Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Başkanı ÖNÜR Toplu sözleşmede Sağlıkçının hakkının ödenmediğini belirtti.

Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Başkanı Hasan ÖNÜR ;'' Yetkili Memur Sendikası, Memur için değil de kendi gelecekleri için kazanım elde etti''

Gündem 26.08.2021 09:09:00 0
Sağlık Bir Sen Genel Başkanı  Başkanı  ÖNÜR   Toplu sözleşmede Sağlıkçının  hakkının  ödenmediğini belirtti.

Sağlık Bir Sen Genel Başkanı Başkanı Hasan ÖNÜR 6. Dönem Toplu sözleşmede Sağlıkçınin hakkının ödenmediğini belirtti.

Bir milyon üyesi ile övünen yetkili sendika Fedakarca mücadele eden Saglik Çalışanlarının Özel Hizmet Tazminat oranında iyileştirme yapamamistir. 6. Yıldır var olan ufak tefek kazanım olarak adlandırdığı görselleri paylaşarak sağlık çalışanlarına toplum mühendisliği yapmaktadır.

6. Dönem toplu sözleşmeden Din hizmetleri sınıfı ile adalet hizmetleri tazminatı alan çalışanlarin biraz olsun özel hizmet tazminatlarında iyileştirme yapılmıştır. Pandemi döneminde 7/24 ,bayram günü , hafta sonu , idari izin ,hafta sonu ,gece gündüz çalışan sağlık personelinin özel hizmet tazminatı hakkında iyileştirme yapılmamıştır.

Soruyoruz ,pandemi doneminde Sağlıkçınin özlük hakları iyilestirilemez mi?

Milli parklar dan ücretsiz yararlanma , idari izin günlerinde çalışan personelin izin kullanma hakkı gibi kazanım sandıkları ile dalga geçmeye başlamışlardır.

20 puan artışı kadar performans alan çalışan zaten bu durumdan yararlanamayacak tır . Hiç performans alamayan için ufakta olsa iyidir. Bunun arkasına siginarak döner sermaye adaletsizliği ortulemez.

Değerli Sağlık calişanlari , küçük kelime oyunları ile haklarımız 6 dönemdir verilmiyor. Şu an hak almış gibi görünerek sağlık çalışanlarına bir tür mobbing yapılıyor.

Vardiya usulü çalışılan hastanelerde aylık mesai süresi doldurulması ile (bayram ve milli ) günlerde mesai ücreti verimez. Tasarruf tedbirleri ile idari izinde nöbet tutan Sağlık Çalışanın izin kulllanma cihetine gidilmesi ile ortada hiç bir kazanım olmaz.

Sağlık calisanlarinin , Özel hizmet tazminatı artmamistir. Döner sermaye sistemi değişmemiştir . Ek ödeme emekliliğe yansitilmamaktadir . Sözleşmeli yönetici sistemi kalkmamistir. Sağlıkta liyakat ve kariyer gelmemiştir. Vergi kesintisi matraklari artmamistir.

İşçi kardeşlerimiz ,sağlık Bakanligindaki kimi memur ve saglikcilardan yüksek almaktadır .En düşük devlet memuru maaşı 4328 tldir.

İşçi kardeşim ,4 tediye , 2 tam ikramiye , fazla mesai ,bayramda 3 kat yevmiye ,hafta sonu iki kat yevmiye ,kıdem tazminatı , 500 TL iyileştirme , yakacak ,yol ,yemek ,bayram , elbise vb ad altında aldığı mali haklar ile kimi memur ve Saglikcidan fazla almaktadir. Helali hoş olsun. Fedakarca çalışan saglikci içinde olmalıydı.

İşçi kardeşimin ,emekli ikramiyesi ,emekli maaşı ve çalışırken aldigi maaş ile memur maaşları arasında uçurum vardır. İşçi ile memur arasında makul denge korunmamistir Kamuda adil ,hakkaniyetli maaş rejimi elzemdir .

Kıymetli sağlık calisanim. Zannetme ki şu anki pofpoflanan kazanımlar iyidir. Kazanım dedikleri balondur. 2022 ile 20023 yıllarında alım gucunun düşmesi ile şu anki düşlerin ne kadar boş olduğu anlaşılacaktır.

Ali Cengiz oyunlari ile kendi beka ve geleceklerine sağlam hale getirmeye çalışmışlardır . Toplu sözleşme metninde yer almaması gereken %1 üyeye sahip olamayan merdiven altı diye hitap edilen sendikalarin gelecekleri alınarak kendi geleceklerini sağlamlaştırma calismaktadir. Toplu sözleşme metnini yi temennilerle doldurdular. Gelecekte gerçekleşmesi bilinip bilinmeyen maddeleri sözleşmeye eklediler

Butun emekli ve çalışan bütün kamu personelinin alacağı Seyyanen zam miktarına göz dikerek sadece kendi Sendikalarina üye olanların yararlanacağı sistem haline getirmeye çalıştılar.

İkm ,polis ,emekli gibi milyonlarca kişi sözleşme ikramiyesi diye adlandırılan kısımdan yararlanamayacak tır . Halbuki sendika müdahale etmese emekli ve çalışan herkes iyileştirmeden yararlanacaktır. . Memur için değil de kendi gelecekleri için kazanım elde ettiler.

Mesleki sağlık ve teknik eğitim alan Sağlık çalışanlarının iki yılı daha ziyan oldu. Sağlık çalışanları olarak artık uyanmaliyiz. Kimsenin degermenine artık su tasimamaliyiz. 6 dönemdir alım gücü düşen sağlık çalışanlari bu sefer faturayı kesecektir.''Dedi

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI


30.6° / 19.5°
  • BIST 100

    9716,77%-0,05
  • DOLAR

    32,50% -0,11
  • EURO

    34,92% 0,44
  • GRAM ALTIN

    2434,89% 0,50
  • Ç. ALTIN

    3991,84% -0,04