Tıbbi Sekreterlik Mesleğinin tanımı için girişimlerde bulunduk.
Sağlık Söz Sen Sendikası tarafından Tıbbi Sekreterlerin atanamasına ilişkin yazılı Basın Açıklaması Yapıldı.Yapılan Basın açıklamasında:``Tıbbi Sekreterlik Mesleğinin tanımı için girişimlerde bulunduk.``Denildi
Sendika Genel Merkezinden yapılan Basın açıklaması şöyle;
``Sendikamızca yapılan 2013 yılı değerlendirme toplantısında;
Bu güne kadar sağlık çalışanlarının sorunlarının çözümü noktasında yetkililerce samimi adımlar atılmadığı, gündeme yönelik pasif açıklamalarla meslektaşlarımızın oyalandığı tespitlerine yer verilmiştir.
Uzun zamandır Sendikamızın gündeminde olan bir konu olan Tıbbi Sekreterlerin Sorunları hakkında sendikal anlamda ilk somut adımı atmış bulunmaktayız. Ülkemizdeki sağlık hizmeti sunumu yapan bütün resmi ve özel sağlık kuruluşlarında, yüzlerce farklı alanlarda istihdam edilmesi gereken ve gerçekten de ihtiyaç duyulan meslek olan Tıbbi Sekreterlik… Kurum ile hasta ilişkilerini düzenlemesinden tutun da kurumun bütün yazışma işlerine, evrak dosyalama, arşiv, istatistik, maaş, tahakkuk, muhasebe, büro yönetimi ile kurum ve kuruluşlardaki tüm koordinasyon işlerine varıncaya kadar çok sayıda görev alanına sahip olan ve hem 4 yıl Sağlık Meslek Lisesi hem de, 2 yıl Önlisans Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik eğitimi alarak Tıbbi Sekreterlik diplomasına hak kazanan Tıbbi Sekreterlerin meslek tanımları bulunmamaktadır. 2011 yılında bir çok sağlık mesleğinin tanımı yapılmış lakin Tıbbi Sekreterler sanki üvey evlat muamelesi görürcesine bu tanımlamaların dışında bırakılmıştır. Sağlık Söz Sen olarak TBMM’de milletvekilleri nezdin de sendikal anlamda bir ilk olarak Tıbbi Sekreterlik Mesleğinin tanımı için girişimlerde bulunduk. Görüşmelerimizde, Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’da “Tıbbi Sekreterliğin Tanımı:Tıbbi sekreter, sağlıkla ilgili istatistikî verileri derleyen, bilimsel metotlarla analiz ederek ilgili birimlere rapor edebilen, tıbbi ünitelerdeki koordinasyon, haberleşme ve yazışma hizmetlerini yürüten, bilgileri toplayıp belgeye dönüştürebilen, görevli olduğu birim ile halk arasındaki koordinasyonu düzenleyebilen Sağlık Bakanlığı’nca tescil edilen uluslararası mesleki ölçütlere uygun olarak hazırlanmış tıbbi dokümantasyon ve sekreterlik alanında lise ve önlisans eğitimi verilen öğretim kurumundan mezun olan sağlık meslek mensubudur.” şeklinde genel kabul gören bu tanımın yer alması için Kanun Değişikliği Teklifinde bulunduk.
Tıbbi sekreterlerin sahipsiz olmadığını belirterek bu çalışmanın arkasında olacağımızın ve kanunlaşınca kadar Türkiye Büyük Millet Meclisinde gerekli tüm çalışmaları yapacağımızı tüm kamuoyuna duyururuz. ``Denildi.
ARTUKLU HABER AJANSI
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55