REZERVASYON İPTALLERİ TURİZMCİLERİ İSYAN ETTİRDİ

Mardin Turistik Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, bölgede çok büyük turizm kaybı yaşandığını, otellerin bomboş olduğunu kaydetti.

Mardin 13.10.2014 00:10:25 0
REZERVASYON İPTALLERİ TURİZMCİLERİ İSYAN ETTİRDİ

Mardin Turistik Otelciler Derneği (MARTOD) Başkanı Özgür Azad Güngör, bölgede çok büyük turizm kaybı yaşandığını, otellerin bomboş olduğunu kaydetti. Başkan Güngör:`Bölge turizmi kan ağlıyor, 2015`in mayıs rezervasyonları bile iptal ediliyor``dedi.

IŞİD`in Kobani`yi kuşatması ve her an bir trajedi yaşanması endişesiyle başlayan olayların bölge turizmini vurduğunu ifade eden Özgür Azad Güngör, bu yılın kalan aylarının zaten kaybedildiğini, dahası 2015 yılının mart, nisan hatta mayıs ayındaki rezervasyonların iptal edildiğini  kaydetti. Şu anda Mardin, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman ve Gaziantep`teki otellerin bomboş olduğunu belirten Güngör, bölgeye düzenlenen günübirlik turların ve kentte yapılması planlanan bir bienalin de iptal edildiğini kaydetti.

Özgür Azad Güngör, bölgedeki son durumla ilgili şu bilgileri paylaştı:

ÇOK BÜYÜK REZERVAYON İPTALLERİ VAR

"Şu anda bölge çok gergin. Gerçi Mardin özelinde çok büyük olaylar yaşanmadı ama, burası hassas bir bölge. Gezi eylemlerinin merkezi istanbul olmasına rağmen, biz daha fazla etkilendik. Çok ciddi rezevasyon iptalleri almıştık. Şu anda Mardin genelinde rezervasyon iptali almayan otel yok. Benim otelime gelecek olan Hollandalı grup, Hollanda hükümeti bu bölgeye dair seyahat uyarısı yaptığı için, rezervasyonlarını iptal etti."

IŞİD, TURİZMİ TEHDİT EDİYOR

"Yaşanan protestolar bir yana, turizmi asıl tehdit eden IŞİD. İnsanlar IŞİD ile komşu olan bir yere giderler mi? Böyle bir şey gerçekleşirse Diyarbakır, Mardin, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep... tüm bu şehirlerde turizm biter. Şu anda Booking.com üzerinden tüm rezervasyonlar iptal edildi. Dahası, bölgeye turlar düzenleyen Türkiye`nin büyük tur operatörleri gezilerini iptal ettiler. Haksız da sayılmazlar. IŞİD`in olduğu bir bölgeye nasıl turist getirecekler?"dedi.

ÇÖZÜM SÜRECİNDE YAKALANAN BÜYÜME TERSİNE DÖNDÜ

"Barış süreci başladığında bölge turizmi yüzde 40 - 50 yükselme kaydetmişti. Malesef Kobani`de yaşanan olaylar nedeniyle şu anda tersine döndü. Tüm tarafların sağduyulu olması gerekiyor. IŞİD`in de bu bölgeden bir şekilde gönderilmesi gerekiyor."açıklamasında bulundu.


Savaş Daş - TurizmGüncel


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00