SABAHATTİN KILIÇÇIOĞLU EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

Mersin İş dünyasının başarılı isimlerinden Sabahattin Kılıççıoğlu ülke ekonomisini değerlendirdi

25.06.2016 11:58:07 0
SABAHATTİN KILIÇÇIOĞLU EKONOMİYİ DEĞERLENDİRDİ

Mersin İş dünyasının başarılı isimlerinden Sabahattin Kılıççıoğlu ülke ekonomisini değerlendirdi.

  "Türkiye’nin ve Mersin'in vasat büyüme oranlarından bir an önce silkelenerek şaha kalkması lazım"

DAĞ-SA Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Kılıççıoğlu,dünyanın on büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen bir Türkiye için ortaya çıkan verilerin yeterli olmadığına dikkat çekti.

Kılıççıoğlu, özellikle istihdam ve vergi teşviklerinin hem süresinin uzatılması hem de kapsamının genişletilmesini isteyerek, "Böylece yeni istihdam imkânlarının ve yatırım fırsatlarının hayata geçmesini sağlayacaktır. Tüccar ve sanayicimizi motive edecek olan paket aynı zamanda büyüme ve ihracat hedeflerimize katkı sağlayacaktır." dedi.

Türkiye'nin ve Mersin'in vasat büyüme oranına sahip olduğunu anlatan Kılıççıoğlu, "Dünya ticaretindeki daralmadan Türkiye’nin etkilenme oranının daha az olduğu, AB’deki pazar payının arttığı görülebilmektedir. Fakat Türkiye’nin ve Mersin'in vasat büyüme oranlarından bir an önce silkelenerek şaha kalkması, ihracat rakamlarını artırarak yeni pazarlar ile birlikte 2023 hedefleri doğrultusunda bütün ekonomik verilerinin artış trendine girmesi lazımdır." diye konuştu.

Kılıççıoğlu açıklamasına şöyle devam etti: "Türkiye’nin 21 çeyrektir bir büyüme çizgisinde olduğu gerçeği ortadadır. Fakat 2023’te 25 bin Dolar kişi başı gelir, 500 milyar dolar ihracat ile dünyanın on büyük ekonomisinden biri olmayı hedefleyen bir Türkiye için bu veriler yeterli değildir.

Hükümetimizde bu veriler ışığında iş alemine destek sağlayacak paketi açıklamıştır. 2 Nisan’da açıklanan 11 maddelik destek paketi ekonominin en önemli bileşenleri olan istihdam, yatırım ve üretimi teşvik edecektir. İstihdama olumlu etki sağlayacak paket ile İŞKUR'dan iş gücü desteği sağlanacak ve işverenin kursiyerler için yaptığı maliyet vergi matrahından düşülecektir.

Özellikle istihdam ve vergi teşviklerinin hem süresinin uzatılması hem de kapsamının genişletilmesi, yeni istihdam imkânlarının ve yatırım fırsatlarının hayata geçmesini sağlayacaktır. Tüccar ve sanayicimizi motive edecek olan paket aynı zamanda büyüme ve ihracat hedeflerimize katkı sağlayacaktır."dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04