalı ve İsrailli sporcuların rekorlarına odaklanıyorum. O rekorları kırabilecek kapasitedeyim. Her zaman hazırım. Her şekilde rekor kırmak için uğraşacağım. Halterin en zor hareketi koparmadır. Amerikalı’nın rekorunu kırdım. Bundan sonra da rekorlara devam edeceğim.’’

Tolga Çakmak, yeni bir dünya rekoru kırmak için yine bir ABD’li ile Amsterdam’da yarışacak.
Bu konudaki sponsorlar aradığını belirten genç rekortmen, yarışmanın zamanının ve yerini yakında belirleyeceklerini söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA

HABER;İLHAN KARAÇAY


23.9° / 12.1°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00