Tarih: 11.03.2014 14:11

SAĞLIKLI GÜLÜŞE SAHİP OLMAK ,ŞİMDİ ÇOK DAHA KOLAY!

Facebook Twitter Linked-in

LİNGUAL ORTODONTİYLE DİŞ TELLERİNİZ GÜLÜŞÜNÜZÜ BOZMASIN

1970’li yıllardan bu yana ilerleyen laboratuvar teknikleri, klinik uygulamalarda keşfedilen yeni teknolojiler ve değişik braket ile yapıştırıcıların üretilmesi sonucu artık günümüzde tamamen gelişimini tamamlayan Lingual Ortodonti tekniği, dişlerin iç yüzeyinde gerçekleştirilen uygulamalarıyla her yaş ve meslekteki kişiler için düzgün dişler vaat ediyor.


Dişlerdeki çapraşıkları düzeltmek için dişlerin ön yüzü yerine arka yüzüne yerleştirilen tel braketlerle gerçekleştirilen ortodonti tedavisi olan lingual tekniği uygulayacak hekimler, diş hekimliğinin bir üst dalı olan Lingual Ortodonti uzmanlığı için yaklaşık 2 yıl süren ek bir uzmanlık eğitimi alıyorlar. Konuyla ilgili olarak görüşlerini sunan Lingual Ortodonti Uzmanı Dr. Cem Caniklioğlu, Lingual teknik ile ortodonti tedavisini gerçekleştirmek isteyen kişilerin, bu tekniğin uygulayıcısı olmaya hak ve yeterlilik kazanmış uzmanların tercih edilmesi gerektiğini söylüyor. Doğru uzmanla karşılaşmanın; ortodontik tedavideki başarıyı direkt etkilediğinin de altını çizen Dr. Cem Caniklioğlu “Alınan bu akademik eğitimin dışında, Dünya Lingual Ortodonti (WSLO) ve Avrupa Lingual Ortodonti Derneklerince (ESLO) lingual teknik ile ilgili bir klinik yeterlilik sınavı uyguluyor ve ancak bu sınavdan başarılıyla geçen ortodontistler bu derneklerde aktif üye olarak yer alabiliyorlar. Lingual ortodontik tedavi düşünen hastalarının tedavilerini yapacak ortodontistin seçiminde bu noktaları dikkate almaları gerekmektedir” diyor. 

Politikacılar, sanatçılar, iş hayatındaki profesyoneller ve özellikle aktif spor yaşamı olanlar için son derece konforlu ve güvenli bir yöntem olan Lingual ortodontinin sağladığı estetik avantajlar, bu tekniğin uygulanmasında gösterilen hassasiyet ile mümkün kılınabiliyor. Lingual tedavide önemli bir husus olarak dikkat çeken, kişiye özel braketlerin herkes için farklı ölçülerde hazırlandığının altını çizen Dr.Cem Caniklioğlu,“Bu teknikte kişinin ağız ölçüsünün alınması, kullanılacak apareylerin her bir dişin boyutları esas alınarak hazırlanması ve dişlerin birbiriyle olacak etkileşiminin doğru öngörülebilmesi, tedavinin başarısı ve kişinin sağlığı açısından büyük önem taşır. Lingual ortodonti tekniğinden faydalanmak isteyen kişiler,  hekimin uzmanlığı, malzemelerin hazırlandığı teknoloji ve apareylerin hammaddeleri hakkında bilgilenip; gerekli sertifika ve belgeleri mutlaka sorgulamalıdır” dedi.


Lingual ortodonti, tüm dünyada dış görünüşüne önem veren profesyoneller tarafından tercih ediliyor. Politikacılar, mankenler, fotomodeller ve oyuncular gibi sürekli göz önünde bulunan pek çok kişi, çapraşık dişlerinin düzeltilmesinde dışarıdan hiçbir şekilde görünmeyen apareylerle çalışılan Lingual tekniği kullanıyor. Estetik kaygılarından ötürü ortodontik tedaviye sıcak bakmayanlar, lingual teknik ile dış görünüşlerinden ödün vermeden tedavi görebiliyorlar.


Dr. Cem Caniklioğlu Hakkında:
 Lingual teknik ile ilgili alınmış patentlerinin yanı sıra konu ile ilgili yurt içi ve yurt dışında yayınlanmış makaleleri, verilmiş tebliğ ve kursları bulunan Dr. Cem Caniklioğlu, 1992 yılında ıstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi`nden mezun olmuştur. 1993 yılında aynı üniversitenin Ortodonti Anabilim Dalı`nda ortodonti asistanı olarak çalışmaya başlayarak 1998 yılında İstanbul Üniversitesi`nden almış olduğu burs ile Amerika Birleşik Devletleri Temple Üniversitesi`nde lingual ortodonti üzerine eğitim almıştır. 1999 yılında doktora eğitimini tamamlayan Dr. Cem Caniklioğlu 2003 yılında Avrupa Lingual Ortodonti Derneği (ESLO) ve Dünya Lingual Ortodonti Dernekleri`nin (WSLO) sınavlarını geçerek bu derneklerde aktif üye olma hakkını kazanmıştır. 2000-2006 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Ortodonti Anabilim Dalı`nda lingual ortodonti ile ilgili klinik ve bilimsel çalışmalar yapan Dr. Cem Caniklioğlu 2007 yılından itibaren serbest ortodontist olarak çalışmaktadır.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —