Tarih: 27.11.2016 11:47

SAĞLIK YATIRIMLARI 2017?DE ARTACAK

Facebook Twitter Linked-in

Almanya merkezli, Türkiye dahil 35 ülkede tıbbi laboratuvar hizmeti sunan SYNLAB Türkiye Genel Müdürü Dr. İlker Kütükoğlu, Avrupa ve dünyanın içinde bulunduğu ekonomik durgunluk, küresel ve bölgesel gelişmelerin tüm sektörleri olduğu gibi sağlık alanını da etkilediğini belirtirken, 2017 yılı itibarıyla rüzgarın tersine dönmeye başlayacağını söyledi.

 

SYNLAB’ın Türkiye'de özellikle İstanbul ve Ankara’da yeni yatırım yapmak istediğini aktaran Kütükoğlu, "Türkiye'nin son yıllarda en çok başarılı olduğu sağlık hizmet alanına en son teknolojik imkanlarımızla katkı sunmak istiyoruz." dedi.

 

Kütükoğlu, tüm konjonktürel gelişmelere rağen SYNLAB’ın Türkiye’ye olan güveninin hiç kaybolmadığına dikkati çekerek, “SYNLAB, 2016 yılında ülkemizdeki yatırımlarını arttırdı, 2017 yılı için de Türkiye’yi yatırım üssü olarak belirledi. İstanbul ve Ankara başta olmak üzere çeşitli bölgelerde yeni laboratuvarlarla görüşmeler gerçekleştirmeye başladı. Bu görüşmelerin 2017 yılında sonuçlanmasını bekliyoruz.” dedi.

 

6 BİN FARKLI TEST YAPILIYOR

 

SYNLAB’ın 35 ülkede faaliyet gösteriyor olmasının Türkiye açısından birçok avantajı olduğuna vurgu yapan Kütükoğlu. şunları kaydetti:

 

“SYNLAB bünyesinde tıbbi, çevre ve gıda alanında 6 bin faklı test yapılabiliyor. Türkiye'de ise bin farklı test yapabiliyoruz. Yani siz Ankara ya da İstanbul'daki merkezde bugün 6 bin test hizmetine doğrudan ulaşabiliyorsunuz. Robotik sistemlerin kullanıldığı bu merkezlerde çok hızlı ve güvenilir sonuçlar elde edebiliyoruz. Yakın bir zamanda Türkiye'de çevre ve gıda testleri alanında da yatırımlar olacak. Böylece Türkiye'nin son yıllarda en çok başarılı olduğu sağlık hizmet alanına en son teknolojik imkanlarımızla katkı sunmak istiyoruz. Türkiye'nin aynı zamanda bölgesinde sağlık hizmetlerinde de söz sahibi ülke olacağına inanıyoruz.”

 

DOLARDAKİ ARTIŞ MALİYETLERİ ARTIRDI

 

Kütükoğlu, bu yıl sağlık sistemlerinde malzeme giderlerinin önemli bir maliyet olarak karşılarına çıktığını aktarırken, “Dolar kurundaki artış da bu maliyeti artırdı. Buna karşın ucuz laboratuvar cihazları ve malzemeleri kullanılarak hastaların sağlıklarının riske atılmaması gerekir.” değerlendirmesinde bulundu.

 

Kütükoğlu, Türkiye’de yaklaşık 3000 laboratuvar bulunduğunu, bunlardan 23’ünün özel sektör, 2’sinin de kamu olmak üzere sadece 25’inin akredite olduğunu ifade etti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —