SAADET PARTİSİ MARDİN İL BAŞKANLIĞINDAN KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ETKİNLİĞİ

Uzun süredir yaptıkları çalışmalar ve ziyaretler ile Mardin siyasetine damga vuran ve vatandaşlardan takdir toplayan Saadet Partisi Mardin İl Başkanlığı hafta sonu İl Binasındaki Komşularını davet ettikleri kahvaltılı etkinlik düzenledi.

Mardin 19.08.2017 21:05:46 0
SAADET PARTİSİ MARDİN İL BAŞKANLIĞINDAN KOMŞULUK İLİŞKİLERİ ETKİNLİĞİ

Uzun süredir yaptıkları çalışmalar ve ziyaretler ile   Mardin  siyasetine damga vuran ve vatandaşlardan takdir toplayan Saadet Partisi Mardin İl Başkanlığı hafta sonu İl Binasındaki Komşularını davet ettikleri kahvaltılı etkinlik düzenledi. 

 

Saadet Partisi il Başkanlığı tarafından düzenlenen Komşuluk İlişkileri Kahvaltı Etkinliğine Mardin'de bulunan Saddet Partisi GİK Üyesi ve   Mardin İl Koordinatörü  Muammer Bilgiç,Saadet Partisi Mardin il Başkanı Ahmet İletmiş,Saadet Partisi Artuklu İlçe Başkanı ve vatandaşlar katıldı.

 

 

Saddet Partisi GİK Üyesi ve Mardin İl Koordinatörü  Muammer Bilgiç  Etkinlik ile ilgili olarak Artuklu Haber'e yaptığı kısa açıklamada;'Saadet Partisi GİK Üyesi ve Mardin sorumlusu  ve Ordu Ünyeli olduğunu bildiren Muammer Bilgiç  Mardin Sorumlusu olarak atanmasından bu yana Mardin'e mutat ziyarerler gerçekleştirdiğini belirterek,Komşuluk İlşkileri bizim için herşeyden çok önemli ve Saadet Partisi olarak Mardin'de olduğu gibi Türkiye'nin her yerinde insanlara ulaşmaya çalıştıklarını belirterek,biraz önce siz de Artuklu haber olarak şahit oldunuz,Saadet Partisi Mardin İl Başkanlığının faaliyet yürüttüğü binadaki Komşularımızı az önce Kahvaltıya davet ettik.Onun haricinde buraya her geldiğimizde  ki biz yok ken İl teşkilatıımız,köy,köy ,ilçe,ilçe geziyoruz ,vatandaşa derdimizi anlatıyoruz.Bu çalışmayı  bütün gücümüzle yapıyoruz ama Medya belli düşüncelerin haricinde hiç bir düşünceye yer vermiyor.Ama buna rağmen biz karınca gibi çalışıyoruz''Dedi.

 

Saadet Partisi Mardin İl Başkanı Ahmet İletmiş ise düzenlenen etkinlik ile ilgili olarak şunları söyledi;''İnsanlar geçmiş yıllarda birbirlerine, özellikle de evlerine çok yakın olan komşularına çok düşkünlerdi. Birbirlerini sık sık ziyaret ederlerdi. Bu ziyaretler habersiz de gerçekleştirilebilirdi ve bu insanları mutlu ederdi. Bu ziyaretler sırasında hoşça vakit geçirilir ve güzel sohbetler edilirdi. Bugün olduğu gibi elektronik aletler, televizyonlar, bilgisayarlar o dönemde yoktu. Bu aletler günümüzde insanlar arasındaki ilişkileri ve komşuluğu öldürmektedir. İnsanlar televizyon gibi aletler nedeniyle dizilere gömülmekte ve birbiriyle iletişimden uzak kalmaktadır. Günümüzde internet üzerinden gerçekleştirilen sohbetler ön plana çıkmaktadır. Oysa eskiden mum ışığı ile aydınlanan evlerde çok güzel sohbetler edilirdi ve herkes birbiri ile iletişim kurardı.

 

Büyük küçük herkes akrabalık ilişkilerine önem verirdi. Küçükler bile akrabalık ve komşuluk ilişkilerine önem vermekteydi. Ancak günümüzde aklı başında sayılı büyükler bile akrabalık ilişkilerine önem vermezken çocukların bu ilişkilerin öneminin farkında olduğunu söylemek zor.

 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte insanlar da teknolojiye ayak uydurmakta ve insanlar bir yerde bir araya geldiklerinde eski komşuluklar, akrabalık ilişkileri ne yazık ki varlığını koruyamamaktadır. Bu eski değerleri korumaya çalışmak hepimizin görevidir. Teknoloji gelişmiş olsa da internet üzerinden kurulan arkadaşlıklar yerine bizzat görüştüğümüz arkadaşlara önem vermek daha doğru ve yerinde bir davranıştır. Akrabalar ve komşular zaman zaman ziyaret edilmeli ve bu değerlerimize sahip çıkılmalıdır. Kültürümüze ve birbirimize en önemli borçlarımızdan birisi de budur.İşte bu nedenledir ki eski Konşuluk İli,şkilerini yeniden canlandırmak amacaıyla İl Binamızda birlikte yaşadığımız Komşularımızı Kahvaltıya davet ederek,Komşuluk ilişkilerimizi güçlendirmek istedik.Davetimizi kırmayıp bizi onurlandıran Komşularımıza çok teşekkür ediyoruz.''Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30