SAADET PARTİSİ`NDEN MARDİN BULUŞMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu Mardin Buluşması için geldiği Mardin`de adeta gövde gösterisi yaptı..

25.09.2017 16:26:58 0
SAADET PARTİSİ`NDEN  MARDİN BULUŞMASI

Saadet Partisi Genel Başkanı  Temel Karamollaoğlu Mardin Buluşması için geldiği Mardin'de adeta gövde gösterisi yaptı..

 

Mardin'de bulunan Saadet Partisi Genel  Başkanı Temel Karamollaoğlu,Mardin İl Başkanı Ahmet iletmiş tarafından karşılandı.İl Başkanlığında bir süre dinlenen ve partilillerle sohbet eden Genel Başkan Karamollaoğlu'na burada Mardin'in geleneksel Kahvesi MIRRA İkram edildi.

 

Daha sonra Mardin Öğretmenevi'nde   Mardin STK ile  farklı  Siyasi Partilerin katıldığı ''MARDİN BULUŞMASI'nda  konuşan Saadet lideri Temel Karamollaoğlu  Kuzey Irak referandumuna yönelik gelişmelere de değinerek  referandum ile ilgilı olarak bölgede yaşayan insanların çözüm getirmesini   ve itidallı davranılması gerektiğini yineledi. Karamollaoğlu; “Birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemde, böyle bir girişim İslam âlemine değil, ırkçı emperyalizmin emellerine hizmet eder. Ancak bu gerçeklere rağmen Kuzey Irak’taki referandumun bir savaş çığırtkanlığına dönüştürülmesini de doğru bulmuyoruz.

 

Bu süreç, karşılıklı tehdit ve meydan okumalarla değil sağduyu ve diyalogla yönetilmelidir. Bölge zaten çok kritik bir dönemden geçiyor. Böyle dönemlerde yapılması gereken, yangına körükle gitmek değil aklı selimi ön plana çıkarmak olmalıdır. İlk adım olarak; Barzani Yönetimi, komşu ülkelerin hassasiyet ve kararlılığını dikkate alarak referandum ısrarından vazgeçmelidir. Irak Merkezi Hükümeti ile Kuzey Irak bölgesel yönetimi arasındaki anlaşmazlıklar müzakere ve diyalog yoluyla çözülmelidir. İslam dünyasının diyalog ve sağduyu ile çözemeyeceği hiçbir problem yoktur.Bu bölgede emelleri olanlar bu bölgede yaşayan insanların refahı, huzuru ve barışı için buraya müdahale etmiyorlar, kendi menfaatlerini her şeyin önünde tutuyorlar. Onun dışında bu bölgede meydana gelecek bütün gelişmeleri bu bölgede yaşayan ülkeler, bu bölgede yaşayan insanlar karar vererek görmeli bundan dolayı da ben böyle bir hareket meydana geldiğinde Türkiye’nin, İran’ın, Irak’ın da ve Suriye’nin de bu bölgede yaşayan insanların da kardeşlerimizin de bir araya gelerek çözüm bulmalarının isabetli olacağını düşüncesindeyim. Dışarıdan yapılacak müdahalelerle eğer böyle bir şey gerçekleşirse kendi kendimize vereceğimiz kararla aynı noktada birleşse bile ikisinin arasında fark meydana gelir. Dışarıdan gelenler bir gün çeker giderler, biz burada kalıcıyız” diye konuştu.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90