Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu
Sağlık Turizminde ülkemizi liderliğe taşımak amacıyla Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.
Sağlık Turizminde ülkemizi liderliğe taşımak amacıyla Sağlık Bakanlığı koordinasyonunda, Sağlık Turizmi Koordinasyon Kurulu oluşturuldu.
Kurul ilk toplantısını 7 Bakanlığın ilgili bürokratları, TOBB, YÖK, DEİK ve TİKA temsilcileri ile gerçekleştiriyor.
Kurulda @TCKALKINMA, @ailebakanligi, @TC_Disisleri, @KulturTurizmBak, Ekonomi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları yer alıyor.
Sağlık hizmeti sunumunda dünyayla yarışacak ve dünyada da birçok alanda vatandaşına sağlık hizmeti sunumunda en ileri noktayı yakalamış durumdayız.
Tıp ve sağlık alanı, bilimsel gelişmeler, teknoloji, her geçen gün maliyetleri katlamalı büyüyen alanlardır.
Biz de sağlık hizmetini 75 milyon ülke insanına en ileri düzeyde vermeyi kararlaştırmış bir yönetim anlayışına sahibiz.
O zaman hem kendimizin, hem dünyanın da tüketici olduğunu görerek bu alanlarda üretici olmalıyız.
Bu üretici olmamız gereken alanların biri sağlık endüstrisi ve tıbbi teknoloji, diğeri ise sağlık turizmi.
Örneğin bugün yine bir organ nakli dediğimizde, yani bir Malatya Turgut Özal Üniversitesi karaciğer naklinde başarı oranları Avrupa ile yarışıyor.
Şimdi Avrupa’nın karaciğer naklinde 1 numarasıysa, evet burayı bir marka yapmak gibi bir sorumluluğumuz var.
Bir Afyon termalde doğal zenginliği varsa ki, bu tabiatın bize sunduğu bir zenginlikse, Afyon’u bu anlamda dünyanın termal başkenti yapmalıyız.
İddialıyız, 10 yıl sonra dünyada tanınacak burası diyebilen bir anlayışı artık bizim buralarda şekillendirmemiz lazım ve inanıyorum ki bu anlamda bu kurul bizi farklı noktalara taşıyacak.
ARTUKLU HABER AJANSI -ANKARA
-
1
ANKARA BÜYÜKŞEHİR KIRSALDAKİ ÜRETİCİYE CAN SUYU OLACAK
-
2
Bora Erkmen’in "Kronos Bilgeliği", Ceres Yayınları etiketiyle Yayınlandı
-
3
Ünlü Oyuncu Didem Balçın, Yazar Zeynep Kesler Özdoğan’ı Yalnız Bırakmadı
-
4
Mardin'de İstiklâl Marşı'nı Güzel Okuma Yarışmasında dereceye giren öğrenciler Ödüllerini Aldı
-
5
Mardin'de 18 Mart Şehitleri Anma Günü Dolayısıyla Mevlit Programı Düzenlendi
-
6
MARDİN'İN MİDYAT İLÇESİNDE 2 MİLYAR 600 BİN LİRALIK TOPLI AÇILIŞ TÖRENİ
-
7
Mardin TSO, sigorta sektörü temsilcilerini iftar programında buluşturdu
-
8
CHP NİLÜFER'DEN 2500 KİŞİLİK SOKAK İFTARI
-
9
VNOTES Cerrahisi Kadınlara İzsiz, Ağrısız Tedavi İmkanı Sunuyor...
-
10
Dicle Elektrik'ten Tarihi Kente Modern Dokunuş
-
11
GENÇLER İÇİN YENİ KARİYER ALANI
-
BIST 100
16035,05%0,50
-
DOLAR
44,20% 0,08
-
EURO
50,89% 0,07
-
GRAM ALTIN
7137,93% 0,41
-
Ç. ALTIN
11534,35% 0,00



