SAĞLIK-BİRSEN BAŞKANI HASAN ÖNÜR`DEN ASM`LERDE TIBBİ SEKRETERLERE DESTEK SÖZÜ

Sağlık Birsen Genel Başkanı Hasan Önür,ASM`lerde Tıbbi Sekreterlerin yaşadıkları sorunları raporlayıp gündeme getirecek.

Sağlık 22.11.2019 11:48:14 0
SAĞLIK-BİRSEN BAŞKANI HASAN ÖNÜR`DEN ASM`LERDE TIBBİ SEKRETERLERE DESTEK SÖZÜ
Sağlık Birsen Genel Başkanı Hasan Önür,ASM'lerde Tıbbi Sekreterlerin yaşadıkları sorunları raporlayıp gündeme getirecek.
 
 
Tıbbi Sekreterler ASM'lerde yaşanan sorunları ve çözümümünü şu şekilde dile getirdiler.
 
 
 
''Evli çocuk sahibi Anne babalar Gruplamadan dolay diplomalı tıbbi sekreter olarak Aile sağlığı merkezinde çalışıyoruz. Türkiye geneli Aile sağlığı merkezlerinde Gruplamadan dolayı çalışan Tıbbi Sekreterler ve diğer sağlık personeli Her ay maaş ve cari giderler Aile hekiminin hesabına yatırılıyor.
 
 
5 birimlik yerler 6-7 birimlik yerler cari giderlerin yarısı toplanıp diğeri cepe. Gruplamadan dolayı çalışan sağlık personelinin maaşını tam verilmiyor.Tazminatını bile işten atma korkusuyla verilmiyor.Özellikle yapılan şikayetler Cimer atılan msjlar bu haksızlığı ortaya çıkardı. Sağlık Bakanlığı'nın 2020 yılında yapacakları belirlendi! TBMM Aile Sağlığı Merkezlerinde Aile hekimliği Yönetmenliği ile ilgili düzenleme olacağını Gruplamadan dolayı çalışan Diplomalı Sağlık personelleri Tıbbi Sekreterler olarak güvencemiz Sağlık bakanlığına bağlı olacağımızı bizleri mutlu etti.Aile Sağlığı merkezleri için bu yapılacak
düzenleme ile hem Türkiye geneli Her ASMDE 4 sağlık personeli sağlık işçisi olarak iş sahibi olacak hem de yapılan haksızlığı giderecektir.Türkiye geneli işsizliği düşürecek işsiz olan sağlık personeli iş sahibi olacaktır. 
 

Aile Sağlığı Merkezinde Cari giderleri il Sağlık müdürlükleri öderse Hekimler Maliyetle uğraşmaz Hastalarla daha fazla ilgilenip memnuniyet oranı daha da artar.''Denildi.
 
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-SAĞLIK SERVİSİ

25.1° / 13°
  • BIST 100

    9679,8%-1,37
  • DOLAR

    32,42% 0,04
  • EURO

    34,43% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2486,70% 0,16
  • Ç. ALTIN

    4085,85% 0,00