ŞIRNAK VALİLİĞİ İLE BAROSUNDAN ÇOCUK İSTİSMARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Şırnak Valiliği ile Şırnak Barosundan Uzman Çavuş AA`nin 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarı iddialarına ilişkin olarak Şırnak Valiliği ve Barosundan yazılı basın açıklamaları geldi.

17.07.2020 09:04:32 0
ŞIRNAK VALİLİĞİ İLE BAROSUNDAN ÇOCUK İSTİSMARINA İLİŞKİN AÇIKLAMA YAPILDI

Şırnak Valiliği ile Şırnak Barosundan Uzman Çavuş AA'nin 13 yaşındaki kız çocuğuna istismarı iddialarına ilişkin olarak Şırnak Valiliği ve Barosundan yazılı basın açıklamaları geldi.

 

Şırnak Valiliğinden konuya ilişkin olarak yapılan yazılı basın açıklamasında;

15.07.2020 günü saat 01.00 sıralarında 155 İhbar hattına gelen çağrıda İlimiz Merkez Yeni Mahallede, vatandaşları rahatsız edecek hal ve hareketlerde bulunan bir şahsın çevrede bulunan vatandaşlar tarafından darp edildiği ihbarı üzerine olay yerine Emniyet ekipleri intikal etmiş, olay mahallinde A.A isimli kamu görevlisinin aşırı derecede alkollü olduğu, çevreyi rahatsız edecek şekilde uygunsuz tavır ve hareketler sergilediği tespit edilmiş ve adı geçen şahıs gözaltına alınmıştır. Konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından gerekli adli tahkikat başlatılmış, ayrıca hakkında idari tahkikat başlatılan bahse konu şahıs, adli ve idari soruşturmaların selameti açısından görevinden uzaklaştırılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''Denildi

Şırnak Barosundan ise şu açıklama yapıldı;

 

"14.07.2020 günü 23:00 sıralarında çocuk H.’ye karşı çocuğun cinsel istismarı olayının adli makamlara intikali ile süreç yakından takip edilmiş gece yarısı mağdur beyanları, tanık beyanları ve kamera delillerinin dosya arasına alınması için çaba sarf edilmiştir. Olayın failinin kamu görevlisi olması nedeni ile yaşadığımız mağduriyet daha da artmıştır.   

“Çocuğa karşı gerçekleştirilen her saldırının karşısında durduğumuzu bir kez daha yineleyerek; olayın tüm yönleri ile açığa çıkması için yakından takip ettiğimizi kamuoyuna saygı ile arz ederiz." denildi.

 

Şırnakta yaşandığı iddia edilen istismar olayının ardından kızın babası Abdurrahman İnal tarafından yapılan açıklamada sosyal medya ve TV platformlarında iddia edilen taciz ve tecavüz olaylarının gerçeği yansıtmadığını, bunu yayımlayanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağını söyledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ŞIRNAK

 


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00