SAĞLIK DİPLOMALI İŞSİZ ORDUSU(TIBBİ SEKRETERLER)

Türkiye`de Sağlık Sektöründe Mağduriyet yaşayan,Diplomalı İşsizler Ordusu Tıbbi Sekreter Adayları,Bakanlıktan atama bekliyor.

Sağlık 5.06.2014 08:23:03 0
SAĞLIK DİPLOMALI İŞSİZ ORDUSU(TIBBİ SEKRETERLER)

Türkiye`de Sağlık Sektöründe Mağduriyet yaşayan,Diplomalı İşsizler Ordusu Tıbbi Sekreter Adayları,Bakanlıktan atama bekliyor.

Türkiye`de Sağlık Sektöründe Mağduriyet yaşayan,Diplomalı İşsizler Ordusu Tıbbi Sekreter Adayları,Bakanlıktan atama bekliyor.O`nlar yurt çapında örgütlenip mağduriyetlerine çözüm arayaşına girdiler.Diploma sahibi işsizler Ordusu Tıbbi sekreter adayları,çalmadık kapı alınmadık söz bırakmadılar ama halen atamaları gerçekleşmeyen işsizler ordusu çaresiz olarak atanmalarını bekliyorlar.

“Diploma = iş” denklemi gitgide geçersizleşiyor. Sağlık teknikeri Tıbbi sekreter oldu. Dört Yıl Sağlık Meslek Lisesinin Tıbbi Sekreterlik Bölümünü Okuduk, 2 Yıl Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik Programını Bitirdik. İş alanı geniş olan tıbbi sekreterler Hastaneler, Halk sağlığı müdürlüğü Toplum sağlığı merkezleri. İş alanı geniş olmasına rağmen atanamıyor. Tıbbi sekreterler kendi işini yapmayacaksa ne işi yapacak merak ediyoruz. Aile Hekimliği Uygulama Yönetmeliğinde tıbbi sekreterler için  madde konulsun.Aile hekimlikleri iş yükünden şikâyetçi resmi yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar.30 bin mezun. Kendisine kayıtlı kişileri yılda en az bir defa değerlendirerek sağlık kayıtlarını güncellemek. Sağlık hizmetlerini güçlendirmek ve verilen sağlık hizmetinin kalitesini artırmak için aile hekimi ve aile sağlığı elemanlarının çalışma usul ve esaslarını belirlemek kendi işini yapmasıdır.  Tıbbi sekreterler Aile hekimin ve aile sağlığı elemanın üzerinde iş yükünü hafifletir sağlık hizmetinin verimini artırır. Tıbbi sekreterler olarak Aile Hekimliğinde bütün yazışmaları yapar. Hem doktorların ve hemşirelerin üzerinde yazışmayla ilgili bir problemleri kalmaz. Doktorlar hem hastalarla daha fazla ilgilenir daha verimli olur hemşireler ise Tıbbi müdahalelerini düzenli bir şekilde yaparlar.  Aile hekimliğinde Sınıflandırmadan dolayı zaten tıbbi sekreterler çalıştırılıyor maaşları ödeniyor. Tıbbi sekreterler olarak maaş olarak aynı olsun ama aile sağlığı elemanı olarak görev alalım güvencemiz olsun. Sınıflandırmadan dolayı B sınıfı için 1 Tıbbi sekreter A sınıfı 2 Tıbbi sekreter çalıştırılıyor. Halk sağlığı Müdürlükleri Doktorlara Aile Sağlığı Merkezleri kiralıyor.Hemşireler Aile hekimliğinde aile sağlığı elemanı olarak sözleşme imzalıyorlar. Aile Sağlığı merkezleri sınıflandırmaya geçtiği zaman doktorların maaşında ek olarak bir fazla olarak alıyorlar. Tıbbi sekreterleri çalıştırdıkları için maaş konusunda sekiz yüz yada bin iki yüz TL veriyorlar. Aile hekimliğinde resmi yazışmalar ve kayıtların tutulmasında Tıbbi sekreterler yükümlüdür. Önemli konulardan olan Aile hekimlikleri iş yükünden rahatsız yazışmaların Tıbbi sekreterlerin yapmasını istiyorlar. Sağlık Teknikeri Tıbbi Sekreter 6 yıllık eğitim sürecinde işsiz kalmaktadır.  Genç işsizliği ve ‘okumuşların’ işsizliği, dünyada da Türkiye’de de istisnai olmaktan çıktı. Zamanımız kapitalizminde işsizliğin yapısal niteliği aşikâr Hale gelirken, tahsilli, kalifiye çalışanlar yani “beyaz Yakalılar” da güvencesizleşme sürecinin kurbanı oluyor, imtiyazlarını kaybediyorlar. Sağlık teknikeri Tıbbi sekreter yerine taşeron sistemi çalışmaktır. Taşeron sistemi ihaleyle 3 yıl sınırlandırıldığı için Tıbbi kayıtlarda hatalar meydana gelmektedir. Kısa süreli işlerde hatalar meydana gelmektedir. Taşeron Süreli dönemler halinde yapılmakta, kısa vadeli sözleşmeler sağlık ve sosyal sigorta primlerinin ya hiç ya da düzensiz ödenmesi söz konusu olabilmektedir.

 

``Haberin Olduğu Her Yerde``

 ARTUKLU HABER AJANSI

  HABER:ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00