RÖNESANS TED KOLEJİ GS`I DEPLASMANDA YENDİ: 84 ? 88

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi normal sezonu 30. ve son hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu?nda oynanan karşılaşmayı Rönesans TED Ankara Kolejliler 88-84 kazanarak önemli bir başa

10.05.2015 11:41:15 0
RÖNESANS TED KOLEJİ GS`I DEPLASMANDA YENDİ: 84 ? 88

Galatasaray Liv Hospital, Türkiye Basketbol Ligi normal sezonu 30. ve son hafta maçında Rönesans TED Ankara Kolejliler ile karşı karşıya geldi. Abdi İpekçi Spor Salonu’nda oynanan karşılaşmayı Rönesans TED Ankara Kolejliler 88-84 kazanarak önemli bir başarıya imza atmış oldu. 

Galatasaray Liv Hospital maça Sinan Güler – Justin Carter – Vladimir Micov – Zoran Erceg – Patric Young ilk beşiyle başladı. Rönesans TED Ankara Kolejliler ise Kalin Lucas – Matt Gatens – Clay Tucker – Cevher Özer – Alade Aminu beşiyle parkedeki yerini aldı. Sarı – Kırmızılılar karşılaşmaya hızlı bir şekilde başladı. Justin Carter ve Zoran Erceg ile üst üste bulunan sayılarla 8-0’lık seri yakalandı. Bunun üzerine Ankara temsilcisinin koçu Hasan Özmeriç, çeyreğin bitimine sekiz buçuk dakika kala molasına başvurdu. Skorda Galatasaray Liv Hospital’ın 8-0’lık üstünlüğü vardı. Mola sonrası TED Kolejliler hücum ribaundlarında etkili olarak Kalin Lucas’ın üç sayılık isabetiyle seriyi bozdu. Hücumda Justin Carter ile etkili olan Sarı – Kırmızılılar farkı açmayı başardı. Galatasaray Liv Hospital çeyrek boyunca savunma konsantrasyonunu yüksek tuttu. İlk çeyrek 18-5’lik skorla Sarı – Kırmızılıların üstünlüğüyle geçildi.

İkinci çeyrekte de Galatasaray Liv Hospital fırtınası devam etti. Sarı – Kırmızılılar maçın 12. dakikası geçilirken rakip pota altında Kerem Gönlüm ile etkili oldu. Çeyreğin ilk dört dakikası geçilirken maçın geride kalan kısmında skor üretmekte zorlanan Hasan Özmeriç’in öğrencileri ivmeyi yakaladı. Ankara temsilcisi Patric Young’ın kenarda olduğu dakikalarda pota altından Vanja Plisnic ve Alade Aminu ile kolay bir şekilde skor üretti. Çeyreğin bitimine 5.45 kala Ergin Ataman molasına başvurdu. Skorda 26-15’lik Galatasaray Liv Hospital üstünlüğü bulunuyordu. Mola dönüşü maçtaki tempo düştü. Ekipler savunmada daha dikkatli davranarak rakibine kolay sayı şansı tanımadı. Bununla beraber isabet yüzdesi düşük şutlar da beraberinde gelince maçta yaklaşık üç dakika boyunca skor üretilemedi. Çeyrek 33-17’lik Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle geçildi.

Üçüncü çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı isabetlerle geçildi. Rönesans TED Ankara Kolejliler, Clay Tucker ve Vanja Plisnic ile bulduğu dış atış isabetleriyle farkı eritmeye çalıştı. Buna karşın Sarı – Kırmızılılarda Vladimir Micov hücuma ağırlık koyarak farkın kapanmasına izin vermedi. Çeyreğin bitimine dört buçuk dakika kala Rönesans TED Ankara Kolejliler’in koçu Hasan Özmeriç molasına başvurdu. Skorda 44-27’lik Galatasaray Liv Hospital üstünlüğü devam ediyordu. Mola dönüşünde Zoran Erceg ve Kalin Lucas’ın karşılıklı isabetleri dikkat çekti. İki ekip de kolay bir şekilde skor üretmeye başladı. Ankara temsilcisi dış atışlarla farkı eritmeye çalışsa da Sarı – Kırmızılılar rakibini bir adım ötede tutmayı başardı. Çeyrek 54-41’lik Galatasaray Liv Hospital üstünlüğüyle geçildi.

Son çeyrek Rönesans TED Ankara Kolejliler’in üst üste bulduğu kolay sayılarla başladı. Sarı – Kırmızılıların yaptığı top kayıpları maçta 32. dakika geçilirken farkın tek haneye inmesine neden oldu. Bunun üzerine çeyreğin bitimine yedi dakika kala Ergin Ataman molasına başvurdu. Skorda 56-48’lik Galatasaray Liv Hospital üstünlüğü vardı.  Mola dönüşü Kalin Lucas ve Clay Tucker ile üst üste dış atış isabetleri bulan Ankara temsilcisi farkı iki sayıya kadar indirdi. Vladimir Micov’un üst üste sayılarıyla birlikte fark açıldı. Maçın bitimine dört dakika kala Rönesans TED Kolejlilerin koçu Hasan Özmeriç mola aldı. Skorda 62-56’lık Galatasaray Liv Hospital üstünlüğü vardı. Mola dönüşü Martynas Pocius ve Zoran Erceg’in üst üste gelen beş sayısı Sarı – Kırmızılara rahat bir nefes aldırdı. Konuk ekip Kalin Lucas ve Clay Tucker ile dış atış isabetleri bulmaya devam etti. Bitime bir dakikadan az bir süre kala fark tekrar iki sayıya kadar indi. Bitime 16 saniye kala skor 71-71’de eşitlendi. Bunun üzerine Ergin Ataman son hücum için molasına başvurdu. Sarı – Kırmızılılar son topta skoru bulamadı ve maç 71-71’lik skorla uzatmalara taşındı.

Beş dakikalık uzatma periyodu takımların hücumda bulduğu karşılıklı isabetlerle başladı. Sarı – Kırmızılılar Clay Tucker’ın üç sayılık isabetlerine engel olmakta zorlanmaya devam etti. Tucker, takımını maç süresince ilk kez öne geçirmeyi de başardı. Maçın 42. dakikası geçilirken 77-75’lik Rönesans TED Ankara Kolejliler üstünlüğü vardı. Sarı – Kırmızılılar hücumda ritmini tekrar bulsa da savunmada dış atışlara çare bulamayınca rakibinin gerisinde maçı devam ettirdi. Periyodun geri kalanında da maçın seyri değişmedi. Rönesans TED Ankara Kolejliler maçı 88-84 kazanarak ligde kalmayı başardi.

İSTATİSTİKLER

GALATASARAY LIV HOSPITAL
Justin Carter 15 sayı – 4 ribaund – 1 asist,
Patrick Young 5 sayı – 16 ribaund – 1 asist,
Vladimir Micov 16 sayı – 6 ribaund – 2 asist,
Zoran Erceg 25 sayı – 9 ribaund – 3 asist,
Kerem Gönlüm 6 sayı,
Martynas Pocius 12 sayı – 2 asist,
Sinan Güler 2 sayı – 2 ribaund – 6 asist,
Ender Arslan 3 sayı – 3 asist

RÖNESANS TED ANKARA KOLEJLİLER
Kalin Lucas 29 sayı – 7 asist,
Muhammed Baygül 5 sayı – 3 ribaund,
Matt Gatens 10 sayı – 9 ribaund – 1 asist,
Polat Kaya 2 ribaund – 3 asist,
Alade Aminu 4 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Vanja Plisnic 11 sayı – 2 ribaund – 1 asist,
Clay Tucker 21 sayı – 6 ribaund – 7 asist,
Dexter Pittman 5 sayı – 3 ribaund,
Cevher Özer 3 sayı – 5 ribaund

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,43% -0,14
  • EURO

    34,73% -0,65
  • GRAM ALTIN

    2436,25% 0,02
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19