8 Eylül?de Giresun?daki 3 okulda başlayan ?Bilişim ve Robotik Hareketi? kapsamında bilgisayar laboratuvarları yenilenecek, robotik takımları kurulacak ve daha çok çocuğun robotik çalışmalarıyla tanışması için çalışmalar yürütülecek.
Dünya Robotik Şampiyonası’nda 4000 takım arasından dünya finalisti olmaya hak kazanarak ülkemizi gururlandıran Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA 3646, robotik çalışmalarını Türkiye’nin dört bir köşesine ulaştırmak amacıyla Bahçeşehir Kolejinin desteğiyle başlattığı “Bilişim ve Robotik Hareketi” için ilk adımı Giresun’da atıyor. 8 Eylül’de Giresun’daki 3 okulda başlayan “Bilişim ve Robotik Hareketi” kapsamında bilgisayar laboratuvarları yenilenecek, robotik takımları kurulacak ve daha çok çocuğun robotik çalışmalarıyla tanışması için çalışmalar yürütülecek.
Erken çocukluk eğitiminden itibaren verdiği kodlama ve robotik dersleriyle analitik düşünme ve problem çözme becerisine sahip bir nesil yetiştiren Bahçeşehir Koleji, kodlama eğitiminin yaygınlaşması ve Türkiye’nin dört bir yanında daha çok çocuğun kodlamayla tanışması için sosyal sorumluluk çalışmalarına devam ediyor. Ulusal ve uluslararası robotik yarışmalarındaki başarılarıyla isimlerinden söz ettiren Bahçeşehir Koleji robotik takımları, bilgilerini ve tecrübelerini Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki çocuklarla paylaşmak üzere bu sosyal sorumluluk hareketinin liderliğini üstleniyor. ABD’de düzenlenen Dünya Robotik Şampiyonası’nda iki kez Chairman’sAward almaya hak kazanan ve 2017 yılında Houston’da düzenlenen Dünya Robotik Şampiyonası’nda 4000 takım arasından dünya finalisti olan Bahçeşehir Koleji Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi robotik takımı INTEGRA 3646, bu kapsamda başlayan “Bilişim ve Robotik Hareketi” için çalışmalarına Giresun’dan başladı.
Çalışmalar kapsamında belirlenen okullardaki öğrenciler, Dünya Robotik Şampiyonası’nı düzenleyen FIRST Vakfından ve STEM eğitimi konusunda dünya çapında çalışmalar yapan önemli kişilerin isimlerinin verileceği robotik laboratuarları da ve i5 işlemcili toplam 50 bilgisayar bağışını da içeren fiziki olanaklarla desteklenecek. Öğrenciler, INTEGRA 3646 üyelerinin mentorluğunda3 gün boyunca kodlama ve robotik çalışmaları yapacak. Çalışmaların sonunda seçilecek toplam 12 öğrenciden oluşacak 2 grup, 2018 Mart ayında İstanbul’da düzenlenecek FLL turnuvasına katılarak robotik yarışmalarını deneyimlemeleri sağlanacak.
ARTUKLU HABER AJANSI-GİRESUN