Ş.URFA ORMAN BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK ELAMANLARINA SEMİNER

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından işletme şeflerine ve işletme müdür yardımcılarına Mardin Yay Grand otelinde iki haftalık eğitim semineri düzenlendi.

Mardin 4.03.2015 18:29:02 0
Ş.URFA ORMAN BÖLGE  MÜDÜRLÜĞÜ TEKNİK ELAMANLARINA SEMİNER

Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü tarafından işletme şeflerine ve işletme müdür yardımcılarına Mardin Yay Grand otelinde iki haftalık eğitim semineri düzenlendi. 23.02.2015 ve 28.02.2015 ile başlayan haftalarda iki grup halinde  düzenlenen eğitim programında 25 kişilik guruplar halinde yaklaşık 50 kişiye eğitim verildi.. Bölge Müdür yardımcıları ve Şube Müdürlerinin eğitici olarak katıldığı programda bölge müdürü Mehti Özyer Seminer açılışında yaptığı konuşmada şunalrı söyledi:''.Öncelikle sizlerin mesaiye riayet etmenizi istiyorum. Eğer sizler mesai konusunda lakayt davranırsanız memurlarınıza ve diğer çalıştırdığınız elemanlar üzerindeki etkinliğiniz kaybolur adeta iş yapamaz ve yaptıramaz duruma gelirsiniz. Mesai başladığında dairede olmanızı, bir gün önceden planlanan işlerinizin takibini yaparak sabah erkenden araziye gitmesi gereken elemanların araziye gitmesini sağlamak ve işlere her gün erkenden yön vermek durumundasınız.İş takibi için her işletme şefimizin bir akıl defteri olmalı ve işlerin aksatılmadan yürütülmesi için herkes kendisine düşen sorumluluğu bilmeli ve ona göre davranmalıdır. Haftalık, aylık ve dönemsel olarak gönderilecek yazışmalarda tekide mahal verilmemelidir.Rotasyon uygulaması artık geri dönüşü olmayan bir yoldur. Bu yolda kazalar olmuş bir kısım arkadaşlarımız bundan mağdur olmuş olabilir. Fakat gördüğüm kadarı ile ne Genel Müdürlük nede onun arkasında duran siyasi irade bundan geri dönmeyecekler. Zaten dönmeleri daha büyük bir hata olur ki bunca arkadaşımızın çekmiş olduğu sıkıntılar anlamsız duruma gelir. Başta Bölge Müdürlüğü Merkezinde olmak üzere hemen bütün işletme şeflikleri ve işletme müdürlüklerimizde fiziki mekan darlıklarımız söz konusudur. Genel Müdürlükten ödenek bekleyerek bu binaları yenilememiz mümkün değil. Arsa takası yöntemini kullanarak bazı binalarımızı yeniledik, bazılarının inşaatı devam etmekte bazıları ise proje aşamasındadır. Bunları iyi bir şekilde takiplerinin yapılması, kurumumuzu daha iyi şartlarda da daha kaliteli bir şekilde topluma hizmet verecek bir duruma getirmemiz gerekmektedir.

          Yöneticiler olarak bizler hiç bir işimizde mazeretlere sığınamayız. Hiçbir şekilde ümitsizliğe kapılmadan hedeflediğimiz işleri gerçekleştirmek durumundayız.Bölge müdürlüğümüzün hizmet aracı ihtiyacının karşılanması için Ankara'dan Yıl başında 5 adet hizmet aracı gelmişti. Beş araçta kiralama izni almıştık bunları ihtiyaç durumuna göre birimlerimize dağıttık.  Bu araçlardan en iyi şekilde istifade etmeye çalışalım.

          Bölgemiz orman emvalinin yoğun olarak üretimi yapılan bir bölge değil, Ancak bazı bölgelerimizde yakacak odun üretimi yapılmaktadır. Üretim faaliyetlerinde de silvikültür faaliyetlerinde olduğu gibi takip önemlidir. Üretimde her yaptığınız işin mutlaka belgesi olmalı. Belge düzenlemeden adım atmanız mümkün değil. Önce üretim yapılacak işin planda karşılığı olmalı sonra projesi yapılmalı, iş ilan edilmeli, öncelik durumuna göre çalışanlar belirlenmeli, bölme teslim tesellüm tutanağı düzenlenmeli, kesme sürütme şartnameleri tanzim edilmeli, işin şatnamelerde belirtilen hususlara uygun üretiminin yapılması sağlanmalı, Kesilen sürütülen emvallere kesme sürütme raporları düzenlemeli, en  önemlisi de nakliye tezkeresi düzenlenmeden kesinlikle emval nakline müsaade edilmeli.  İşin şartnemelerde belirtilen sürelerde bitirilmesi sağlanmalı, iş bitimin de bölme teslim alınmalı ve üretim dosyası işletme müdürü veya müdür yardımcısı tarafından konrol edilerek Makta muayene raporuna "kontrol edilmiştir" ibaresini yazarak imzalaması ve dosyayı kapatması gerekir''Dedi.

Bölge Müdürünün konuşmasından sonra seminer çalışmalarına geçildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

.  


17.9° / 9.4°
  • BIST 100

    9367,77%3,72
  • DOLAR

    34,47% 0,05
  • EURO

    36,42% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2956,00% 0,72
  • Ç. ALTIN

    4956,37% 0,55