Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahir Gökhan Haytoğlu; saç dökülmesi sorununun tedavisinde son dönemde en sık kullanılan yöntemlerden PRP ve saç mezoterapisi ile desteklenmiş saç ekimi yöntemlerini anlattı.
Sağlıklı saçlara sahip olmak hem kadınlar hem de erkekler için önemlidir. Mevsim, stres, metabolik değişim ve gebelik gibi pek çok nedene bağlı olarak gelişebilen saç dökülmesi sorunu, kliniklere başvurma nedenleri arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op.Dr.Tahir Gökhan Haytoğlu; saç dökülmesi sorununun tedavisinde son dönemde en sık kullanılan yöntemlerden PRP ve saç mezoterapisi ile desteklenmiş saç ekimi yöntemlerini anlattı.
PRP (Platelet Rich Plazma) ile Saç Tedavisi Nasıl Uygulanmaktadır?
Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Tahir Gökhan Haytoğlu; “PRP yani trombosit yönünden zenginleştirilmiş plazma yöntemi, yaklaşık olarak 20 yıldır genel tıpta kullanılmaktadır. Son yıllarda ise saç tedavilerinde kullanılmaya başlayan yöntem olarak popülerlik kazanmıştır. PRP işlemi yaptırmak isteyen hastanın kolundan 1-2 tüp kan alınır. Alınan kanın santrifüj cihazında yüksek hızda döndürülmesiyle serum kısmı ayrıştırılır, bunun amacı kanda bulunan trombositlerin yoğunlaştırılmasıdır. Bu küçük hücreler doku onarımını uyarıcı faktörler içerir. Trombositten zengin plazma tedavi edilmek istenen bölgeye enjekte edilir. Bu işlem ile kişinin kanındaki materyaller kullanılarak saçlı deri dokusunun ve içindeki saç köklerinin onarılması ve saç ekimine uygun zeminin sağlanması hedeflenmektedir.
Saç Mezoterapisi Nedir? Nasıl Bir Uygulamadır?
Dr. Haytoğlu; “Mevsimsel değişiklikler sonucu, stres, metabolik nedenler ve gebelik sonrası ani saç dökülmeleri yaşanabilmektedir. Saç mezoterapisi hem erkekte hem de kadında kullanılabilen, deriye enjekte edilmek suretiyle uygulanan bir tedavi yöntemidir. Bu yöntemde amaç; saç köklerinin daha canlı ve daha sağlıklı saç teli üretebilmesi için aktif hale gelmesinin sağlanmasıdır. Saç mezoterapisi seanslar halinde uygulanmaktadır. Her seans ortalama 15 dakika sürmektedir. Uygulanan ilaçların içinde vitaminler, mineraller, çeşitli saç güçlendirici ekstraktlar bulunmaktadır. Saç ekimi hazırlığında ve saç ekimi sonrasında tedaviye yardımcı bir yöntem olarak kullanılmaktadır.
Günümüzde saç ekimi operasyonlarının birçoğu FUE tekniği ile yapılmaktadır. FUE yöntemiyle saç ekimi, saç ekiminde en az hasar yapan (minimal invaziv) yöntemler arasında yerini almaktadır. Eskiden kullanılan yöntemlere nazaran daha az doku hasarı olan bu yöntem sayesinde; ağrı, yara açılması, yara enfeksiyonu, kanama, yara izi vb. gibi risklerin olmadığını söyleyen Dr. Haytoğlu, bu yöntem ile ilgili merak edilenleri de anlattı.
Saç Ekiminde FUE Yöntemi Nedir?
Dr. Haytoğlu, “FUE tekniği hem acısız hem de izsiz olması sebebiyle saç ekiminde tercih edilen yöntemler arasında yer almaktadır. FUE kelimesi “Foliküler Ünite Ekstraksiyonu” nun kısaltılmasıyla kullanılmaktadır. Kelime anlamı olarak baktığımızda; kıl kökünün alım şeklini tarif eder ve bu yöntemde saç köklerinin lokal anestezi (bölgesel anestezi) altında özel uçlu mikro motorlar ile tek tek alındığını tanımlar” dedi.
Saç ekiminde FUE tekniğinin diğer yöntemlerden farkı nedir?
FUE tekniği ile istenilen kök miktarı kadar doku alınabilir diyen Dr. Haytoğlu, “Foliküler Ünite alımı yapılan verici bölgede, kesi ve dikiş olmadığından iz de kalmaz. FUE tekniği ile saç ekimi yapılabildiği gibi; sakal, bıyık ve kaş ekimi de yapılabilmektedir” dedi. Ayrıca bu yöntemin avantajlarını da anlatan Dr. Haytoğlu, açıklamalarına devam etti; “Köklerin alındığı bölgede küçük sıyrıklar oluşsa dahi bu sıyrıklar 1 hafta içerisinde izsiz iyileşir. Ekim sonrası operasyon yapılan bölgede ağrının yok denecek kadar az olması, günlük hayata hızla dönülmesi ve iyileşme sürecinin kısa olması gibi yüz güldürücü sonuçlara sahip olması FUE tekniğinin fazlasıyla tercih edilmesinin sebebidir. PRP ve saç mezoterapisi ile desteklendiğinde de işlemin başarısı ve yüz güldürücülüğü anlamlı bir şekilde artmaktadır.” dedi.
ARTUKLU HABER AJANSI
9549,89%1,94
34,54% 0,18
36,00% -0,62
3005,99% 1,50
5006,70% 1,01