Romanya’da 3 Binden Fazla Üst Düzey Kamu Görevlisi Türkçe ile Tanıştı
Bükreş Yunus Emre Enstitüsünce hayata geçirilen ve T.C. Bükreş Büyükelçiliğinin destekleriyle Romanya’da yürütülen Kamu Çalışanlarına Yönelik Türkçe Öğretimi Projesi’nin (KATÖP) 8. dönem çevrim içi Türkçe kursları başladı.
Türkiye’nin başat kültürel diplomasi kurumu olan Yunus Emre Enstitüsü tarafından yurt dışında Türkçe öğretimi faaliyetleri çerçevesinde Bükreş Yunus Emre Enstitüsünce hayata geçirilen ve T.C. Bükreş Büyükelçiliğinin destekleriyle Romanya’da yürütülen Kamu Çalışanlarına Yönelik Türkçe Öğretimi Projesi’nin (KATÖP) 8. dönem çevrim içi Türkçe kursları başladı.
Rumen Diplomatlar ve Üst Düzey Kamu Görevlileri Türkçe Öğreniyor
2021 yılının Mart ayından itibaren yürütülen KATÖP Projesi kapsamında Rumen diplomatlar, üst düzey kamu görevlileri, polis, jandarma ve diğer güvenlik personeli, Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün çevrim içi Türkçe kurslarına katılarak Türkçe öğrenmeye devam ediyor. 2022 yılı Eylül ayında sekizinci dönemi başlayan KATÖP Projesi ile Romanya’da üst düzey görev yapan 3 binden fazla kişi Türkçe ve Türk kültürüyle tanıştı.
Askerî Alanda İş Birliği
Kamu çalışanlarına yönelik düzenlenen Türkçe kurslarının yanı sıra Türkiye ile Romanya arasında imzalanan “İkili Askerî Eğitim ve İş Birliği Anlaşması” kapsamında Enstitü tarafından Romanya ordusuna Türkçe öğretiliyor.
Öte yandan, Bükreş Yunus Emre Enstitüsü, yerel yönetimlerle gerçekleştirdiği iş birliği çerçevesinde Romanya’daki çeşitli kamu kurumlarının çalışanlarına da Türkçe öğretiyor.
Bükreş YEE’nin Romanya’daki Faaliyetleri
Romanya’da 2011 yılından itibaren faaliyet gösteren Bükreş Yunus Emre Enstitüsünün düzenlediği kurslar ve kültürel etkinlikler aracılığıyla Türk dili, kültürü, sanatı ve tarihi tanıtılarak birçok alanda kültürel diplomasi çerçevesinde Türk-Rumen dostluğu ve iş birlikleri geliştiriliyor.
ARTUKLU HABER AJANSI-ROMANYA
-
1
Mardin'in Artuklu İlçesinde Büyük Asfalt Seferberliği
-
2
Çolakoğlu Metalurji Spor Kulübü’nden Madrid Büyükelçiliği’ne Anlamlı Ziyaret
-
3
Başkan Akgün Kanal 23'te 'Melisa İle Yaşama Dair' Programına Konuk Oldu
-
4
ASOF'tan Türkiye Genelinde Su Kaynakları Temizlik Hareketine Çağrı
-
5
Hilvanlı Öğrencilerin Sinema Heyecanı
-
6
DOĞAN BEKİN; “YİTZHAK KROİZER’İN FİLİSTİNLİLERE YÖNELİK NEFRET SÖYLEMLERİNİ ŞİDDETLE KINIYORUZ”
-
7
KATİL İSRAİL VE İŞBİRLİKÇİSİ ABD SİYAH ÇELENK BIRAKILARAK PROTESTO EDİLDİ
-
8
Aliağa’da Ücretli Otopark Uygulaması Başlıyor
-
9
Başkan Şahin Mamak'ta Öğrencilerle Fidan Dikti
-
10
TÜRKİYE BELEDİYELER BİRLİĞİ ENCÜMENİNDEN AÇIKLAMA
-
11
TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI ERGÜN ATALAY'DAN SAVAŞA VE SESSİZLİĞE KARŞI ULUSLARARASI SENDİKALARA ÇAĞRI
-
BIST 100
15807,88%-0,41
-
DOLAR
44,37% 0,19
-
EURO
51,18% -0,07
-
GRAM ALTIN
6417,41% 2,74
-
Ç. ALTIN
10535,37% -0,74



