ROTTERDAM BAŞKONSOLOSUNDAN ÖNEMLİ UYARILAR

Hollanda`da yaşayan Türkler ve Türk asıllı Hollandalılar arasında önemli bir sürtüşme yaşanmadığı halde, `Hollanda`daki Türkler biribirlerine girdi, saldırılar oldu, camlar kırıldı ve yangın çıkarıldı` gibi haberlerin asılsız olduğunu belirten Ayyıldız, b

12.08.2016 09:25:17 0
ROTTERDAM BAŞKONSOLOSUNDAN ÖNEMLİ  UYARILAR

Hollanda'da yaşayan Türkler ve Türk asıllı Hollandalılar arasında önemli bir sürtüşme yaşanmadığı halde, 'Hollanda'daki Türkler biribirlerine girdi, saldırılar oldu, camlar kırıldı ve yangın çıkarıldı' gibi haberlerin asılsız olduğunu belirten Ayyıldız, bu konuda yurttaşlarımızın uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

 

'FETÖ'YA SAFÇA İNANMIŞ YURTTAŞLARIMIZIN DIŞINDAKİ AKTİF FETÖ'CULAR DİKKATLE İZLENMELİDİR'

'Bu durum, ülkemizde olduğu kadar Hollanda Türk toplumu içinde de milli birlik ve beraberliğin önemini ortaya çıkarmış ve bu ortak anlayışın pekişmesini sağlamıştır. 
Bu dayanışma ruhunun, ortak milli değerlere samimiyetle sahip çıkan herkesi içine alacak şekilde güçlenerek devam etmesi ortak hedefimiz olmalıdır. Kısacası, gün birlik günüdür. '

'Bu acı tecrübeler, vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaktan çekinmemeleri ancak bu faaliyetlere iştirak ederken ve katkıda bulunurken çok daha dikkatli ve özenli davranmaları gerektiğini de ortaya koymuştur.'

'Nitekim bu anlayışla, görev bölgemizdeki vatandaşlarımız da en başından itibaren darbe girişimi karşısındaki tepkilerini net bir şekilde ortaya koymuşlardır. Bu tepkiye ortak olan Hollanda Türk toplumunun herbir ferdine takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.'

ROTTERDAM,- Ülkemizde cereyan eden acı olaylardan sonra, Hollanda medyası ve siyasetçilerinin, bu ülkede yaşayan Türkler ve Türk kökenliler arasında nifak yaratma girişimleri, Rotterdam Başkonsolosumuz Sadin Ayyıldız tarafından frenlenmeye çalışıldı.
Hollanda'da yaşayan Türkler ve Türk asıllı Hollandalılar arasında önemli bir sürtüşme yaşanmadığı halde, 'Hollanda'daki Türkler biribirlerine girdi, saldırılar oldu, camlar kırıldı ve yangın çıkarıldı' gibi haberlerin asılsız olduğunu belirten Ayyıldız, bu konuda yurttaşlarımızın uyanık olmaları gerektiğini belirtti.

Rotterdam Başkonsolosumuz Sadin Ayyıldız, Hollanda'daki son gelişmeler üzerine, yurttaşlarımıza uyarıcı mesajlar vermek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi. Tatil dönemi olmasına rağmen bu basın toplantısına 6 gazeteci katıldı.
Bizi hararetle karşılayan Başkonsolos Ayyıldız, ince belli çay bardaklarındaki çay ikramları arasında önemli mesajlar verdi.
Fetö'ya safça inanmış yurttaşlarımızın dışındaki aktif Fetö'cülere dikkat edilemsi gerektiğini ima edem Başkonsolos Ayyıldız sözlerine şöyle başladı:

“Bilindiği üzere, 15 Temmuz gecesi yaşanan ve Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) tarafından planlanan hain darbe girişimi Sayın Cumhurbaşkanımızın dirayetli tutumu, Yüce Meclisimizin ve tüm partilerin ortak duruşu ve en önemlisi de halkımızın vatansever asker ve polisiyle birlikte takdire şayan direnişi sayesinde çok şükür bertaraf edilmiştir. Bu uğurda 239 masum vatandaşımız şehit olmuş, 1500’ü aşkın vatandaşımız da gazi olmuştur. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.''

Yaşananların, Türkiye'de olduğu kadar, dünyanın dört bir yanında yaşayan yurttaşlarımızı yakından ilgilendirdiğini belirten Ayyıldız şöyle devam etti:

''Yaşananlar, Türkiye’de olduğu kadar dünyanın dört bir yanında yaşayan tüm vatandaşlarımızı da yakından ilgilendirmektedir. Zira, sözkonusu olan ülkemizin ve tüm Türk milletinin birliği, istikrarı ve ülkemizin bekasıdır. Nitekim bu anlayışla, görev bölgemizdeki vatandaşlarımız da en başından itibaren darbe girişimi karşısındaki tepkilerini net bir şekilde ortaya koymuşlardır. Bu tepkiye ortak olan Hollanda Türk toplumunun herbir ferdine takdir ve teşekkürlerimi sunuyorum.''

Darbe girişiminin, Fetö'nün halkımızın halisane dini ve milli duygularını suistimal ederek kirli emellerine ulaşmak için nasıl bir hhıyanet içinde olduğunu açık bir şekilde ortaya koyduğuna işaret eden Ayyıldız şöyle devam etti:
''Darbe girişimi, FETÖ’nün halkımızın halisane dini ve milli duygularını suistimal ederek kirli emellerine ulaşmak için nasıl bir hıyanet içinde olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Bu durum, ülkemizde olduğu kadar Hollanda Türk toplumu içinde de milli birlik ve beraberliğin önemini ortaya çıkarmış ve bu ortak anlayışın pekişmesini sağlamıştır. Bu dayanışma ruhunun, ortak milli değerlere samimiyetle sahip çıkan herkesi içine alacak şekilde güçlenerek devam etmesi ortak hedefimiz olmalıdır. Kısacası, gün birlik günüdür.

Tabiatıyla, bu acı tecrübelerin tekrarlanmaması için sorumluların hakettikleri cezaya çarptırılması son derece önemlidir. Birçok FETÖ mensubunun Hollanda’ya kaçtığı da bilinmektedir. Bu suçluların ülkemize iadesi çalışmaları, Hollanda ile yürürlükte bulunan ikili ve uluslararası mevzuat çerçevesinde sonuna kadar yürütülecektir. Keza, FETÖ’yle bağlantılı kişi ve kurumların faaliyetlerine ilişkin beklentilerimiz de usulüne uygun şekilde Hollanda makamlarına aktarılmaktadır. Vatandaşlarımızın bundan endişesi olmasın.

Ayrıca, FETÖ mensuplarının tüm kamu kurum ve kuruluşlarından temizlenmesi, bu tür sızmaların önünü alacak önlemlerin alınması, iş dünyası içindeki uzantılarının pasifize edilmesi, toplumsal düzeyde dini ve milli duyguların suistimal edilmesine mahal verilmemesi de gereklidir. Bu acı tecrübeler, vatandaşlarımızın sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katılmaktan çekinmemeleri ancak bu faaliyetlere iştirak ederken ve katkıda bulunurken çok daha dikkatli ve özenli davranmaları gerektiğini de ortaya koymuştur. Hollanda Türk iş dünyasının da FETÖ’ye destek veren işadamları ve firmalara yönelik yürütülecek mücadelede üzerine düşen yapacağına ve gerekli hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz.

Diğer taraftan, Hollanda siyasetinde ve medyasında son yıllarda ülkemiz aleyhine tutumun güçlenerek devam ettiğini gözlemekteydik. Bu olumsuz tutum darbe girişimi sonrasında kendisini daha açık bir şekilde ortaya koymuştur. Esasen bu durum Hollanda’yla sınırlı olmayıp demokrasi savunucu Batı dünyası genel olarak darbe karşısında çelişkili ve cılız tepkiler vermiştir. Bu durumun Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızda hayalkırıklığı yarattığını biliyoruz. Ancak buna karşı mücadelemiz uzun soluklu ve tüm vatandaşlarımızla elbirliği içinde yürütülecektir. FETÖ’nün ülkemiz için olduğu kadar faaliyet gösterdiği ülkeler için de tehlike arzettiği gerçeğinin ısrarla ve çok iyi bir şekilde anlatılması gerekmektedir. Bu süreçte, resmi çalışmaların yanısıra tüm vatandaşlarımızın ve sivil toplum camiamızın da üzerine düşeni yapacağına inanıyoruz.''

Toplantının resmi bölümü kapandıktan sonra yapılan sohbet bölümünde, 'Türkiye-Hollanda Arasında 400 Yıllık Resmi İlişkiler ve Hollanda'ya Tük Göçünün 50'nci Yılı' adlı kitabımı imzalayarak hediye ettiğim Başkonsolos Ayyıldız, teşekkür sunumundan sonra, Hollanda'daki yurttaşlarımıza da selamlarını iletti.

Fotoğrafta, basın toplantısına katılanlar soldan sağa: Fatih Karaöan, Ali Rıza Başaran, Ergun Kula, Murat Eröztürk, Sadin Ayyıldız, İlhan Karaçay ve Mehmet Ali Topçu.

ARTUKLU HABER AJANSI-HOLLANDA
İLHAN KARAÇAY/ÖZEL HABER

30.1° / 18.2°
  • BIST 100

    9815,32%0,96
  • DOLAR

    32,51% -0,09
  • EURO

    34,92% 0,34
  • GRAM ALTIN

    2432,93% 0,41
  • Ç. ALTIN

    4000,71% 0,15