SAADET PARTİSİ ÇANKAYA İLÇE`NİN ``BAĞIMLI OLMA,ÖZGÜR OL!``PROJESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

Saadet Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı gençlerin önünde duran uyuşturucu bataklığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 25 Eylül 2019 tarihinde, GMK bulvarında fotoğraf sergisini açılmış ve sergi çevresinde broşür çalışmasını Bugün basın a

29.09.2019 17:31:11 0
SAADET PARTİSİ ÇANKAYA İLÇE`NİN ``BAĞIMLI OLMA,ÖZGÜR OL!``PROJESİNE VATANDAŞLARDAN BÜYÜK DESTEK

Saadet Partisi Çankaya İlçe Başkanlığı   gençlerin önünde duran uyuşturucu  bataklığına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla, 25 Eylül 2019 tarihinde, GMK bulvarında açtığı  fotoğraf sergisi  ve sergi çevresinde yaptığı broşür çalışmasını Bugün basın açıklaması yaparak sona erdirdiği projeye başkenti vatandaşlardan yoğun destek geldi.

 

 

25 Eylül taraihinden bu yana GMK Bulvarında Saadet Partisi Çankaya ilçe teşkilatının bulunduğu binanın  önünde açık havada açılan sergi ve sergi ile birlikte ilçe teşkilatı tarafından hazırlanan broşürlerin dağıtıldığı standa başkentli vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

 

Saadet Partisi  Çankaya ilçe Teşkilatı bugün tam kadro hazır bulunduğu basın açıklaması ile  projeyi taçlandırdı..Saadet Partisi ilçe Başkanı İlhan Kaya bugün saat 14.30'da yaptığı basın açıklaması ile   yazılı ve görsel basına projeye ilişkin dataylı bilgiler verdi.

 

Saadet Partisi Çankaya ilçe Başkanı İlhan Kaya yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

 

''Değerli basın mensupları ve saygıdeğer katılımcılar, öncelikle bugün burada yaklaşık bir haftadır gerek görsellerle gerekse broşür ve ikili diyaloglarla anlatmaya çalıştığımız madde bağımlılığı konulu sosyal sorumluluk çalışmamıza, katılımlarınızdan dolayı ayrı ayrı teşekkür ederiz.

 

           Evet, günümüzün ve ülkemizin derin meseleleri arasında. Göz ardı ettiğimiz, fakat hepimizi ciddi manada direk ve dolaylı olarak ilgilendiren MADDE bağımlığı sorununu, Saadet Partisi Çankaya ilçe başkanlığı olarak ele almaya ve toplumumuzu özellikle Okulların açıldığı bu dönemde uyarmak amacı ile bu çalışmayı gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bizler Milli Görüşçüler ve ERBAKAN hocamızın da ifade ettiği gibi gençliğimize sahip çıkmak zorundayız. Çünkü toplumları ayakta tutan tankı, topu ve tüfeği değildir, inançlı ve imanlı gençliğidir. Şunu biliyor ve inanıyoruz ki kendilerinden emanet aldığımız dünyayı, yarın gençlerimize ve çocuklarımıza geri vereceğiz. Ama nasıl ve ne şekilde bırakacağımız konusunda maalesef hala anlaşabilmiş değiliz. İktidar ve gücü elinde bulundurmaya çalışan derin güçler ve bu güçlere hizmet eden saf, bir o kadarda aldatılmaya müsait olan liderlerin çıkar kavgaları yüzünden evlatlarımız ellerimizin altından kayıp gidiyor.

 

Bugün başta terör örgütleri olmak üzere, uyuşturucu bataklığında en ön safta maalesef bizim çocuklarımız kullanılmaktadır. Hatta yapılan araştırmalar şunu gösteriyor ki uyuşturucu kullanım yaşının 10 ve altına düşmüş olması da toplum olarak yeterli duyarlılığı artık göstermediğimiz ve sorumluluklarımızdan uzaklaştığımız anlamına geliyor.

 

Değerli basın mensupları, her ne kadar terör ciddi bir sorun olsa da madde bağımlılığından tedavi gören ve hayatını kaybeden kişi sayısı teröre verdiğimiz Şehit sayısından kat ve kat fazladır. Göz ardı ettiğimiz, ekranlarda yeterince yer vermediğimiz bu konunun, bizce ivedi olarak geniş bir bağlamda sunulması lazım. Yaptığımız bu çalışmada özellikle şuna gördük ki, toplum olarak madde bağımlılığı hakkında yeterince bilgiye sahip değiliz. Nasıl uzak durulur, bağımlı olunduğunda nasıl kurtuluruz, nerelerden yardım alırız ve en acı olanı da çocuklarımızı nasıl uzak tutarız. İşte bu konuları başta Milli eğitim bakanlığı okullarda ders ve okul aile birlikleri aracılığıyla velileri bilinçlenirme yoluyla yapabilir. Artı satıcılar, torbacılar ve bu işin başında bulunan kişiler hakkında ciddi caydırıcı cezaların verilmesi şart.

 

           Bugün anne ve babalar çocuklarıyla yeterince vakit geçiremiyor. Ekonomik sıkıntılar içerisinde mücadele veren ebeveynler çocuklarını ya kreşlere ya da birinci derece tanıdığı yakınlarına emanet etmek zorunda kalıyor. Yeterince anne baba ile vakit geçiremeyen çocuklarımızı ne acıdır ki cemiyet hayatında yalnız bırakmak zorunda kalıyoruz, buda onlarda depresyon ve kapanması zor yaralar acıyor ve farklı arayışlara sevk edebiliyor. Aile içi şiddet, eşler arasında geçimsizlik, ebeveynlerden birinin ya da her ikisinin de ölmesi, eğitim sisteminin keşmekeş oluşu, sosyal medya ve rol model alınan sanatçıların yaşam tarzları, madde kullanımında ciddi etkenlerdir. Ne olur attığınız her adımda geleceğimiz ve umudumuz olan çocuklarımızı düşünerek hareket edelim, yarın geç olabilir. Bugün çevrenizde madde kullandığını gördüğünüz ve bildiğiniz kişi ya da kişilere varsa yardım eli uzatınız, unutmayalım ki aynı duruma bizlerde Allah muhafaza düşebiliriz.

 

           Ülkemizde hızla, özelikle okul çevrelerinde 3 veya 5 liraya dahi bulunabilecek başta bonzai ve benzeri haplar torbacılar tarafından satılmaktadır. Devlet yetkililerinden ve iç işleri bakanımızdan en büyük isteğimiz ve arzumuz gerçek manada geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenliği acısından okul çevrelerini sıkı güvenlik tedbirleriyle koruma altına alınmasıdır.

 

             Geçmişten günümüze uyuşturucu maalesef en şaşalı dönemini başta çözüm süreci olmak üzere şimdilerde yaşamaktadır. Çünkü terör örgütlerinin finans kaynağı uyuşturucudur. Bunun yanında ülkemize dışarıdan iltihak eden gerek Suriyeli gerekse orta Asya ve Afrika ülkelerinden gelen savaş ve çeşitli nedenlerle sığınan insanların arasına güvenlik zafiyetini fırsat bilen uyuşturucu satıcıları sayının artmasına neden olmuştur.

 

              Saadet Partisi Çankaya ilçe başkanlığı olarak en kalabalık ve genç nüfusa sahip oluşumuz nedeniyle, kimseyi kırmadan incitmeden parti ayrımı yapmaksızın kendimize yakışanı yapıyoruz. Geçmişte yaptığımız ve örnekleriyle sabit olan denenmiş bir kadroyuz, şimdi yine aynı aşk ve heyecanla çalışmalar yapıyor ve toplum nazarında her ama her bireyi ilgilendiren bu meselenin, gündeme gelmesi noktasında karınca misali sorumluluğumuzu yerine getirdiğimizi düşünüyoruz. Bundan sonrada İnşallah imkanlar dahilinde hepimizi ilgilendiren farklı konularda çalışmalar sergileyeceğiz.

 

Katılımlarınızdan dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ederiz. Farkındalık oluşturmak adına  hepinize her konuda BAĞIMLI OLMA, ÖZGÜR OL diyoruz. Hayırlı günler dileriz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ


23.6° / 12.3°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88