SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN MEDCON 2021 SONA ERDİ

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. NECDET ÜNÜVAR, “COVID-19 İLE MÜCADELEDE FAZ AŞAMASINA GELEN 4 ÜRÜN VAR

Ankara 29.04.2021 10:29:00 0
SAĞLIK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNE IŞIK TUTAN  MEDCON 2021 SONA ERDİ

Sağlık ve teknoloji alanında Türkiye’nin en büyük buluşmalarından biri olan MEDCON Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirvesi, maraton gibi geçen 4 günlük etkinliğin ardından tamamlandı. Sağlık sektörün tüm paydaşlarını online olarak bir araya getiren etkinlik, hem öğrenciler hem de sektör profesyonelleri tarafından ilgi ile karşılandı. Ankara Üniversitesi çatısı altında T.C. Sağlık Bakanlığı ve T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere kamu ve idari kuruluşlarca desteklenen zirvede bu yıl, “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” temasıyla, pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekildi.

 

2017’den beri IEEE Ankara University Student Branch Chapter tarafından Ankara Üniversitesi çatısı altında T.C. Sağlık Bakanlığı, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı başta olmak üzere kamu ve idari kuruluşlarca desteklenen MEDCON Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirvesi, maraton gibi geçen 4 günlük etkinliğin ardından tamamlandı. Sağlık sektörünün tüm paydaşlarını online olarak bir araya getiren etkinlikte kamudan ve global firmalardan uzman konuklar, akademisyenler ve sektör liderleri konuşmacı olarak yer aldı. Zirvede, “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” temasıyla pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekildi.

 

Covid-19 ile Mücadelede Faz Aşamasına Gelen 4 Ürün Var

 

Zirvenin açılış konuşmasında Covid-19 çalışmalarına değinen Ankara Üniversitesi Rektörü̈ Prof. Dr. Necdet Ünüvar, "Ankara Üniversitesi'nin COVİD-19 ile mücadelede faz aşamasına gelen 4 ürünü var, bunlar belki 5 ay sonra insanlığın hizmetine girecek." ifadelerinde bulundu. Türkiye’nin dört bir yanından kamu ve özel sektör kurumların, sağlık sektörü profesyonellerinin, uzman doktorların, akademisyenlerin ve sektörün geleceğine yön verecek üniversite öğrencilerinin bir araya geldiği etkinlikte konuşan Prof. Dr. Arzu Topeli ise Türkiye’de 2000 – 7000 arası yoğun bakım uzmanına ihtiyaç olduğunu söyledi. Zirve, sonuç verilerine göre sağlık sektöründe bilim ve teknoloji temasında Türkiye’de gerçekleşmiş en kalabalık ve en büyük etkinlik olma hedefine ulaştı.

 

10.000’den Fazla Kişi Sanal Kongre Alanında Bir Araya Geldi!

 

Zirve için tasarlanan sanal fuaye alanında 10.000’den fazla kişi aktif bir şekilde etkinliğe katıldı. Eş zamanlı olarak planlanan etkinlik bileşenleri arasında Sağlık, Bilim ve Teknoloji Zirve Oturumları, Girişimcilik Zirve Oturumları, MEDCON Business Lounge, MEDCON Meet-Up ve MEDCON Sosyal konseptleri yer aldı. Etkinliğin her gününde zirve oturumlarının ardından özel konu ve konuklarla gerçekleşen Girişimci Zirvesi de sektör oturumları kadar ilgi gördü.

 

 “Sağlığa Ses Ver, Hayata İz Bırak!” Teması Sosyal Bir Harekete Dönüşecek

 

Sektörün en büyük sektör-akademi buluşmasına imza atan MEDCON’un bu yılki teması, pandemi sonrasında dönüşen dünyada sağlık, bilim ve teknoloji alanındaki gelişmelere, sağlık çalışanlarının kahramanlıklarına, sektörün yaşamsal önemine ve gelecek vizyonuna dikkat çekmek adına “Sağlığa Ses Ver, Hayat İz Bırak!” olarak belirlenmişti. Etkinlik temasını sosyal bir harekete dönüştürmek isteyen Ankara Üniversitesi öğrencileri, tüm etkinliğin önemli çıktılarından oluşan bir “Sağlık 360” raporu hazırlıyor. 

 

 


 ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,10
  • DOLAR

    32,31% 0,18
  • EURO

    34,98% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2322,34% 0,16
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00