RUSYA`NIN ANKARA BÜYÜKELÇİSİ KARLOV`A SUİKAST

Rusya`nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara`da katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti.

20.12.2016 10:56:43 0
RUSYA`NIN ANKARA  BÜYÜKELÇİSİ KARLOV`A SUİKAST

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov, Ankara'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezinde katıldığı bir fotoğraf sergisinde kimliği bilinmeyen bir kişinin silahlı saldırısına uğradı.

Karlov, Rusya'nın Ankara Büyükelçiliği ve Çankaya Belediyesi işbirliğiyle gerçekleştirilen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" adlı konulu fotoğraf sergisinde, açılış konuşmasını yaptığı sırada, silahlı saldırıya uğradı.

 

SALDIRGAN HAVAYA ATEŞ AÇARAK HERKESİ TEHDİT ETTİ

 

Bu sırada salonda bulunan davetliler panik içerisinde kaçışmaya başlayarak salondan çıkmaya çalıştı.Ağır yaralanan Karlov saldırının ardından özel bir hastaneye kaldırıldı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zaharova, Andrey Karlov'un hayatını kaybettiğini duyurdu.

Zaharova, Rusya Dışişleri Bakanlığı Konukevi'nde Rus gazetecilere yaptığı açıklamada, Büyükelçi Karlov'un silahlı saldırı sonucu öldürülmesini "terör saldırısı" olarak niteledi.

Büyükelçilerine yönelik silahlı saldırıyı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne taşıyacaklarını söyleyen Zaharova, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz" dedi.

Zaharova, olayın detaylı bir şekilde araştırılması ve suçluların gerekli cezaya çarptırılması gerektiğini ifade etti.

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, ayakta

SALDIRGAN ÖLÜ OLARAK ELE GEÇİRİLDİ

 

Alınan bilgiye göre, Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un silahlı saldırıya uğradığı Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezine operasyon düzenlendi.

Karlov'u yaraladıktan sonra binanın ikinci katına çıktığı öğrenilen saldırgan ile özel harekat polisleri arasında çatışma çıktı. Yaklaşık 15 dakika süren çatışmanın ardından saldırgan etkisiz hale getirildi.

Ankara'da katıldığı resim sergisinde Rus Büyükelçisi Andrey Karlov'a silahlı saldırı düzenleyen Mevlüt Mert Altıntaş, polisin operasyonuyla ölü ele geçirildi.

Saldırı ardından soruşturma başlatan polis, Altıntaş'ın Aydın'ın Söke İlçesi'nde oturan babası İsrafil, annesi Hamidiye ve kız kardeşi Seher Altıntaş'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiyi aynı gün gözaltına aldı.

Soruşturmasını sürdüren polis, bu kez de FETÖ ile bağlantılı olduğu gerekçesiyle kapatılan Özel Ata Okulları'nın Aydın'ın Kuşadası İlçesi'ndeki şubesinde görevli saldırganın dayısını gözaltına aldı. İsmi açıklanmayan bu kişinin daha önce FETÖ soruşturmasında gözaltına alınıp serbest kaldığı öğrenildi. 

 

ÇANKAYA BELEDİYESİ YAYINLADIĞI BİLDİRİ İLE  KANLI SALDIRI OLAYINI  KINADI

 

Rusya Büyükelçisi'ne Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

19 Aralık Pazartesi günü Belediyemizin Çağdaş Sanatlar Merkezi'nde düzenlenen "Gezgin Gözüyle Kaliningrad'dan Kamçatka'ya Rusya" fotoğraf sergisinin açılışı sırasında düzenlenen menfur saldırıdan dolayı büyük üzüntü içerisindeyiz. Saldırıda hayatını kaybeden Rusya Federasyonu'nun Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov'un ailesine ve Rusya Federasyonu halkına başsağlığı dileriz. 

Ay sonuna kadar yapacağımız temel atma ve açılış törenleri iptal edilmiştir.''Denildi. 


28° / 15.3°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,20% 0,14
  • EURO

    34,87% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2418,60% 0,37
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59