SIFIR FAİZLİ KREDİ ESNAF VE SANATKÂRLARA CAN SUYU OLDU

Mezitli ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz kredilerin esnaf ve sanatkârlardan yoğun ilgi gördüğünü s

16.05.2016 17:19:31 0
SIFIR FAİZLİ KREDİ ESNAF VE SANATKÂRLARA CAN SUYU OLDU

Mezitli ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, Hükümet tarafından esnafların desteklenmesi amacı ile hayata geçirilen ve üst limiti 30 bin lira olan faizsiz kredilerin esnaf ve sanatkârlardan yoğun ilgi gördüğünü söyledi.

Yapılan yeni düzenlemeyle 30 bin TL limitli faizsiz kredilerde azami vadenin 18 ay ile sınırlandırıldığını kaydeden Mezitli ilçesi Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Bünyamin Önel, “Esnaf ile sanatkârların makine, ekipman ve demirbaş alımları, iş yeri modernizasyonu veya hammadde ve döner sermaye ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla 30 bin liraya kadar faizsiz kredi kullandırılabilecek. Yeni düzenleme ile birlikte kredi şartlarında ve vade seçeneğinde değişiklik yapıldı. Daha önceden 4 yıllık olarak tanınan vade 18 aya düşürüldü. Kredinin geri ödemesi aylık ve üç aylık dönemler şeklinde yapılabilecektir. Aylık ödemeli kullandırılmalarda 13 ile 18 arası taksit, üç aylık ödemeli kullandırılmalarda ise 5 ile 6 taksit imkânı sunulacaktır. Daha önce KOSGEB’ten (Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme)  ya da bizden kredi kullananlar bu krediye başvuru yapamayacaklar. Tahsilatlar ise kredi kartı ile ödenebilecek” bilgilerini aktardı.

Esnaf Kefalet kooperatifleri aracılığı ile kullandırılan sıfır faizli 30 bin TL limitli kredilerin büyük ilgi gördüğünü kooperatif olarak esnaf ve sanatkârın taleplerini en kısa sürede karşılamak amacıyla mesai mefhumu gözetmeksizin geceleri de çalışmaya başladıklarını kaydeden Önel, yeni düzenleme ile esnaf ve sanatkârdan hiçbir ad altında kesinti yapılmadığını söyledi.

Başkan Bünyamin Önel, “Esnaf ve sanatkârımız 30 bin lira krediyi 5 yıl vade ile hiçbir ad altında kesinti yapılmadan kullanıp aynı miktarda geri ödeyecek. Esnaf ve sanatkâra böyle bir fırsat sunulduğu için hükümete teşekkür ediyoruz, şartları tutan esnafımızın da bu imkândan faydalanmasını tavsiye ediyoruz” dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30