RÜZGARA HÜKMEDEN KADIN GÖZLÜKLERİNDEN KURTULDU

Suda lens kullanamadığı için sorunlar yaşayan Lena Erdil, Okan Üniversitesi Hastanesi?nde başarılı bir lazer operasyonu ile miyoptan kurtularak, gözlüklerine veda etti.

Gündem 7.11.2017 16:04:53 0
RÜZGARA HÜKMEDEN KADIN GÖZLÜKLERİNDEN KURTULDU

Okan Üniversitesi Hastanesi rüzgar sörfünde ülkemizin yüz akı olan Lena Erdil’e sağlık sponsoru oldu. Suda lens kullanamadığı için sorunlar yaşayan Lena Erdil, Okan Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir lazer operasyonu ile miyoptan kurtularak, gözlüklerine veda etti.

 

Rüzgar sörfü dalında sadece Türkiye’nin değil, dünyanın en başarılı kadın sporcularından biri olan Lena Erdil, son olarak 2016 IFCA Rüzgar Sörfü Slalom Dünya Şampiyonu unvanını elde ederek bu alanda en büyük olduğunu bir kez daha kanıtladı. Dünyanın birçok farklı noktasında rüzgar sörfü eğitimi alan, yarışlara katılan Lena’nın maharetleri aslında sadece sporla sınırlı değil. Eğitimini politika ve felsefe üzerine çift ana dal yaparak başarıyla tamamlayan Lena Erdil, beş dil konuşabiliyor.

 

 

OKAN ÜNİVERSİTESİ HASTANESİ SAĞLIK SPONSORU OLDU

 

Suda lens kullanamadığı için problem yaşayan Lena Erdil, Sağlık sponsoru olan Okan Üniversitesi Hastanesi’nde başarılı bir operasyon ile miyoptan kurtularak, gözlüklerine veda etti. Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Başak Bostancı “Lena Erdil’in aktif spor yaşantısında gözlük kullanmak onu zorlayan bir faktördü. Su içinde bu kadar zaman zaman geçiren bir kişinin kontakt lens kullanması da gözü açısından sakıncalar taşıyordu. Excimer lazer operasyonu ile gözlük ve kontakt lenslerden bağımsızlık kazanmasını sağladık. Bundan sonraki kazanacağı başarılarda küçük bir pay sahibi olmanın ve kendisi ile tanışmış olmanın mutluluğunu taşıyorum. Göreceği nice güzel galibiyetler diliyorum’’.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-İSTANBUL


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07