Rektör Ağırakça ?Uluslararası Modern Arap Edebiyatında Kudüs Konferansı?na katıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ürdün Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı`nın (TİKA) katkılarıyla Ürdün`ün başkenti Amman`da; düzenlenen ?Uluslararası Modern Arap Edebiyatında Kudüs Konferansı? na katıldı.

Mardin 12.04.2017 00:18:50 0
Rektör Ağırakça ?Uluslararası Modern Arap Edebiyatında Kudüs Konferansı?na katıldı

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Ürdün Üniversitesi, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı'nın (TİKA) katkılarıyla Ürdün'ün başkenti Amman'da; düzenlenen “Uluslararası Modern Arap Edebiyatında Kudüs Konferansı” na katıldı.

 

Ürdün Üniversitesi Yabancı Diller Fakültesi'ne bağlı konferans salonunda düzenlenen 16 ülkenin katılım gösterdiği ve üç gün süren uluslararası konferansta, Arapların ve Müslümanların nezdinde Kudüs'ün müstesna yeri, Kudüs'ün kutsal mekânların ve barışın sembolü olması gibi konuların ele alındığı 68 tez ve araştırma raporu masaya yatırıldı.

 

Ürdün Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Azmi Mahafzah, Ürdün Senato Başkanı Prof. Dr. Adnan Badran, Evkaf Bakanı Vail Arabiyyat, Eski Ürdün Başbakanı Adnan Bedran ve TİKA'nın Amman Koordinatörü Mehmet Sıddık Yıldırım’ın da katıldığı konferansta açılış konuşmasını yapan Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, Osmanlıların Kudüs’te gerçekleştirdiği hizmetleri vurgulayarak İslam coğrafyasındaki sorunların ancak Müslümanların birlik olması ile çözülebileceğini belirtti.

Ağırakça konuşmasında konferansa katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Kudüs, kalplerimizin ve zihinlerimizin hâkimi. Bu konferans, gençlerin bilinçlenmesini sağlayacak. Kudüs meselesi unutulmaya başlanmıştı. Bu konferans, İslam dünyasındaki herkese Kudüs sevgisini hatırlatacak. Çünkü Kudüs bizim kalacaktır zira Peygamberimizin Mirac'a yükseldiği yerdir ve bundan asla vazgeçmeyiz." şeklinde konuştu.

 

TİKA'nın, konferansın düzenlenmesinin ve hazırlık ekibinin en büyük ortağı olduğunu da kaydeden Ağırakça, Türkiye'den özellikle Kudüs'le ilgili şiirleriyle bilinen katılımcıların olduğunu, Türkiye'de 1967'den bu yana bu konuya ilişkin şiirlerin kaleme alındığını aktardı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça'nın "Osmanlı Devleti'nin Kudüs ve Filistin’de yaptığı hizmetler ve Mimari Faaliyetleri" başlığı altında sunumunu gerçekleştirdiği “Uluslararası Modern Arap Edebiyatında Kudüs Konferansı” kapsamında Kudüs resimlerinin yer aldığı bir sergi düzenlendi.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04