SAĞLIK BİR SEN MERSİN İL BAŞKANI KARAASLAN'DAN MEMUR ZAMMI AÇIKLAMASI

Sağlık Bir Sen Mersin İl Başkanı Mahmut Karaarslan , Görüşmeleri devam eden 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde (kamu sen ile memur sen ittifakı ) in son sözleşmesi olacağını belirtti.

Sağlık 17.08.2021 09:53:00 0
SAĞLIK BİR SEN MERSİN İL BAŞKANI KARAASLAN

Sağlık Bir Sen Mersin İl Başkanı Mahmut Karaarslan , Görüşmeleri devam eden 6. Dönem toplu sözleşme görüşmelerinde (kamu sen ile memur sen ittifakı ) in son sözleşmesi olacağını belirtti.

Kamu işveren heyeti 3600 ek gösterge ve sözleşmeli personelin kadroya geçirileceği umudu ile yetkili sendikayı uyutmaktadir . Bu vaatlerin gerçekleşmesi de uzun bir sürece baglanmaktadir . 6. Dönem toplu sözleşme ile giderilmeyecektir

İşçi kesimi ile yapılan toplu sözleşme ile 500 TL iyileştirme , yüzde 17 zam yapılmıştır. Önceki yıllardan kazanımlar ile ( 4 tediye ,2 tam ikramiye ,kıdem ve sosyal haklar ,elbise ,yol ,yakacak ,yılbaşı ,bayram ikramiyesi , sosyal denge ,vb ad altındaki yüzlerce kazanım ile ) kamu iscisi memurdan daha fazla maaş alır duruma gelmiştir. Ayrıca işçilerin bayram çalışması 3 yevmiye ,tatil günü 2 yevmiye ve saatlik fazla çalışma ücreti memurdan daha fazladır.
İşcilerin hem emekli ikramiyesi hemde emekli maaşı memurlardan yüksektir.

Kamu isvereni nasıl işçilerin mali ,özlük ve sosyal haklarını düzenlerken cömert yaklaşıyorsa memurlar içinde cömert yaklaşmaldir

Aynı bakan ,aynı toplu sözleşme ,aynı ülke ,aynı ay , aynı yıl ,aynı enflasyon ,aynı büyüme aynı çalışan olmasina rağmen memur aleyhine yapılan zammi kabul etmiyoruz.

Memurlar ,7/24 gece -gündüz ,bayram-tatil , idari tatil ve hafta sonları nöbet ücreti almadan fedakarca çalışıyor. Bu tür çalışmada işçi farkını alırken memurun ücretini almaması kabul edilemez. Büro işçisi (temizlik ,bilgi işlem ,güvenlik ) hakkını alırken memurun almaması hakkaniyete uygun değildir.

Memurun toplu sözleşmesini sırf yüzdelik küçük zamlarla geçiştirmekten artık bıktık. Memura hakkaniyetli zam bekliyoruz. İşçi sozlesmesinde kesenin agzi açilirken memur için kapanmasi bütün memurları uzmektedir.

Memurlar yıllık zam dahil bütün iş kollarında mali ,özlük ve sosyal haklarin genişletilmesini bekliyor.

Özellikle pandemi döneminde fedakarca çalışan ve hakları ödenmeyen sağlıkçılar ,özel hizmet ,ek ödeme oranlarının artırılmasını bekliyor. Dini bayram günleri ikramiye bekliyor .Gündüz mesaisi harici yapılan diğer çalışmalarda ( gece ,hafta sonu ,bayram ,tatil vb) fark verilmesini bekliyor . Hastanelerde yoğun şekilde çalışan sağlık personeli haklarının verilmesini bekliyor. Bu işin 6. Dönem toplu sözleşmede çözülmesini bekliyor. Artık sağlıkçınin bekleme lüksü kalmadi. Kamu işverenin ,sağlık çalışanlarinin haklarını vermesini bekliyoruz''dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MERSİN


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07