Rusya Basın Ekibi Mardin'i Ziyaret Etti

23 Eylül günü Rusya’nın çeşitli basın-yayın kuruluşlarından gelen heyet Mardin'i keşfetti.

Mardin 30.09.2020 18:07:00 0
Rusya Basın Ekibi Mardin

Mezopotamya Kültür Turizminin Geliştirilmesi, Tanıtım ve Markalaşma Sonuç Odaklı Programı çerçevesinde Dicle Kalkınma Ajansı , İpekyolu Kalkınma Ajansı ve Karacadağ Kalkınma Ajansı  ile GAP BKİ iş birliğiyle tanıtım ve markalaşmaya yönelik faaliyetlerimiz kapsamında 23 Eylül günü Rusya’nın çeşitli basın-yayın kuruluşlarından gelen heyet Mardin'i keşfetti.  



Mezopotamya ismi dünyada kabul edilen ve bilinen tarihi, kültürel bir isim olarak bilinmekte olup bir  turizm destinasyonu olarak hafızalarda yer edinmesi maksadıyla yurtiçi ve yurtdışında Mezopotamya Destinasyonun tanıtım çalışmaları Ajansımız, İpekyolu ve Karacadağ Kalkınma Ajansları ile GAP BKİ iş birliği ile başlamıştır. Mezopotamya Destinasyonu tanıtım çalışmaları kapsamında Rusya'nın seçkin gazete, dergi, haber ajansı ve internet sitelerinden gelen ekip Mardin'de ağırlandı. 



Mezopotamya destinasyonunun yurtdışında tanınırlığının artması, tarihi ve kültürel değerinin uluslararası alanda duyurulması amacıyla Rusya'nın çeşitli basın yayın kuruluşlarından gelen ekip programa Eski Mardin Çarşısı ile başladı. Ulu Cami, Deyrulzafaran Manastırı, Dara Antik Kenti gibi Mardin'in en önemli kültürel miraslarını gezen ekip Midyat'ta Devlet Konukevi ve Midyat Telkari Tasarım ve Uygulama Merkezi'ni gezerek geleneksel mimariyi ve el sanatlarını yerinde görerek programı tamamladılar. 



Mezopotamya Destinasyon çalışmaları kapsamında Urfa'dan gelen ekip, Mardin ziyaretleri ardından programlarına Diyarbakır ile devam etti. Destinasyon çalışmaları kapsamında yakın zamanda benzer faaliyetlerin gerçekleştirilmesi planlanıyor. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


Anahtar Kelimeler: Rusya Basın Ekibi Mardin' Ziyaret
26.4° / 16.1°
  • BIST 100

    9524,59%-0,06
  • DOLAR

    32,60% 0,53
  • EURO

    34,31% 0,48
  • GRAM ALTIN

    2505,87% 0,88
  • Ç. ALTIN

    4168,04% 0,00